Euroliigan pelit

Euroliigassa pelataan kaksi ottelua viikossa


Euroliigajoukkueet pelaavat yleensä kaksi ottelua viikossa. Euroliigan pelipäivät ovat maanantai ja tiistai ja pelipäivä riippuu lapsen ikäluokasta.

Euroliigajoukkueet pelaavat Kankurin liikuntapuistossa, Torikaduln liikuntapuistossa, kerran viikossa toisten koulualueiden joukkueita vastaan. Joukkueet muodostuvat eri ikäluokista, eli pelaajat jakautuvat ryhmiin syntymävuotensa perusteella. Pelejä on illan aikana yleensä kaksi niin, että kullakin ikäluokalla on oma pelipäivänsä.

Euroliigan pelikaudet ja pelipäivät

Euroliigapelit käynnistyvät avajaisturnauksella, poikkeuksellisesti vasta lauantaina 13.6. Päivän aikana kaikki Euroliiga-joukkueet saavat tulikasteensa otteluiden parissa Kankurin liikuntapuistossa. Otteluohjelma julkaistaan huhti-touokuun vaihteessa.

Euroliigan kevätkausi alkaa joukkueen pelipäivästä riippuen 15. tai 16. kesäkuuta ja päättyy juhannuksen jälkeen 22. tai 23. kesäkuuta.
Euroliigan syyskausi alkaa joukkueen pelipäivästä riippuen 3. tai 4. elokuuta ja päättyy 21. tai 22. syyskuuta.

Pelit pelataan Kankurin liikuntapuiston nurmi- ja kenonurmikentillä pelitapahtumapäivinä seuraavasti:
Maanantaisin - joukkueet TP2015, P2014, P2013, P2012, T2014, T2013, T2012 ja T2011
Tiistaisin - joukkueet P2011, P2010, P2009, P2008, T2010, T2009 ja T2008

Euroliigakesä 2020 huipentuu viikonloppuna 26.-27.9. pelattavaan Euroliigan lopputurnaukseen.

Valmentaja: muista täyttää läsnäolokorttia koko ajan harjoituksista ja peleistä sekä palauta täytetty kortti HyPSin toimistoon lopputurnauksessa viimeisen pelin jälkeen.

Joukkueen koko

Käytäntö on osoittanut, että 9-10 pelaajan joukkue on sopivan kokoinen, sillä pelit pelataan ns. pikkukentillä, joilla pelataan 1+4 (tai 1+5) pelaajan joukkuein. Koska kaikki pelaajat pääsevät joka pelissä kentälle, aiheuttaisi suurempi pelaajamäärä odotusta vaihtopenkillä.

Joukkueen koon määrää ilmoittautuneiden määrä, sillä ihan pieniä joukkueita ei kannata muodostaa, koska kaikki eivät aina pääse paikalle otteluihin.

Varusteet

Peleissä pelaajalla pitää olla oman joukkueensa peliasu (shortsien ja pelipaidan alle pitää olla sääolosuhteiden edellyttämä vaatetus), säärisuojat, pelisukat (pitävät säärisuojat paikallaan) ja jalkapallokengät.

Euroliigan peliasut jaetaan Hyvinkään Intersportissa (Kauppakeskus Willa) erikseen ainittuna ajankohtana, ennen toiminnan alkua. Euroliigan osallistumismaksuun sisältyvät varusteista peliasu (paita & shortsit) ja pallo. Muut varusteet voit helposti hankkia vaikka varusteiden noudon yhteydessä Intersportin myymälästä.

Valmentaja pelien aikana

Valmentajan tehtävänä on ohjata joukkuetta otteluissa ja peluuttaa pelaajia tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Fair Play – reilu peli

Euroliigatoiminnassa korostetaan reilua peliä. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että oman ja vastajoukkueen pelaajia kohdellaan kunnioittaen. Pelin jälkeen kiitetään vastustajia hyvästä pelistä huutamalla kapteenin johdolla tunnustushuuto ja kättelemällä keskiympyrässä.

Pelinohjaajan päätöksistä ei purnata. Tämä koskee pelaajien lisäksi myös heidän vanhempiaan, jotka ovat kannustamassa kentän reunalla. Pelin jälkeen pelinohjaaja eli tuomari jakaa molempien joukkueiden yhdelle pelaajalle reilun pelin vihreän kortin.

Vanhemmat pelien aikana

• kaikkia joukkueita kannustetaan reiluun peliin ja vastustajia arvostetaan
• pelin ohjaaminen jätetään valmentajan tehtäväksi; pelaajat eivät kaipaa tai tarvitse kentällä pelatessaan vanhempien ohjeita, tuntuivatpa ne meistä vanhemmista kuinka tärkeiltä tahansa; annetaan tyttöjen ja poikien oppia jalkapalloa omilla ehdoillaan
• kentän reunalta ei kommentoida pelinohjaajan/erotuomarin työskentelyä ottelun aikana; koska kysymyksessä on yleensä aina nuori, aloitteleva pelinohjaaja, vanhemmilta ja valmentajalta voi edellyttää aikuismaista otetta pelin seuraamisessa

Pelinohjaaja/erotuomari tuomitsee ottelun ja kuuluu inhimillisenä resurssina jalkapallopeliin. Siihen kuuluu mm. se, ettei pelinohjaaja/erotuomari voi nähdä ihan kaikkea, hän saattaa joskus tehdä virheitä, ja hän saa tulkita tilanteita. Eli jätetään tuomitseminen pelinohjaajan/erotuomarin tehtäväksi!


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat