Euroliiga-info

Euroliiga - oppia ja elämyksiä jalkapallon parissa

Hyvinkään Palloseuran pyörittämä Euroliiga on 5–11-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu jalkapallotapahtumien kokonaisuus. Toimintaa järjestetään toukokuusta syyskuun alkuun.

Kauden 2021 avajaisturnaus järjestetään pelit alkavat 24.5., josta pelit jatkuvat lopputurnaukseen 4.9. ja sen jälkeen järjestettävään päätöstilaisuuteen saakka. Päätöstilaisuuden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Euroliigassa joukkueet muodostetaan yhdestä tai kahdesta ikäluokasta (vuosina 2010-2016-syntyneet). Nuorimmat tytöt ja pojat pelaavat sekajoukkuein.

Kouluikäinen pelaaja ilmoitetaan mukaan ja sijoitetaan oman koulualueensa joukkueeseen. Jos pelaaja ei ole vielä koulussa, hänen toivotaan ilmoittautuvan sen koulun joukkueeseen, johon hän menee ensimmäiselle luokalle. Pienkoulun oppilas ilmoittautuu haluamansa koulualueen joukkueeseen tai "Muu alue" -kategoriaan, josta pelaajat sijoitetaan niihin joukkueisiin, joihin tarvitaan/mahtuu pelaajia.

Mikäli yhdeltä koulualueelta ei saada joukkuetta muodostettua, voidaan pelaajia yhdistää muiden koulualueiden joukkueisiin. Jos pelaajia on yhdeltä koulualueelta useamman joukkueen tarpeisiin, voidaan muodostaa samalta koulualueelta useampia joukkueita.

Vanhimpien ikäluokissa koulualue- ja kaveritoiveiden lisäksi seuran ikäkausijoukkueen valmentajat arvioivat joukkueiden tasasuhtaisuuden joukkueita rakentaessa.

Euroliigan toiminta koostuu viikoittain kahdesta tapahtumasta, yhdestä harjoitus ja yhdestä ottelutapahtumasta. Harjoitukset kestävät tunnin ja ottelutapahtumissa pelataan kaksi ottelua (1x25 min) joko peräkkäin tai 30 min väliajalla.

Ottelupäivä on joko maanantai tai tiistai ja harjoituspäivä on lähtökohtaisesti keskiviikko, mutta muutamat ikäluokat harjoittelevat poikkeavana päivänä.

Euroliiga tarjoaa lapselle

• myönteisiä onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä
• sosiaalista kanssakäymistä ja joukkue-/ryhmätoimintaan oppimista
• leikkimielistä kisailua jalkapallon parissa
• monipuolisesti kehittävän harrastuksen (pallonhallinta, koordinaatio, ketteryys, nopeus jne.)
• harrastuksen, jonka parissa on mahdollista jatkaa omien kykyjen ja halujen puitteissa jopa koko lapsuuden ja nuoruuden läpi

Nuorin ikäluokka vuonna 2016-syntyneet

Kaudella 2021 Euroliigan nuorimman ikäluokan muodostavat vuonna 2016 syntyneet tytöt ja pojat. Ikäluokasta muodostetaan tytöistä ja pojista sekajoukkueita niin, että saadaan sopiva määrä joukkueita sarjatoimintaan. Tämä saattaa edellyttää kahden tai useammankin alueen pelaajien yhdistämistä.

2014-2016-syntyneillä tytöillä mukana Disneyn Frozen 2 -elokuvan tarina

Pienimmillä tytöillä Euroliigan osallistumismaksuun sisältyy kahdeksan Playmakers-harjoitusta, joissa liikutaan tutun Frozen 2 -elokuvan tarinan säestämänä. Playmakers on Uefan ja Disneyn yhteishanka, missä tavoitellaan tyttöpelaajamäärien lisäämistä jalkapallon pariin. Lisätietoja Playmakers-toiminnasta Hyvinkään Palloseurassa.

Otteluohjelmat ja aikataulut

Ottelupäivät ovat, ikäluokasta riippuen, joko maanantaisin tai tiistaisin. Lähtökohtaisesti nuorimmat, eli 2014-2016-syntyneet, pelaavat maanantaisin ja vanhemmat, eli 2010-2013-syntyneet tiistaisin. Järjestäjä kuitenkin pidättää oikeuden muuttaa ikäluokkien pelipäivää osallistujamäärien perusteella.

Harjoitukset 2014-2016-syntyneillä ovat keskiviikkoisin, muilla joukkueilla seuran ikäkausijoukkueen harjoitusten yhteydessä arki-iltana.

Otteluohjelmat luodaan kahdessa osassa. Huhtikuussa julkaistaan otteluohjelma touko-kesäkuun pelipäiville ja kesä-heinäkuussa elokuun pelipäiville. Lopputurnauksen (4.9.) otteluohjelma julkaistaan 1-2 viikkoa ennen tapahtumaa. HUOM. koronatilanteesta johtuen alkuviikkojen ohjelma pystytään julkaisemaan vain kahdeksi viikoksi. Seuraavien viikkojen ohjelma rakennetaan toukokuun lopussa, kun uusista rajoitteista tiedetään tarkemmin.

Euroliigassa käytetään Torneopal-järjestelmää, jota HyPS käyttää myös kaikissa järjestämissään junioriturnauksissa - EUROLIIGAN OTTELUOHJELMA JA TULOKSET

Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

Euroliigan ilmoittautumismaksut jakautuvat kolmeen hintaportaaseen, sekä erityishinnoiteltuihin kohderyhmiin. Ilmoittautumalla ajoissa hyödyt eniten.

ILMOITA LAPSESI EUROLIIGAAN

Osallistumismaksut:

Early Bird (28.2. saakka): 130€
Normaali-hinta (1.-25.4.): 145€*
Jälki-ilmoittautuminen (26.4. alkaen): 160€**

* 11.4. mennessä ilmoittautuneet lapset varmistavat paikkansa pääsääntöisesti oman koulualueen pelaajista kootuissa joukkueissa.
** jälki-ilmoittautumishinnasta vähennetään 5 euroa jokaista jo järjestettyä pelipäivää kohden. Pelaajat asetetaan joukkueisiin, joissa on tarvetta lisäpelaajille, eli paikkaa oman koulualueen joukkueissa tai kaveritoiveiden toteutumista ei voida taata

Erityishintaryhmät:
HyPS ikäkausipelaajat: 85€
Yhteistyöseurojen jäsenet: 99€*
Sisarushinta (väh. kaksi lasta/perhe): 115€/lapsi*

* Erityishintaryhmät voimassa 25.4. saakka. 26.4. alkaen kaikki ilmoittautujat maksavat jälki-ilmoittautumismaksun

Osallistumismaksu sisältää:

 • Euroliiga-peliasun (pelipaita & -shortsit)
 • Pallon
 • Palloliiton korttelipassin (sisältää vakuutuksen)
 • 10 pelipäivää + avajais- ja päätösturnaukset
 • Viikoittaiset ohjatut harjoitukset
 • Ohjattu YouMove -motoriikkaharjoitus (YouMoven tiloissa)
 • Pelinohjaaja- & kenttämaksut
 • Ammattivalmentajan suunnittelemat harjoitukset
 • Euroliigan päätöstilaisuuden ja palkinnot
 • Hyvinkään Palloseuran jäsenmaksun (10€)


Peruutusehdot ja koronaepidemian huomioiminen toiminnassa:

Noudatamme kaikessa järjestämässämme toiminnassa terveysviranomaisten, Hyvinkään kaupungin, Olympiakomitean ja Palloliiton ohjeita ja määräyksiä tartuntatautien torjumiseksi. Päivitämme toiminnan ohjeistusta kulloinkin voimassa olevien ohjeiden perusteella ja Euroliigan osallistuville tullaan lähettämään asiasta tarkat ohjeet ennen toiminnan aloittamista, joita voidaan päivittää tilanteen muuttuessa.

EUROLIIGAN TARTUNTATAUTIEN TORJUNTASUUNNITELMA

Toiminnan kannalta on tärkeää, että tietäisimme riittävän hyvissä ajoin etukäteen mahdollisimmat tarkat osallistujamäärät, minkä vuoksi keräämme ilmoittautumisia 25.4. saakka. Mikäli toiminta peruuntuu, supistuu tai muuttuu sisällöltään, hyvitämme aina peruuntuneen toiminnan kustannukset osallistujalle.

Peruutusehdot:

 • Kuluton peruutus mahdollista 11.4. saakka. Ilmoita peruutuksesta janne.bruun@hyps.fi (lapsen nimi ja syntymäaika)
 • 12.4. alkaen perimme peruutusmaksun 40€ sekä 10€ jokaista peruutusajankohtaan mennessä järjestettyä Euroliiga-tapahtumaa (harjoitus/ottelupäivä) kohden. Maksimiperuutuskulu on ko. lapsen ilmoittautumismaksun suuruinen summa.
  • 12.4. alkaen perittävää peruutusmaksua ei peritä, mikäli toiminnan peruuttaminen perustuu viranomaismääräyksiin, viranomaissuosituksiin tai lääkärintodistukseen
 • Mikäli tapahtumien määrä järjestäjästä riippumattomista syistä vähenee tai tapahtumia joudutaan siirtämään
  • Järjestäjä pyrkii tarjoamaan korvaavaa toimintaa peruuntuneen toiminnan tilalle
   • Mikäli korvaavaa toimintaa ei pystytä järjestämään, korvataan osallistujalle 4 euroa peruuntunutta tapahtumaa (ottelutapahtumat & ohjatut harjoitukset) kohti, alkaen kolmannesta peruuntuneesta tapahtumasta
  • Mikäli toiminnan sisältö olennaisesti muuttuu (esim. kausi jatkuu ilmoitettua pitempään) järjestäjästä riippumattomista syistä, on osallistuja oikeutettu kuluttomaan osallistumisensa peruutuksen, kuitenkin siten, että jo saaduista tuotteista tai tapahtumista peritään niiden arvon mukainen korvaus. Minimikustannus on jaettujen peliasujen ja pallojen kustannukset 40€/osallistuja.
   • Olennaisella muutoksella tarkoitetaan yli yhden ottelutapahtuman siirtymistä, siten, että vähintään kaksi ottelutapahtumaa järjestetään joko ennakkoon ilmoitetulla kesälomajaksolla (vkot 25-30) tai ilmoitetun toiminnan päättymisajankohdan (4.9.) jälkeen.

Euroliiga-valmentajana lapsesi kausi on maksuton

Etsimme tulevallekin kaudelle Euroliigavalmentajia. Euroliiga-valmentajina toimivat sekä seuran nuoret valmennustehtäviin koulutusta saavat pelaajat, että Euroliiga-pelaajien vanhemmat.

Euroliiga-valmentajana pääset läheltä kokemaan lapsesi liikunnan riemun sekä/tai ottamaan ensiaskeleita ohjaus- ja valmennustoiminnan parissa.

Valmennuspestiä ei pidä säikähtää, ja sen voi ottaa kesäharrastuksena – ja samalla kokeilla muutaman kuukauden ajan, olisiko itsestä valmentajaksi. Varsinkin nuorimmissa ikäluokissa valmentaja on lähinnä innostaja ja oman ryhmän organisaattori.

Valmentajat saavat tehtäviinsä koulutuksen, sekä valmiit harjoitussuunnitelmat harjoitustapahtumia varten. Valmentajille tarjotaan myös Euroliiga-valmentajayhteisön tuki ja seuran nappulavastaavan tutorointi.

Toimiessasi vanhempivalmentajana on lapsesi Euroliiga maksuton.

Lue lisää Euroliiga-valmentajan tehtävistä

Euroliiga ja HyPSin ikäkausipelaajat

2010-2013-syntyneille ikäkausipojille ja 2010-2011-syntyneille tytöille räätälöidään Euroliigasta omanlaisensa, pelaajia parhaiten kehittävä, kokonaisuus. Ikäkausijoukkueet saavat Euroliigan ilmoittautumisohjeen joukkueenjohtajiltaan. Näissä ikäluokissa pelaajat saavat erikseen ohjeet Euroliigaan ilmoittautumisesta maaliskuun aikana.

2014-15-syntyneet pojat ja 2012-2015-syntyneet työt ilmoittautuvat Euroliigaan yleisen ilmoittautumislomakkeen kautta ja osallistuvat Euroliigaan omaikäisten koulualuejoukkueissa.

Lisätietoa Euroliigasta

Ilmoittautuminen ja laskutus:
Janne Bruun
Toiminnanjohtaja
janne.bruun@hyps.fi
040 485 5622

Harjoittelu ja valmennus:
Jonna Kallio (21.5. saakka)
Nappulavastaava
jonna.kallio@hyps.fi
0400 413 332

Elizaveta Svintenok (7.6. alkaen)
Euroliigan valmennuskoordinaattori
hyps@hyps.fi
0400 413 332   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat