Yhteistyö PKKU:n kanssa jatkuu – Askeleita otettu oikeaan suuntaan

Hyvinkään Palloseura ja Pallokerho Keski-Uusimaa aloittivat koulutus- ja pelaajakehitysyhteistyön vuonna 2019. Yhteistyön tavoitteena oli tarjota Hyvinkään Palloseuran pelaajille ammattilaisuuteen tähtäävä pelaajapolku PKKUn kautta aina Veikkausliigaan ja Kansalliseen Liigaan asti. Lisäksi PKKU on huolehtinut valmentajien kouluttamisesta sekä koulutusten organisoimisesta kahdella alimmalla tasolla (Futisvalmentajan startti ja ikävaihe 8-11) ja lisäksi PKKU on yhteistyössä Fc Lahden kanssa järjestänyt joka vuosi UEFA C koulutuksen mihin meidän valmentajilla on ollut mahdollisuus osallistua.

Valmentajakoulutus on Hyvinkään Palloseuran yksi tärkeimmistä painopisteistä ja haluamme panostaa siihen, että jokaisella lapsella ja nuorella on koulutettu ja etenkin osaava valmentaja. Tavoitteenamme on, että vuoden 2023 loppuun mennessä yli 90% seuramme valmentajista on koulutettuja.

” Valmentajakoulutus on sujunut erittäin hyvässä hengessä PKKU kanssa ja Risto Luomanen on vastannut koulutusten organisoinnista ja toteutuksesta erittäin hyvin. Koulutukset ovat keränneet myös seuramme valmentajien joukossa paljon kiitosta kuten myös koko Palloliiton muutama vuosi sitten tekemän koulutusuudistus. Tällä hetkellä koen, että koulutuksien hyödyt ovat paljon konkreettisempia kuin aiemmin ja se näkyy myös nopeammin seuramme arjessa” tiivistää Hyvinkään Palloseuran urheilutoimenjohtaja Timo Lehtihalmes

HyPS ja PKKU ovat luoneet yhdessä koulutuskalenterin ja koulutuksia järjestetään säännöllisesti kauden aikana niin, että kun uusia ikäluokkia perustetaan niin valmentajilla on mahdollisimman nopeasti tilaisuus päästä kurssille. Tällä hetkellä FVS kursseja järjestetään syksyllä ja keväällä ja ikävaihe loppukeväästä / kesän alussa.

Pelaajakehitysyhteistyön tavoitteena on tarjota Hyvinkään Palloseuran pelaajille pelaajapolku ammattilaisuuden kynnykselle. PKKU ei ole pelaajiemme loppusijoituspaikka vaan seuraava ympäristö mistä molempien seurojen tavoitteena on, että pelaaja jatkaa vielä eteenpäin.

” Arvostamme suuresti työtä mitä PKKU tekee ja heidän periaatteitaan. Pelaajamääräänsä nähden seura tekee loistavaa työtä niin nuoremmissa kuin vanhemmissa ikäluokissa ja myös maajoukkue-edustusten määrä on hieno työnäyte hyvästä työstä. PKKU on ympäristönä sellainen mihin mielellämme ohjaamme pelaajan kunhan olemme ensin saaneet autettua heidät oikealle polulle” kertoo Timo Lehtihalmes

Seurojen välillä yhteistyö on toiminut erinomaisesti ja olemme pystyneet luomaan hyvinkin yksilökeskeisiä suunnitelmia pelaajien kehittymisen osalle. Viimeisen noin kolmen vuoden aikana Hyvinkään Palloseuran pelaajia on siirtynyt joko pysyvästi tai harjoittelemaan n.30 ja jokaisen pelaajan suhteen olemme saaneet pidettyä hyvän keskusteluyhteyden ja pelaajan kehittymisestä ollaan oltu koko ajan tietoisia myös Hyvinkäällä. Tavoitteena on, että jokaiselle pelaajalle luodaan yksilöllinen suunnitelma ja sopivat stepit sitä varten. Olemme erittäin tyytyväisiä aina kun pelaaja lähtee meiltä eteenpäin suunnitelmallisesti.

” Meidän kannalta etenkin yhteistyön tärkein palanen on yksilökohtaiset kehityssuunnitelmat mitä pystymme pelaajille luomaan sekä erittäin hyvä ja helppo keskusteluyhteys seurojen välillä. Yhteistyö on myös rauhoittanut monen pelaajan ehkä hieman liian aikaisia lähtöhaluja, koska olemme pystyneet luomaan pelaajalle suunnitelman. Tässä on iso ero aiempaan nähden” jatkaa Timo Lehtihalmes

Myös Pallokerho Keski-Uusimaan puolella ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön. ” Yhteistyö toimii hienosti ja kaikki kulkee sujuvasti eteenpäin. Meidän tehtävä on auttaa pelaajia ottamaan seuraava steppi, mutta ei toimia loppusijoituspaikkana” summaa PKKU Valmennuspäällikkö Panu Turpeinen.

Alkavalla kaudella PKKU:n mukana pelaa useampi HyPS taustainen pelaaja niin tytöissä kuin pojissa ja seuraamme erittäin suurella kiinnostuksella pelaajien edesottamuksia. Samaan aikaan luomme seuraaville pelaajille taas polkuja, ehkä jo tämän kauden osalle.

Lisätietoja:

Timo Lehtihalmes                                                                               

Urheilutoimenjohtaja                                                                       

Hyvinkään Palloseura                                                                        

040-8440618                                                                                          

timo.lehtihalmes@hyps.fi                                                               

Panu Turpeinen

Valmennuspäällikkö

Pallokerho Keski-Uusimaa

050-4065251

panu.turpeinen@pkku.fi