HyPS luovuttaa – Tavoitteena pelastaa 150 henkeä
14.6.2021 13:50 Uutiset / Pääsivusto

HyPS luovuttaa – Tavoitteena pelastaa 150 henkeä

Hitto mä luovutan on Hyvinkään palloseuran ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteiskampanja, jolla pyritään kannustaa hyvinkääläistä urheiluseurayhteisöä pelastamaan henkiä luovuttamalla verta säännöllisesti loppu vuoden aikana.

Kampanja käynnistyy tänään kesäkuun 14:nä Maailman verenluovuttajien päivänä. Kampanja on osa seuran Yhdeksän hyvää -vastuullisuuskampanjaa.

Tarve verenluovutukselle on akuutti ja Hyvinkään seuraavaan verenluovutustapahtumaan toivotaankin heti uusia ja vanhoja luovuttajia.

- ”Luovuttajat ovat nyt hyvien säiden myötä hieman karanneet kesälaitumille ja juhannusviikolla tarvitaan myös ekstra-apua kun perjantaina verta ei kerätä”, kertoo SPR:n Veripalvelun kumppanuuskoordinaattori Kaisu Maijala.

Seuraavaan verenluovutukseen Hyvinkäällä torstaina 24.6. voi varata ajan helposti: https://www.veripalvelu.fi/ajanvaraus

Tavoitteena 150 ihmishengen pelastaminen

Kampanjan tavoitteena on loppuvuoden aikana pelastaa yli 150 ihmisen henki, mikä tarkoittaa vähintään 50 luovutuskertaa.

”Jokainen veriyksikkö valmistetaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi eli apua voi saada yhdeltä luovuttajalta jopa kolme”, Kaisu Maijala selventää.

Luovutuskertoja seurataan Hyvinkään Palloseuran oman VeriRyhmän luovutuskertojen kautta. HyPS:n VeriRyhmään voi liittyä luovuttaessaan verta ja ilmoittamalla VeriRyhmän nimen ”Hyvinkään Palloseura”

HyPS haastaa muutkin seurat ja urheilumieliset luovuttamaan

Paitsi, että HyPS haluaa pelastaa 150 ihmishenkeä, haluaa se haastaa myös muun urheiluyhteisön hengenpelastustalkoisiin.

”Verenluovutus on ehkäpä helpoin tapa pelastaa ihmishenkiä. Haastamme joka kolmas viikko koko loppuvuoden ajan yhden urheiluseuran ja yhden yrityksen verenluovutustalkoisiin mukaan ja toivomme, että mukaan lähtevät yhteisöt jatkavat haasteiden levittämistä. Pyörimme tärkeän asian ympärillä”, kannustaa Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Ensimmäiset haasteet lähtevät Hyvinkään Tahkolle ja Uudenmaan Osuuspankille. Osallistua voi joko perustamalla oman VeriRyhmän (https://www.veripalvelu.fi/ryhmat) tai ilmoittautua luovuttamaan Hyvinkään Palloseuran VeriRyhmän nimiin.

Näin voit osallistua:

  • 1.Jos olet uusi luovuttaja, testaa pikatestillä, sovellutko luovuttajaksi: https://www.sovinkoluovuttajaksi.fi
  • 2.Varaa aika verenluovutukseen (Hyvinkäällä seuraavan kerran 24.6.): https://www.veripalvelu.fi/ajanvaraus
  • 3.Täytä sähköinen terveyskysely aikaisintaan päivää ennen luovutusta: https://www.terveyskysely.fi
  • 4.Luovuta varaamanasi ajankohtana.
  • Lähde verenluovutukseen vain terveenä, desinfioi kätesi saapuessasi, noudata turvavälejä ja käytä Veripalvelun tarjoamaa kasvomaskia (paitsi kahvittelun aikana).
  • 5.Muista kertoa hoitajan haastattelussa haluavasi liittyä Hyvinkään Palloseuran VeriRyhmään, jotta olet mukana kartuttamassa luovutussaldoamme!
  • 6.Someta luovutuksestasi: #hittomäluovutan #voimatahtosydän #hyvinkäänpalloseura#ojennakätesi #veripalvelu @veripalvelu @veripalvelu_helsinginliikkuva @hyvinkäänpalloseura
  • 7.Varaa uusi aika verenluovutukseen aikaisintaan 61 (miehet) tai 91 (naiset) vuorokauden päähän ja toista kaava.
  • HUOM. 18–25-vuotiaille naisille suositellaan luovuttamista vain kerran vuodessa, muille naisille enintään 2–3 kertaa vuodessa ja miehille enintään 3–4 kertaa vuodessa.


Lisätietoja veren luovutuksesta: https://www.veripalvelu.fi/

Lisätietoja kampanjasta: Janne Bruun, Hyvinkään Palloseura: janne.bruun@hyps.fi / 040 485 5622


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat