Mies vailla vertaa - Matti Honkakangas 80 vuotta
19.7.2021 14:49 Uutiset / Pääsivusto

Matti "Juppe" Honkakangas vietti 80-vuotisjuhliaan

Seuraikoni, hypsiläisyyden ruummiillistuma, Matti "Juppe" Honkakangas vietti 18. heinäkuuta 80-vuotisjuhliaan. Juhlia vietettiin pienessä piirissä, Matin läheisimpien, eli perheen ja Hyvinkään Palloseuran ja HyPS Concariklubin kesken.

Syntymäpäivien yhteydessä Honkakangas sai sekä Hyvinkään Palloseuralta, että HyPS Concariklubilta merkittävimmät yhdistysten sisäiset huomionosoitukset, kun HyPS Concariklubi kutsui hänet kunniajäsenekseen ja Hyvinkään Palloseura nimesi hänet järjestysnumerolla kaksi seuran vastaperustettuun kunniagalleriaan, Hall of Hameen.

Mr. HyPS lähes 70 vuoden ajan

Hyvinkään Palloseuran juniorijoukkueessa pelaamisen kautta seuratoimintaan 1950-luvulla lähtenyt Matti ”Juppe” Honkakangas täytti 80 vuotta 18.7.2021.

Matti tunnetaan esimerkillisenä vapaaehtoistyöntekijänä, jonka pyyteettömyys, sitoutuneisuus ja innostuneisuus ovat toimineet esimerkkinä hyvinkääläisjalkapalloilulle. Hän on tehnyt vuosikymmenien työn HyPSissä ja ollut aktiivinen seuran hallinnossa sekä käytännön järjestelyissä.

Matti Honkakangas on toiminut seuran johtokunnassa, pitkään johtokunnan jäsenenä, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajanakin vuonna 1985, seuran taloudenhoitajana ja vetänyt vuosikymmenien ajan vuonna 1968 perustettua nuorisojaostoa sekä sen toimintaan liittyviä junioriturnauksia. Peruskoulun jalkapalloturnauksen vetotehtävissä hän toimi mukana aloitusvuodesta 1984 lähtien.

Hän on kirjoittanut suurimman osan v. 1977 perustetun HyPSiläinen-lehden niin juniori- kuin aikuisjoukkueista kertovista jutuista. Vastaavana toimittajana Matti Honkakangas oli lehden numerossa 1/1990 ja hän on tiedottanut laajasti myös HyPSin tapahtumista paikallislehdessä.

HyPS Concariklubin toiminnassa hän on ollut mukana sen perustamisesta lähtien vuodesta 1995. Pelaajaurallaan hän pelasi juniorivuosien lisäksi myös muutaman ottelun seuran edustusjoukkueessa, sekä toiminut sen päävalmentajana tai toisena valmentajana v. 1971–81.

Suomen Palloliiton seuratoimijan timanttimerkki myönnettiin Matti Honkakankaalle v. 2007, kultainen ansiomerkki vuonna 1991, hopeinen ansiomerkki v. 1978, kultainen ansiolevyke v. 2011 ja hopeinen ansiolevyke 1991. Suomen Palloliiton Uudenmaan ainaisjäseneksi Matti Honkakangas nimettiin 1997. Syksyllä 2014 Matti Honkakangas palkittiin poikkeuksellisen pitkästä jalkapalloseuran vapaaehtoistyöstä SPL:n Grassroots-toimitsijapalkinnolla.

Hyvinkään Palloseuran kultainen ansiomerkki n:o 14 on myös myönnetty Matti Honkakankaalle ja viimeisimpänä hänet nimettiin seuran kunniajäseneksi, sekä vasta perustetun Hall of Famen jäseneksi kesäkuussa 2021.

Muita kunnianosoituksia ovat hänelle myönnetyt SPL:n Uudenmaanpiirin standaari n:o 13 v. 2001, HyPS-Concariklubi ry:n kullattu seuramerkki n:o 7 v. 2018 ja Suomen Nappulaliigaliiton kultainen ansiomerkki n:o 49 v. 1989.

Työelämässään Matti Honkakangas palveli pitkään sanomalehtien jakelupäällikön tehtävässä.


Hall of Fame Hyvinkään Palloseuran uusi, korkein mahdollinen kunniagalleria

Hyvinkään Palloseura päätti kokouksessaan 28.6. perustaa seuralle uuden palkitsemiskategorian, Hyvinkään Palloseuran Hall of Famen.

Hall of Fameen kutsutaan poikkeuksellisen uran seuratyössä tehneitä henkilöitä, jotka ovat saaneet jo kaikki seuran muut huomionosoitukset.

- "Pakko myöntää, että tämän uuden kunniagallerian takana on pitkälti se, että sopivaa kategoriaa ei "Jupen" ansioille ja elämäntyölle löytynyt. Piti siis luoda aivan uusi kategoria, jossa hänenkaltaiset seuraikonit voidaan ansaitusti huomioida aivan omassa luokassaan", taustoittaa uutta huomionosoitusta seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Honkakankaan lisäksi Hall of Fameen nimettiin samaan aikaan seuran kunniapuheenjohtaja, jo edesmennyt Eino Jokinen. Jokinen on Hall of Famessa järjestysnumerolla yksi ja Honkakangas järjestysnumerolla 2.

"Jupen" huomioimiset jatkuvat 21. elokuuta seuran edustusjoukkueen kotiottelussa paikallisvastustaja PK-09 vastaan.

Parhaat onnentoivotukset Matti ”Juppe” Honkakankaalle koko Hyvinkään Palloseuran jäsenkunnalta!


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
Kategoriat