Euroliiga 2024


Euroliiga on ikoninen, vuodesta 1986 alkaen Hyvinkäällä toiminut kesäinen jalkapalloharrastus 5-11-vuotiaille tytöille ja pojille. Toiminnassa lapset jaetaan ikäluokittain oman koulualueensa joukkueisiin, joissa lapset harjoittelevat ja pelaavat kesän aikana. Toiminnassa on mukana vuosittain noin 500 lasta.

Euroliigan toiminnalla on pitkät perinteet. Jo 1980-luvulta saakka on Euroliiga-toiminta koonnut kesäisin jalkapalloharrastuksen pariin sadat hyvinkääläislapset ja tänä päivänä toiminnassa on mukana jo toinen Euroliiga-sukupolvi, kun entiset euroliigalaiset tuovat nyt omia lapsiaan jalkapalloharrastuksen pariin.

Euroliigan toiminta-ajatus on liikkumisen ja pelaamisen riemu, eikä kentällä todellakaan puristeta nyrkkiä tai kiristellä hampaita. Euroliigassa kunnioitetaan reilun pelin henkeä, mistä osoituksena Euroliigan jokaisessa, yli 600, ottelussa palkitaan kummankin joukkueen yksi pelaaja reilun pelin vihreällä kortilla.

Euroliigassa ovat kesällä 2024 mukana 2012-2019-syntyneet tytöt sekä 2013-2019-syntyneet pojat.

Talvesta 2021-2022 Euroliigaan on järjestetty myös talvisin. Talvi Euroliigassa ovat mukana eskari- ja vanhimmat päiväkoti-ikäiset lapset.

Ilmoittautuminen »

Euroliiga - kesän supersuosittu jalkapalloelämys

Kesäinen Euroliiga kokoaa vuosittain Hyvinkään kentille yli 500 pientä hyvinkääläistä jalkapalloharrastajaa. Harrastus on monelle ensimmäinen joukkueharrastus ja monelle sen liikkumisen ja jalkapallon kipinän sytyttävä elämys.

Toimintaan ilmoittaudutaan helmi-huhtikuussa ja toiminta käynnistyy toukokuun puolenvälin tienoilla. Ensimmäisten harjoitusten ja avajaisturnauksen jälkeen alkavat viikoittaiset ottelut, joita pelataan maanantai- tai tiistai-iltaisin Hyvinkäällä Kankurin liikuntapuistossa.

Ottelupäivät ja turnaukset kokoavat Kankurin liikuntapuistoon paitsi sadoittain pieniä pelureita, myös kannustusjoukkoja useammassa sukupolvessa.

Toimintaa leimaa vahvasti yhteisöllisyys ja liikkumisen ilo. Euroliigassa tehdään monen pienen futaajan ensimmäiset maalit ja saadaan ensimmäiset mitalit (kaikki osallistujat saavat osallistumismitalin) ja voitot - toki myös tappiotkin, joiden oppiminen on yhtä lailla tärkeää.

Euroliiga-toiminta »

Toiminnan tavoitteena lasten rohkaistuminen ja liikkumisesta innostuminen

Toiminnassa lapsia pyritään ohjaamaan oppimaan ryhmässä toimimista, sekä liikkumisen perustaitoja leikkien, pelien ja kisailujen kautta. 

Joukkueiden harjoitukset suunnittelee seuran ammattivalmentaja ja jokaisen joukkueen valmentaja vastaa joukkueen toiminnan turvallisuudesta ja mukavasta ilmapiiristä. Valmentajina käytetään sekä seuran nuoria jäseniä, että euroliigalaisten vanhempia.

Euroliigan tärkeänä tavoitteena on rohkaista kaikkia lapsia liikkumaan ja innostumaan liikkumisesta.

Euroliigassa jokainen lapsi saa olla oma itsensä, jota koko muu joukkue kannustaa ja tukee kentällä ja sen ulkopuolella.

tapahtumat »
harjoittelu »

Vanhemmat valmentajina - ainutlaatuista yhdessäoloa oman lapsen kanssa

Kesän Euroliiga ei pyörisi ilman vapaaehtoisia valmentajia. Vapaaehtoisvalmentajina käytetään euroliigalaisten vanhempia, isovanhempia tai muita harrastajien perheiden lähipiirin aikuisia.

Euroliiga-valmentajat saavat tehtäviinsä koulutuksen seuran nappulavastaavalta ja heidän toimintaa tuetaan toiminnan aikana suunnittelemalla heille valmiit harjoitukset ja antamalla käytännönläheisiä ohjeita joukkueen ja lasten kanssa toimimiseen. Seuran henkilökunta on myös aina heidän tukenaan ja tavoitettavissa.

Moni Euroliigan valmentajana toiminut onkin kuvaillut kokemusta ainutlaatuisena ja kertonut suhteen omaan lapseen kehittyneen aivan uudelle tasolle. Moni on myös kertonut, kuinka lasten kehittyminen ja harrastuksen tuoma ilo on tuntunut erityisen palkitsevalta.

Valmentajana toimivat vanhempivalmentajien (vanhemmat, isovanhemmat ja muut lähipiirin aikuiset) lisäksi seuran nuoria, ohjaajina ensikokemuksiaan ammentavia, jäseniä tai pelaamisen lopettaneita entisiä seuran jäseniä.

Kaikilta valmentajilta edellytetään hyvää käytöstä sekä sitoutumista seuran asettamiin toiminta- ja käyttäytymissääntöihin.

Nuoret toimivat tehtävissä palkkioperusteisesti ja vanhempivalmentajille tarjotaan lapsen maksuton osallistuminen toimintaan.

valmentajat »
ilmoittaudu valmentajaksi

Pääyhteistyökumppanit


 
 

Mukana yhteistyössä


 
 

Euroliigasta enemmän:


Euroliiga-toiminta »
otteluohjelma & tulokset»
harjoittelu »
tapahtumat »
valmentajat »
säännöt »
Ilmoittautuminen & hinnat »

Lisätiedot:


Joni Nurminen
Juniorivalmennuspäällikkö
joni.nurminen@hyps.fi
040 041 3332