Euroliigan valmentajat

Euroliigan valmennus & valmentajat

Euroliigatoiminta on matalan kynnyksen harrastejalkapalloa, ja pyrimme saamaan pelaajien vanhemmista lasten jalkapallosta kiinnostuneita innokkaita valmentajia. Myös HyPS:n juniorit toimivat valmentajina.

Etsimme Euroliigaan uusia valmentajia, ja tarjoamme koulutusta kaikille valmennukseen mukaan lähteville. Valmennuspestiä ei pidä säikähtää, ja sen voi ottaa kesäharrastuksena – ja samalla kokeilla muutaman kuukauden ajan, olisiko itsestä valmentajaksi. Varsinkin nuorimmissa ikäluokissa valmentaja on lähinnä innostaja ja oman ryhmän organisaattori.

Euroliiga-valmennustehtäviä on tänä vuonna tarjolla kahdessa kategoriassa, sekä Euroliiga-valmentajana, että Euroliiga-peluuttajana. Valmentaja sitoutuu toimimaan joukkueensa mukana sekä harjoituksissa, että otteluissa ja peluuttaja ainoastaan otteluissa.

Pelaajien vanhemmat ja muut omaiset valmentajina

Valmentajaksi voit hakea joko lapsesi ilmoittautumisen yhteydessä tai mikäli mieli muuttuu myöhemmin, jälkikäteen erikseen lomakkeella. Lomake avataan helmikuun aikana.

Valmentajana toimivien lasten (1 lapsi/vanhempi) Euroliiga-kausi on maksuton. Peluuttajina toimivievanhempien lapsen Euroliiga puoleen hintaan.

Valmentajilta odotamme ennen kaikkea rohkeutta heittäytyä innostamaan lapsia, jotta he uskaltaisivat kokeilla uusia juttuja oppia sitä kautta. Aiempaa valmentajakokemusta ei tarvita.

Seuran nuoret Euroliiga-valmentajina

Pelaajien vanhempien ja muiden läheisten lisäksi Euroliigassa valmentavat seuran valmentamiseen ensiaskeleitaan ottavat nuoret.

Nuoret saavat tehtävästä 160 euron korvauksen.

Nuorten valmentamisen ensiaskeleita tuetaan tänä vuonna erityisen vahvasti, sillä helmikuussa 2021 seura käynnistää valmentaja-akatemia ohjelman, jossa jopa kymmenen nuorta saavat ennen Euroliiga-valmentajakoulutusta Palloliiton Futisvalmentajan starttikoulutuksen. Koulutusten lisäksi seuran valmennuspäällikkö tukee nuoria vahvasti koko akatemia-ohjelman ajan, eli nuoret saavat jatkuvasti palautetta toiminnastaan ja heidän kehittymistä seurataan ja tuetaan jatkuvasti.

Valmentaja-akatemiaan osallistuvien nuorten lisäksi valmentajina käytetään myös muita seuran nuoria, mikäli omaisvalmentajia ei saada tarpeeksi.

Lue lisää valmentaja-akatemiasta

Valmentajan tehtävät ja koulutus

Euroliigan valmentajat ovat usein pelaajien isiä ja äitejä tai vaikka isovanhempia, joilla ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta jalkapalloilusta tai nuoria, joilla lajituntemusta löytyy, mutta kokemusta lasten ohjaamisesta ei välttämättä ole.

Ymmärrämme tämän hyvin, emmekä odota valmiita valmentajia, vaan riittää, että he omaavat sopivasti innostusta ja haluavat osaltaan olla tekemässä nuorisotyötä laajemminkin kuin vain oman lapsensa kanssa. Tarjoamme tehtävään koulutuksen ja tuen, sekä valmiit harjoitukset, joiden mukaan toimia.

Uutuutena täksi vuodeksi etsimme valmentajia kahdessa kategoriassa:

Euroliiga-valmentajat:

Valmentajan keskeinen tehtävä on vetää joukkueen harjoitukset etukäteen tulevien valmiiden harjoitusohjelmien mukaan sekä joukkueen ohjaus otteluissa. Otteluissa valmentaja vastaa joukkueensa tasapuolisesta peluuttamisesta ja suorittaa otteluissa pelaajavaihdot.

Euroliiga-valmentajia haetaan Euroliigan nuorimpiin ikäluokkiin, 2013-2016-syntyneisiin poikiin ja 2014-2016-syntyneisiin tyttöihin.

Euroliiga-peluuttajat:

Peluuttaja osallistuu vain ottelutapahtumiin vastaten joukkueensa tasapuolisesta peluuttamisesta ja suorittaa otteluissa pelaajavaihdot. Pelaajat harjoittelevat oman HyPS-ikäkausijoukkueen mukana, jonka harjoituksiin voivat peluuttajat osallistua halutessaan seuraten tai apuvalmentajina.

Euroliiga-peluuttajia haetaan Euroliigan vanhimpiin ikäluokkiin, 2010-2012-syntyneisiin poikiin ja 2010-2013-syntyneisiin tyttöihin.

Sekä valmentajat, että peluuttajat ovat myös velvoitettuja täyttämään osallistujakorttia jokaisen tapahtuman yhteydessä ja toimittaa osallistujakortit seuran toimistolle Euroliiga-kauden päätteeksi.

Euroliiga-valmentajien koulutus

HyPS tarjoaa kaikille Euroliiga-valmentajille koulutuksen 12. toukokuuta, jossa käydään läpi Euroliigan toiminnan pelisäännöt ja arvot, sekä esitellään Euroliigan harjoitussuunnitelma. Aineisto jää tietenkin valmentajien hyödynnettäväksi kauden aikana. Koulutukseen osallistuminen on pakollista kaikille Euroliiga-valmentajille.

Kesän aikana valmentajat saavat aina tarvitessaan tukea seuran yhteyshenkilöltä, joka pystyy neuvomaan sekä harjoitusten sisällön, että muiden askarruttavien asioiden suhteen.

Lisäksi Euroliiga-valmentajille luodaan kesän ajaksi WhatsApp-ryhmä, jossa pystyy esimerkiksi sopimaan tuurauksista itsensä ollessa estyneenä.

Hae Euroliiga-valmentajaksi

Euroliigan valmentajaksi voi hakea joko lapsensa ilmoittautumisen yhteydessä tai erikseen täyttämällä lomakkeen - TÄYTÄ LOMAKE

Euroliigan valmentajahaku on auki 25.4. saakka.

Aineistoa valmentajille:

Lisätiedot:

Jonna Kallio
Nappulavastaava
Hyvinkään Palloseura
jonna.kallio@hyps.fi
0400 413 332


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat