Euroliigassa yli 500 lasta – toiminta käynnistyy erityisjärjestelyin
24.5.2021 8:14 Uutiset / Pääsivusto

Euroliigassa yli 500 lasta – toiminta käynnistyy erityisjärjestelyin

Hyvinkään Palloseuran 1980-luvulta alkaen järjestämä lasten jalkapallon kesäharrastus Euroliiga käynnistyy noin 530 pelaajan voimin maanantaina 24.5. Koronaepidemiatilanteen vuoksi toiminta käynnistetään erityisjärjestelyin ilman yleisöä ja joukkueiden kohtaamista rajoittaen.

Euroliiga täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Vuodesta 1986 alkaen on Euroliiga liikuttanut satoja lapsia jalkapallon parissa ja nyt mukana onkin jo useita toisen sukupolven Euroliiga-pelaajia.

Tänä vuonna Euroliiga-joukkueet muodostuvat 2010-2016-syntyneistä tytöistä ja pojista ja otteluita pelataan kaikkiaan yhdeksässä sarjassa.

- Osallistujamäärä on poikkeusajat huomioiden upea ja erityisen iloisia olemme tyttöjen määrästä. Pystymme tänä vuonna järjestämään sarjat tytöille pienellä ikähaitarilla, eli saamme kaikille tasaisia pelejä, mikä on tietenkin mahtava juttu, kertoo Hyvinkään Palloseuran nappulavastaava Jonna Kallio.

Tyttöjä on toimintaan ilmoittautunut mukaan kaikkiaan 150 ja poikia 378. Viime vuonna koronan typistämälle ja syksylle siirtämälle kaudelle osallistui noin 380 lasta kaiken kaikkiaan.

- Varauduimme täksikin vuodeksi viime vuoden pelaajamääriin, joten viidensadan pelaajan ylitys on todella mukava asia, jopa pienoinen yllätys. Euroliigan ja toisen kesän matalan kynnyksen tuotteemme HyPS Perhefutiksen osallistujamäärät, sekä ikäkausipelaajamäärän kasvu antaa uskoa toiminnan elpymiselle ja paluulle kohti normaalia. Toivottavasti sama näkyy myös muissa lajeissa nyt kesällä ja tulevana syksynä, iloitsee seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun toiveikkaana.

Pelit aloitetaan erityisjärjestelyin – ottelut pelataan ”kuplissa” ja vanhempien osallistumista rajoitetaan

Vaikka toiminta alkaa suunnitellun aikataulun mukaisesti, näkyy korona monin paikoin. Lauantaille 22.5. suunniteltu avajaisturnaus jouduttiin perumaan ja keskiviikoksi 19.5. suunnitellut yhteisharjoitukset muutettiin joukkuekohtaisiksi, jotka toki sitten sateen vuoksi jouduttiin nekin perumaan.

Alkavaan toimintaan koronarajoitukset vaikuttavat siten, että ottelut alkavat maanantaina 30-40 pelaajan kuplissa, eli kahden ensimmäisen peliviikon aikana joukkueet pelaavat samoja vastustajia vastaan, jotta kontaktit lasten välillä pystyttäisiin pitämään minimissään.

Lisäksi lasten vanhempien ja omaisten osallistumista otteluiden ja harjoitusten seuraamiseen rajoitetaan, eikä vanhemmilla ole mahdollisuutta tulla kenttäalueelle tapahtumia seuraamaan, ellei lapsen erityistarpeet sitä vaadi.

- Toivomme ymmärrystä vanhemmilta ja tietenkin toivomme myös, että pääsisimme pian lisäämään tapahtumallisuutta pelipäiviin ja muun muassa avaamaan seuran kioskin. Vetoamme kaikkiin osallistujiin ja perheisiin, että maskin käytöstä ja turvaväleistä pidettäisiin aidosti kiinni, vetoaa toiminnanjohtaja Bruun.

Seura ei avaa kioskiaan, eikä muitakaan tapahtumallisia elementtejä järjestetä. Seura toivoo, että ainakaan toistaiseksi ei otteluita ja harjoituksia tultaisi pelkää uteliaisuutta seuraamaan.

Kauden ohjelmassa pelejä, turnauksia ja harjoituksia - kausi kestää syyskuun alkuun

Toiminnan alettua maanantaina 24.5. pelataan viikoittaisia otteluita, ikäluokasta riippuen, maanantai- tai tiistai-iltaisin ja harjoitellaan pääosin keskiviikko-iltaisin. Viimeiset ottelut ennen kesätaukoa pelataan juhannusviikolla. Mikäli rajoitukset mahdollistavat, pelataan 19. kesäkuuta kevätturnaus, minkö on tarkoitus korvata peruuntunut avajaisturnaus.

- Turnausta ei kuitenkaan lähdetä järjestämään, mikäli rajoitukset eivät ole nykyisestä vapautuneet. Emme näe järkeväksi järjestää lisäpelipäivää viikonlopulle ilman mahdollisuutta tapahtumallisuuteen, kuten juontoon, oheisohjelmaan ja kioskimyyntiin, kertoo toiminnanjohtaja Bruun.

Otteluiden ja joukkueharjoittelun kesätauon aikana seura tukee euroliigalaisten harjoittelua järjestämällä opastettua omatoimiharjoittelua Perttulassa kerran viikossa.

Joukkueharjoituksiin ja eleihin palataan taas heinä-elokuun taitteessa ja pelit huipentuvat lopputurnaukseen 4. syyskuuta.

Euroliiga-kauden huipentaa päättäjäistapahtuma, toivottavasti marsseineen, tiistaina 7. syyskuuta.

Vielä pääsee mukaan

Vaikka toiminta jo käynnistyy, on mukaan mahdollisuus ilmoittautua vielä jälki-ilmoittautumismenetelmällä. Jälki-ilmoittautuneet pääsevät mukaan kaikkiin tuleviin tapahtumiin ja saavat peliasun, vakuutuksen, pallon ja kaiken muun osallistumismaksuun kuuluvan, mutta heille ei enä voida taata paikkaa oman koulualueensa joukkueessa tai kaveritoiveita huomioitavan.

Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeella


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat