Seuran strategia uudistuu - "Haluamme olla Hyvinkään kiinnostavin ja arvosteuin liikuttaja"
1.10.2021 10:39 Uutiset / Pääsivusto

Seuran strategia uudistuu - Visio ja strategia vuodelle 2026

Hyvinkään Palloseurassa on tämän vuoden aikana tehty strategiatyötä, minkä on tavoitteena valmistua vuoden loppuun mennessä, viimeistään ensi vuoden alussa. Strategian lähtökohtana on 2020 vuoteen päättynyt seuran edellinen strategia ja edellisen strategiakauden aikana muokkautuneet ajatukset ja lähtökohdat seuran kehitykselle.

- "Seura on viimeisen viiden vuoden aikana kehittynyt paljon. Talous on nyt vakaalla pohjalla, palkatun henkilöstön määrää on saatu kasvatettua, ja brändiuudistuskin saatu hyvin käyntiin. Myös jäsenmäärät ovat hyvällä tasolla ja kokoajan noususuuntaiset. Tarkoitus on kuitenkin viedä seuraa edelleen eteenpäin ja kehittyä entistä vetovoimaisemmaksi, siksi on tärkeää määritellä tärkeimmät tavoitteet seuraavaksikin viideksi vuodeksi, sekä myös keinot miten saavutamme ne", taustoittaa seuran varapuheenjohtaja Krista Rosendahl.

Ensimmäisessä strategiatyön vaiheessa Askel Sports oy. toteutti ja analysoi seuran jäsenkyselyn, millä kartoitettiin nykyjäsenistön ja seuraan muutoin sidoksissa olevien henkilöiden mielikuvia seuran nykytilasta, sekä ajatuksia ja toiveita tulevaisuudesta.

Seuraavassa vaiheessa seuran johtokunta palasi kesäkuun kokouksessaan strategiatyön äärelle määrittelemään seuran vision ja mission strategiakaudelle.

MISSIO: Ehkäisemme lasten ja nuorten liikkumattomuutta ja syrjäytymistä

VISIO 2026: Hyvinkään kiinnostavin ja arvostetuin liikuttaja

Seuran toimintaa ohjaavat jatkossakin vuonna 2018 määritellyt arvot; suvaitsevaisuus, avoimuus ja vastuullisuus. Näistä muodostuu arvoista tärkein; Hypsiläisyys.

- "Seuran visio on olla Hyvinkään kiinnostavin ja arvostetuin liikuttaja. Suurin jo olemme, mutta jotta olisimme myös kiinnostavin ja arvostetuin, tarvitsee meidän vielä tehdä työtä sen eteen. Emme myöskään unohda yhteiskuntavastuuta toiminnassamme, ja se tulee kasvamaan tulevina vuosina. Tämä näkyy myös seuran missiossakin", perustelee varapuheenjohtaja Rosendahl.

- "Arvot, missio ja visio ovat kaiken suunnitelmallisen toiminnan perusta ja edellytys. On hienoa, että saa tehdä hommia tällaisen ydintehtävän parissa, todella motivoivaa!", intoilee seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Strategiatyöpaja rakentamassa lihaa luiden päälle

Viimeisin vaihe strategiatyöstä oli keskiviikkona 29.9. Hotel Sveitsissä pidetty strategiatyöpaja, missä mukavan heterogeeninen joukko seura-aktiiveja ja seurasta kiinnostuneita kokoontuivat tekemään valintoja ja määrittelemään strategisia päätavoitteita tulevien vuosien toiminnalle.

- "Oli todella inspiroiva ja antoisa tilaisuus! Mukana oli parikymmentä aktiivista, innostunutta ja osaavaa henkilöä. Valtaosa työstä tehtiin pienryhmissä, joissa määriteltiin strategisia valintoja ja niille strategisia tavoitteita. Tuon tilaisuuden jälkeen olemme todellakin aikataulussa ja marraskuussa aloittava osittain uudistunut johtokunta saa erittäin hyvin valmistellun esityksen uudesta strategiasta hiottavakseen", toiminnanjohtaja Bruun kertoo.

Seuraavassa vaiheessa strategiatyöpajan anti kootaan yhteen ja niistä muodostetaan esiteltävä versio seuran johtokunnalle marraskuun kokoukseen. Johtokunnan vahvistettua strategian sisällön viimeistellään strategia julkaisumuotoonsa ja se yritään julkaisemaan vuoden loppuun mennessä, viimeistään ensi vuoden alussa.

Lisätietoja:

Janne Bruun
Toiminnanjohtaja
janne.bruun@hyps.fi
040 485 5622


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat