HyPS jatkaa Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle – HyPS – PK37 2-0 (1-0)

Hyvinkään Palloseuran edustusjoukkue jatkaa matkaa Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle. Kolmannella kierroksella Kankurin liikuntapuistoon saapui vieraaksi PK37 Iisalmesta. PK37 on viime vuosina pelannut kakkosta ja kolmosta ja oli lähtökohtaisesti otteluun lähdettäessä lievä ennakkosuosikki.
HyPS lähti otteluun tutulla tavalla, pääpaino oli puolustusmuodon tiiviydessä ja tilanteenvaihdoissa eli pyritään pääsemään isoihin tiloihin riistojen jälkeen. Pallollinen pelaaminen on koko ajan parantunut, mutta ei ole vielä riittävällä tasolla.

Ottelun alku oli haastava, mutta silti parhaat maalipaikat loi HyPS Esa Palomäen toimesta, mutta tällä kertaa läpiajosta ei saatu viimeisteltyä. Puolen tunnin kohdalla Arttu Huovila pääsi puoli varkain läpi ja laukoi hienosti parista kymmenestä metristä vasemmalla jalalla takakulmaan. Toisella puoliajalla HyPS pääsi koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta ei kunnollisiin maalipaikkoihin päässyt kuten ei myöskään vierailija. 77´ minuutilla Konsta Laakoli pääsi läheltä maalia viimeistelemään 2-0 joka oli samalla lopputulos.

” Mielestäni päästiin taas eteenpäin Rips pelistä mikä oli tietysti isossa kuvassa tavoite voiton lisäksi. Pelitavallisissa asioissa olemme menneet eteenpäin, vaikkakin niissä edelleen paljon parantamista. Puolustamisessa olemme menneet huomattavasti eteenpäin ja tilanteenvaihdoissa olemme todella vaarallisia kun pääsemme isoon tilaan juoksemaan. Poissaoloja oli taas paljon edelliseen peliin nähden, mutta meillä on laaja materiaali ja hyviä pelaajia kaikille pelipaikoille. Osa ei ole vielä päässyt pelaamaan näissä kolmessa cupin pelissä, mutta kausi on pitkä ja varmasti mahdollisuuksia tulee kaikille. On vaan positiivista, että joukkueen sisällä löytyy kilpailua pelipaikoista” toteaa HyPSin valmennustiimistä Timo Lehtihalmes

” Seuraavalla kierroksella korit poistuu arvonnasta, kuten myös alempisarjalaisen kotietu joten vaihtoehto seuraavassa pelissä on ympäri Suomea. Toivotaan, että mennään mahdollisimman pitkälle ja pystytään vähintään haastamaan kuka tahansa. Yksittäisessä pelissä voi kuitenkin aina tapahtua mitä vaan. Ei meitä kukaan pysäytä” jatkaa Timo Lehtihalmes.

Kokoonpano: Elmeri Palander, Manu Kollanus, Lari Järvi, Jonne Elmgren, Waltteri Vuorio (Nuutti Poikonen), Janne Eskola, Emppu Virtanen (Santtu Eerola), Arttu Huovila (Said Elkass), Joni Nurminen (Konsta Laakoli), Otso Järvimaa (Kalevi Rinne), Esa Palomäki

Hyvinkään Palloseura aloittaa Nelosen 23.4 lauantaina Fc Loviisaa vastaan kankurin tekonurmella 15.45.