Euroliigan valmentajat

Euroliigan valmennus & valmentajatEuroliigatoiminta on matalan kynnyksen harrastejalkapalloa, ja pyrimme saamaan pelaajien vanhemmista lasten jalkapallosta kiinnostuneita innokkaita valmentajia. Myös HyPS:n juniorit toimivat valmentajina.

Etsimme Euroliigaan uusia valmentajia, ja tarjoamme koulutusta kaikille valmennukseen mukaan lähteville. Valmennuspestiä ei pidä säikähtää, ja sen voi ottaa kesäharrastuksena – ja samalla kokeilla muutaman kuukauden ajan, olisiko itsestä valmentajaksi. Varsinkin nuorimmissa ikäluokissa valmentaja on lähinnä innostaja ja oman ryhmän organisaattori.

Pelaajien valmentajat ja muut omaiset valmentajina

Valmentajaksi voit hakea joko lapsesi ilmoittautumisen yhteydessä tai mikäli mieli muuttuu myöhemmin, jälkikäteen erikseen lomakkeella. Lomake avataan helmikuun aikana.

Valmentajana toimivien lasten (1 lapsi/vanhempi) Euroliiga-kausi on maksuton.

Valmentajilta odotamme ennen kaikkea rohkeutta heittäytyä innostamaan lapsia, jotta he uskaltaisivat kokeilla uusia juttuja oppia sitä kautta. Aiempaa valmentajakokemusta ei tarvita.

Seuran nuoret Euroliiga-valmentajina

Pelaajien vanhempien ja muiden läheisten lisäksi Euroliigassa valmentavat seuran nuoret, valmentamiseen ensiaskeleitaan ottavat nuoret.

Nuorten valmentamisen ensiaskeleita tuetaan tänä vuonna erityisen vahvasti, sillä helmikuussa 2021 seura käynnistää valmentaja-akatemia ohjelman, jossa jopa kymmenen nuorta saavat ennen Euroliiga-valmentajakoulutusta Palloliiton Futisvalmentajan starttikoulutuksen. Koulutusten lisäksi seuran valmennuspäällikkö tukee nuoria vahvasti koko akatemia-ohjelman ajan, eli nuoret saavat jatkuvasti palautetta toiminnastaan ja heidän kehittymistä seurataan ja tuetaan jatkuvasti.

Valmentaja-akatemiaan osallistuvien nuorten lisäksi valmentajina käytetään myös muita seuran nuoria, mikäli omaisvalmentajia ei saada tarpeeksi.

Lue lisää valmentaja-akatemiasta

Valmentajan tehtävät ja koulutus

Euroliigan valmentajat ovat usein pelaajien isiä ja äitejä tai vaikka isovanhempia, joilla ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta jalkapalloilusta. Riittää, että he omaavat sopivasti innostusta ja haluavat osaltaan olla tekemässä nuorisotyötä laajemminkin kuin vain oman lapsensa kanssa.

Valmentajan keskeinen tehtävä on vetää joukkueen harjoitukset etukäteen tulevien valmiiden harjoitusohjelmien mukaan sekä joukkueen ohjaus otteluissa. Valmentaja myös päättää joukkueen peluuttamisesta ja suorittaa otteluissa pelaajavaihdot.

Valmentajien tulee lisäksi täyttää osallistujakorttia jokaisen tapahtuman yhteydessä ja toimittaa osallistujakortit seuran toimistolle Euroliiga-kauden jälkeen.

HyPS antaa euroliigavalmentajille peruskoulutuksen, ja Suomen Palloliitto yhdessä piirien kanssa kouluttaa vuosittain satoja valmentajia. Valmennuskoulutusta voi saada perusteista aina huipputasolle asti. Euroliigavalmentajien koulutus järjestetään kesä-heinäkuussa, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Aineistoa valmentajille:

Lisätiedot:

Jonna Kallio
Nappulavastaava
Hyvinkään Palloseura
jonna.kallio@hyps.fi
0400 413 332


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat