Euroliiga-toiminta


Euroliigan toiminta-ajatus on liikkumisen ja pelaamisen riemu, eikä kentällä todellakaan puristeta nyrkkiä tai kiristellä hampaita. Toiminnassa lapsia pyritään ohjaamaan oppimaan ryhmässä toimimista, sekä liikkumisen perustaitoja leikkien, pelien ja kisailujen kautta. 

Toiminnassa jokaisella harrastajalla on oma Euroliiga-joukkue, jonka toimintaa johtaa joukkueen valmentaja. Euroliiga-valmentajina toimivat pelaajien vanhemmat, isovanhemmat ja muut läheiset sekä seuran nuoret harrastajat.

Euroliigassa vannotaan reilun pelin nimeen, mitä valmentajat painottavat toiminnassaan. 

Tänä vuonna toiminnassa ovat mukana 2011-2017-syntyneet pojat ja 2010-2017-syntyneet tytöt.


Ilmoittautuminen

Toimintaan ilmoittaudutaan maalis-huhtikuussa.

Ilmoittautuminen alkaa vuonna 2022 maaliskuun 14. päivänä, josta lähtee käyntiin kahden viikon Early Bird -ilmoittautuminen. Early Bird ilmoittautuminen on edullisempaa kuin myöhemmin ilmoittautuminen.

Normaali ilmoittautumisaika alkaa maanantaina 28.3. ja jatkuu 24.4. saakka.

24.4. jälkeen ilmoittautuminen on mahdollista jälki-ilmoittautumishintaan. Jälki-ilmoittautuneille osalliistujille ei voida taata kaveri- ja koulualuetoiveiden huomioimista.

Ilmoittautuminen tapahtuu myClub-järjestelmän kautta, mitä varten lapsen vanhemman on rekisteröitävä itsensä ja lapsensa palveluun. Molemmat tapahtumat ilmoittautumisen yhteydessä. Myös olemassa olevia myClub-tunnuksia voi käyttää.

Ottelupäivät ja turnaukset kokoavat Kankurin liikuntapuistoon paitsi sadoittain pieniä pelureita, myös kannustusjoukkoja useammassa sukupolvessa.

Toimintaa leimaa vahvasti yhteisöllisyys ja liikkumisen ilo. Euroliigassa tehdään monen pienen futaajan ensimmäiset maalit ja saadaan ensimmäiset mitalit (kaikki osallistujat saavat osallistumismitalin) ja voitot - toki myös tappiotkin, joiden oppiminen on yhtä lailla tärkeää.

Lisätietoja ilmoittautumisesta ja hinnoista:

Ilmoittautuminen & hinnat »

Harjoituksia ja pelejä kesän läpi

Euroliiga-toiminta perustuu kahteen aktiiviseen jaksoon, joiden välillä heinäkuussa tarjotaan perheille mahdollisuus lomailuun.

Euroliiga-kauden avaavat ensimmäiset harjoitukset viikolla 20 (16.-19.5.) sekä avajaisturnaus lauantaina 21.5.

Avajaisturnauksen jälkeen alkaa maanantaina 23.5. toiminta pyörimään viikottaisilla otteluilla ja viikottaisilla harjoituksilla. Otteluita pelataan maanantaisin tai tiistaisin ja joukkueet harjoittelevat keskiviikkoisin tai torstaisin.

Ensimmäinen jakso päättyy ottelutapahtumaan juhannusviikolla 20./21.6.

Toinen jakso käynnistyy harjoituksilla viikolla 30 (25.-29.7.) ja päättyy päätösturnaukseen lauantaina 3.9.

Euroliiga-kausi huipennetaan päättäjäistilaisuuteen Hyvinkään keskustassa keskiviikkona 7.9.

Otteluiden ja harjoitusten tapahtumapävät arkisin riippuvat joukkueen ikäluokasta.

Poikkeuksen tapahtumarytmiin tekevät tytöt 2010-2011 ja pojat 2011-2012, joiden Euroliiga-toimintaan sisältyy vain ottelutapahtumat, eikä ikäluokille järjestetä Euroliiga-harjoituksia.

Ko. ikäiset lapset voivat ilmoittautua erikseen mukaan Nuorten harrastefutikseen, jossa järjestetään harjoitukset sunnuntaisin.

Lisätietoja tapahtumista:

tapahtumat »
säännöt »
ottelut ja tulokset »

Toiminnan tavoitteena lasten rohkaistuminen ja liikkumisesta innostuminen

Toiminnassa lapsia pyritään ohjaamaan oppimaan ryhmässä toimimista, sekä liikkumisen perustaitoja leikkien, pelien ja kisailujen kautta. 

Joukkueiden harjoitukset suunnittelee seuran ammattivalmentaja ja jokaisen joukkueen valmentaja vastaa joukkueen toiminnan turvallisuudesta ja mukavasta ilmapiiristä. Valmentajina käytetään sekä seuran nuoria jäseniä, että euroliigalaisten vanhempia.

Euroliigan tärkeänä tavoitteena on rohkaista kaikkia lapsia liikkumaan ja innostumaan liikkumisesta.

Euroliigassa jokainen lapsi saa olla oma itsensä, jota koko muu joukkue kannustaa ja tukee kentällä ja sen ulkopuolella.

Lisätietoja Euroliigan harjoittelusta ja valmennuksesta:

harjoittelu »

Vanhemmat valmentajina - ainutlaatuista yhdessäoloa oman lapsen kanssa

Kesän Euroliiga ei pyörisi ilman vapaaehtoisia valmentajia. Vapaaehtoisvalmentajina käytetään euroliigalaisten vanhempia, isovanhempia tai muita harrastajien perheiden lähipiirin aikuisia.

Aikuisilla valmentajilla varmistetaan myös toiminnan kasvatuksellisten tavoitteiden parempi toteutuminen.

Moni Euroliigan valmentajana toiminut onkin kuvaillut kokemusta ainutlaatuisena ja kertonut suhteen omaan lapseen kehittyneen aivan uudelle tasolle. Moni on myös kertonut, kuinka lasten kehittyminen ja harrastuksen tuoma ilo on tuntunut erityisen palkitsevalta.

Kaikilta valmentajilta edellytetään hyvää käytöstä sekä sitoutumista seuran asettamiin toiminta- ja käyttäytymissääntöihin.

Rohkaisemme kaikkia vanhempia harkitsemaan Euroliiga-valmentajaksi lähtemistä.

Euroliiga-valmentajan lapsen Euroliiga-toiminta on maksutonta.

Lisätietoja Euroliiga-valmentajana toimimisesta:

valmentajat »

Toiminta sisältää varusteet, vakuutuksen ja ohjatut tapahtumat

Euroliiga on täyden palvelun kesäharrastus. Osallistumismaksuun sisältyy:

  • Ikoninen Euroliiga-asu (paita + shortsit)
  • Pallo
  • Palloliiton korttelipassi vakuutuksineen
  • Hyvinkään Palloseuran jäsenmaksu
  • Avajais- ja päätösturnaukset (min. 3 ottelua/joukkue)
  • 10 peli-iltaa
  • 11 ohjattua harjoitusta*
  • Tuetun omatoimiherjoitusjakson 27.6.-24.7.
  • SuperPark Sveitsi -harjoituskerran

* Pojille 2011-2012 ja tytöille 2010-2011 EI järjestetä Euroliiga-harjoituksia. Harjoittelusta kiinnostuneet lapset voivat ilmoittautua erikseen Nuorten harrastefutikseen kesäkaudeksi.

Lisätiedot:


Jonna Kallio
Nappulavastaava
jonna.kallio@hyps.fi
0400 413 332