Kauden tapahtumat ja aikataulut

Euroliigakauden 2021 tapahtumat


Euroliiga-toiminnan runkona ovat viikoittaiset ottelu- ja harjoitustapahtumat. Lisäksi Euroliigan ohjelmaan kuuluvat avajaisturnaus, lopputurnaus ja päätöstilaisuus.

Ilmoittautuminen

Toimintaan ilmoittaudutaan mukaan verkkolomakkeella.

Ensimmäinen hintaporras, Early Bird-ilmoittautuminen on käynnissä helmikuun loppuun, minkä jälkeen ilmoittautuminen jatkuu11.4. saakka normaalihinnoin. Katso hinnasto ja peruutusehdot ilmoittautumissivustolla.

12.4. jälkeen alkaa joukkueiden rakentaminen. Pelaajat jaetaan koulualueittain joukkueisiin ja kullekin joukkueelle määritetään valmentaja. Joukkueet valmentajineen pyritään vahvistamaan julkaisemaan noin viikon kuluttua ilmoittautumisen päätyttyä.

Ilmoittautuminen on mahdollista myös varsinaisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta silloin osanottomaksuun lisätään jälki-ilmoittautumismaksu.

Lue lisää ilmoittautumisesta (mm. hinnasto ja peruutusehdot) ilmoittautumis-sivustolta.

Varusteiden jako Intersport Hyvinkään myymälässä toukokuun alkuviikoilla

Euroliiga-varusteiden jako tapahtuu perinteisesti Intersport Hyvinkään myymälässä reilua viikkoa ennen toiminnan käynnistymistä. Tilaisuuden tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä. Euroliiganmaksun sisältyvään varustukseen kuuluvat peliasu (paita + shortsit) ja pallo.

Peliasujen ja pallojen noudon yhteydessä onnistuu helposti myös muiden pelivarusteiden hankinta Intersportin hyvistä valikoimista.

Valmentajakoulutus

Valmentajakoulutus järjestetään toukokuun alussa erikseen tiedotettuna ajankohtana.

Koulutus on pakollinen kaikille valmentajiksi aikoville. Mukaan on hyvä ottaa muistiinpanovälineet.

Koulutuksen vetävät seuran ammattivalmentajat ja se sisältää valmennuksellisen koulutuksen lisäksi Euroliigan sääntöjen ja toimintatapojen koulutuksen.

Pelinohjaajakoulutus

Pelinohjaajakoulutus järjestetään huhti-touokuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Pelinohjaajaksi voivat hakea euroliigalaisten vanhemmat sekä Hyvinkään Palloseuran 2008- ja aiemmin syntyneet juniorit.

Koulutus on pakollinen kaikille pelinohjaajaksi aikoville. Mukaan on hyvä ottaa muistiinpanovälineet.

Koulutuksen lisäksi pelinohjaajille käydään läpi Euroliigan säännöt ja toimintatavat.

Harjoitukset

Euroliigan harjoittelu uudistu kaudeksi 2021. 2014-syntyneet ja vanhemmat harjoittelevat jatkossa Hyvinkään Palloseuran ikäkausijoukkueiden mukana, kuitenkin pääosin omissa pienryhmissään. 2014-2016-syntyneet harjoittelevat keskiviikkoisin (17:30-18:30 tai 18:00-19:00) Perttulan nurmilla. Harjoitukset suunnittelee seuran nappulavastaava Jonna Kallio.

Harjoituksia järjestetään viikosta 20 viikkoon 24 saakka, ja kesäloman jälkeen taas viikosta 30 viikkoon 35. Ensimmäiset harjoituksen järjestetään kaikilla joukkueilla Torikadun liikuntapuistossa keskiviikkona 19.5.

Kesätauon aikana (vkot 21-23) seura tarjoaa mahdollisuuden tuettuun omatoimiseen harjoitteluun Perttulan nurmilla klo 17:30-18:30, jolloin paikalla on seuran ohjaaja mukanaan varusteita ja valmiita ideoita harjoitteluun. Mikäli osallistujia on riittävästi, saadaan myös pelit varmasti pystyyn.

YouMove-motoriikkaharjoitukset järjestetään YouMove Hyvinkään tiloissa (Suutarinkatu 2). YouMove-motoriikkaharjoituksia järjestetään toukokuun alusta alkan, kunnes jokainen ryhmä on päässyt osallistumaan. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä toiminnan alkua.

Lue lisää harjoittelusta Euroliigan harjoittelu -sivulla

Avajaisturnaus 22.5.2021

Euroliiga käynnistetään suurtapahtumassa lauantaina 22.5. Kankurin liikuntapuiston kentillä. Tapahtumassa jokaiselle joukkueelle tulee kaksi ottelua, minkä lisäksi paikalla on myös paljon muuta ohjelmaa ja tekemistä.

Avajaisturnauksen aikataulut julkaistaan oin kahta viikkoa ennen tapahtumaa.

Pelejä kerran viikossa - pelipäivät maanantai ja tiistai

Euroliigan viikoittaiset ottelupäivät alkavat maanantaina 24.5. ja jatkuvat kevätkauden puolella tiistaihin 22.6. saakka. Kesätauon jälkeen syyskausia käynnistyy maanantaina 2.8. ja viimeiset arkipelit pelataan tiistaina 31.8.. Jokaiselle joukkueelle tulee siis kymmenen peli-iltaa.

Lähtökohtaisesti 2014-2016-syntyneet pelaavat maanantaisin ja vanhemmat tiistaisin, mutta pidätämme oikeuden vaihtaa pelipäiviä, mikäli osallistujamäärä niin vaatii tekemään.

Otteluohjelma ja tulokset löytyvät Torneopal-sivustolta. Otteluohjelmat rakennetaan ensin kevätkaudeksi ja kevätkauden jälkeen syyskaudeksi. Kevätkauden jälkeen siirretään joukkueita tarpeen ja harkinnan mukaan ylempiin tai alempiin sarjoihin tasaisten otteluiden varmistamiseksi syyskaudella.

Kevätkauden otteluohjelma julkaistaan noin kahta viikkoa ennen otteluiden käynnistymistä.

Euroliigan lopputurnaus 4.9.

Euroliigan lopputurnaus pelataan lauantaina 4. syyskuuta. Lopputurnauksessa kullekin joukkueelle tulee 3-4 ottelua. Vanhin ikäluokka pelaa turnauksessa sijoituksista, muilla pyritään turnaukseen saamaan mahdollisimman tasaisia otteluita, jotka rakennetaan aiempien tulosten perusteella.

Lopputurnauksen otteluohjelma julkaistaan vähintään viikkoa ennen tapahtumaa.

Päätösmarssi ja päätöstilaisuus

Euroliigan päätöstilaisuus päätösmarsseineen järjestetään myöhemmin tarkennettavana ajankohtana syyskuun alussa.

Tilaisuus sisältää suorastaan legendaarisen marssin Hyvinkään keskustassa, sekä päätösjuhlan, jossa palkitaan kauden Hippo-pelaajat kustakin joukkueesta, sekä kauden valmentaja, joukkue ja pelinohjaaja.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Euroliigan merkittävän kumppanin Hyvinkään seurakunnan kanssa, mutta on vakaumukseton tilaisuus.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat