OP Uusimaan maaliskuun HyPSiläinen: Hannu Salmi
13.4.2021 8:58 Uutiset / Pääsivusto

Hannu Salmi on maaliskuun HyPSiläinen. OP Uusimaa palkitsee Hannun lahjakortilla valokuvauksen erikoisliikkeeseen Fotomaniin.

Hyvinkään Palloseuran pitkäaikainen kumppani Uudenmaan Osuuspankki palkitsee tänä vuonna joka kuukausi kuukauden HyPSiläisen. Kuukauden HyPSiläinen on joko kuluneen kuukauden aikana erityisiä ansioita niittänyt tai seuran toiminnan eteen erityisesti ahkeroinut seuratoimija, tai jo pitkän aikaa seuran eteen puurtanut, ehkä aiemmin pienemmälle huomiolla jäänyt arjen ahertaja.

Kuukauden HyPSiläinen palkitaan OP Uusimaan sponsoroimalla lahjakortilla paikallisen yrittäjän palveluihin pyrkien huomioimaan palkittavan tarpeet ja mielenkiinnon kohteet.

Hannu Salmi on maaliskuun hypsiläinen


Maaliskuun HyPSiläinen on pitkän linjan seura-aktiivi, seuran sihteeri, Hannu Salmi, jonka HyPS-tausta vie aina 1980-luvulle, jolloin Hannu liittyi seuran toimintaan poikansa harrastuksen kautta juuri alkaneeseen Euroliigan. Seuratoimintaan tullessaan Hannu tutustui myös seuran silloisiin Euroliiga- ja HyPS-aktiiveihin Urho Etelämäkeen ja Jorma Helikariin.

- "Urkki” vastasi silloin myös HyPSiläisen julkaisemisesta ja hän puhui minut tekemään myös lehteä. Aluksi lehti tehtiin arkkiasemointina Hyvinkään Kirjapainossa, sen lopetettua myöhemmin myös Riihimäen Kirjapainossa. 1990-luvun puolivälissä aloin tehdä lehteä tietokonetaittona, 2 numeroa vuodessa, jotka siis siitä saakka ovat kulkeneet sähköisesti painoon, Salmi muistelee alkuaikoja seuran lehden, Hypsiläisen, taustavoimana.

Tänä päivänä ja jo vuosia tätä ennen nimenomaan seuran julkaisu Hypsiläinen on kuulunut Hannu merkittävimpiin urotekoihin seurassa. On pitkälti Hannun ansiota, että lehteä yhä edelleen julkaistaan ja toimitetaan laadukkaasti. Hypsiläisen lisäksi Hannu vaikuttaa tällä hetkellä seuran sihteerinä ja ystävyyskaupunkitoiminnassa saksalaisen Bad Hersfeldin molemminpuolisten jalkapallovierailujen organisaattorina.

- Matti Honkakangas oli vetänyt pitkään nuorisojaostoa, jossa toimi myös Aseman koulun opettaja Keijo Veijanen. Keijo puhui minut 1990-luvun alussa mukaan, saksalaisen Bad Hersfeldin jalkapallojoukkueiden vierailun lähestyessä, myös ystävyyskaupunkitoimintaan, ja siitä lähtien on vierailtu puolin ja toisin joka toinen vuosi. Sen katkaisi korona-aika, mutta eiköhän se siitä virkone uudestaan. HyPSin johtokuntaan lähdin mukaan 1991, ja vuodesta 1996 lähtien olen toiminut myös seuran sihteerinä, Salmi kertoo päätymisestään nykyisiin rooleihinsa.

Vaatimaton vaikuttaja

Nykyisessä seuratoiminnassa Hannu on henkilö, joka pitää johtokunnan ja toiminnanjohtajan seuratoiminnan byrokratian tahdissa vastaten seuran johtokunnan ja yleisten kokousten esityslistoista, pöytäkirjoista j kokousaikatauluista.

- Hannu tuntee seuran säännöt a ymmärtää todella hyvin yhdistystoimintaa. Ilman Hannua ei seuramme dokumentointi olisi sillä tasolla, mitä se nykyään on. Hannu aina ystävällisesti ja kärsivällisesti muistuttaa ja kyselee tarvittavien dokumenttien, tietojen ja aikataulujen perään, kun itse olen taas kehitysideoinnin lumoissa unohtanut johtokunnan kokouksen esityslistan kommentoinnin tai seuran kokouksesta ilmoittamisen, kertoo Hannun käytännön roolista toiminnanjohtaja Bruun.

Maaliskuussa Hannun toimenkuvaan kuuluivat seuran johtokunnan sekä seuran kevätkokouksen järjestelyt esityslistoineen ja pöytäkirjoineen. Hannu myös vastasi, että osallistuminen ja toteutus etäyhteyksineen tehtiin asian- ja yhdistyslain mukaisesti.

- Hannu ei pidä itsestään meteliä ja ehkä tämänkin kunnianosoituksen ottaa vastaan vähän vaivaantuneena. Mutta tämä huomiointi on vähäisintä, mitä voimme tehdä kiittääksemme Hannua hänen panoksestaan seuramme eteen. Ei tästä maaliskuun kokousrumbastakaan olisi ilman Hannua selvitty, kiittelee Bruun.

Haluamme koko seuran puolesta kiittää Hannua hänen panoksestaan seuran eteen ja toivomme pitkää jaksamaista jatkaa tehtävissään.   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat