Tyttöjen ja naisten toiminnassa kasvua – kehitystyö vuoden pääteemana
11.3.2021 13:20 Uutiset / Pääsivusto

Tyttöjen ja naisten toiminnassa kasvua – kehitystyö vuoden pääteemana

Tyttöjen ja naisten toiminnassa lievää kasvua – kehitystyö vuoden pääteemana

Tyttöjen ja naisten joukkueiden pelaajamäärän kasvattaminen määriteltiin seuran syyskokkouksessa lokakuussa 2020 vahvistetun toimintasuunnitelman yhdeksi kärkiteemaksi. Pelaajamäärissä toimenpiteet näkyivät heti syksyllä ja kasvua vuoden 2020 alhaisimpaan pelaajamäärään on tullut upeasti.

Työryhmä kehitystä tukemassa

Tytöille ja naisille suunnatun toiminnan kehitys on ollut Hyvinkään Palloseuran toiminnassa keskeisessä roolissa viimeisen kahden vuoden aikana. Viime vuonna seura osallistui Palloliiton tyttöjen harrastajamäärien kasvattamisen kehityshankkeeseen, missä luoti kehityssuunnitelma, jota tänä kautena lähdettiin toteuttamaan.

Täksi toimintakaudeksi seura perusti syksyllä Tyttöjen ja naisten toiminnan kehitystyöryhmän, minkä tehtävänä on tuoda joukkue- ja vanhempitason ajatuksia sekä näkemyksiä toiminnan kehittämiseksi ja haasteiden tunnistamiseksi.

”Kehitystyöryhmässä on mahdollisuus tuoda omia ajatuksia ja ideoita matalalla kynnyksellä seuran päättäjien tietoon. Kehitystyöryhmässä saa myös paljon tietoa seuran tyttö- ja naisfutiksen kehityssuunnasta, sekä pääsee näkemään, miten ideoita saadaan vietyä toteutukseen asti. Seura haluaa osallistaa ja kuunnella jäsenistöään, ja tämä on yksi hyvä kanava siihen, ja toivoisinkin, että entistä useammat tarttuisivat tilaisuuteen ja liittyisivät kehitystyöryhmään, kertoo kehitystyöryhmän jäsen ja seuran varapuheenjohtaja Krista Rosendahl, tyttöpelaajan vanhempi itsekin.

Työryhmän ansioiksi voidaan lukea uusia pelaajia onnistuneesti tuonut lokakuun Kokeilukuukausi, sekä vanhemmille tyttöjunioreille ja naisikäisille harrastamisen jatkumisen turvaverkon tuoneen Naisten kakkosjoukkueen syntyminen.

”Työryhmän anti on todella konkreettista ja näkyy selvästi jo nyt tyttö- ja naispelaajien määrän kasvattamisessa. Olemme pystyneet sekä tuomaan uusia tyttöjä nuorimpiin ikäluokkiin, että luomaan turvaverkon vanhemmille ikäluokille. Pikavoitot ovat osuneet kohdilleen ja keskeisimmät nopeasti tarvitut toimenpiteet saatu nopeasti täytäntöön. Nyt alkaa pitkäjänteisempi osuus toiminnan kiinnostavuuden ja laadun kehittämiseksi”, visioi seuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes.

Työryhmä kokoontuu muutamia kertoja vuodessa, seuraavan kerran kesäkuun alussa, jolloin asialistalla ovat mm. tyttöjen ja naisten toiminnan huomioiminen seuran strategiatyössä ja syksyn toimenpiteet uusien harrastajien rekrytoimiseksi ja drop-outin ehkäisemiseksi ensi kautta silmällä pitäen.


Tyttö- ja naispelaajien määrä lähtenyt jälleen kasvu-uralle – tavoitteena kahdessa vuodessa yli 50 pelaajan kasvu

Tyttöjen ja naisten määrä seuran harrastajissa on jälleen parin vuoden laskun jälkeen lähtenyt kasvuun ja varsinkin syksyn ja talven aikana tehdyt toimenpiteet näkyvät selkeästi.

Pelaajamäärä kävi alhaisimmillaan viime vuoden elokuussa, jolloin seuran ikäkausi- ja edustusjoukkueiden toiminnassa oli vain 119 pelaajaa. Nyt syksyn toimenpiteiden ansiosta pelaajamäärä on kasvanut 145:een.

Seuran tavoitteena on kasvattaa tyttö- ja naispelaajien määrää vuoden 2022 loppuun mennessä 190:een.

”Kasvu on mahdollista vain, jos kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. Tarvitsemme uusia pelaajia nuorimpiin ikäluokkiin, eikä meillä juuri ole varaa menettää pelaajia nuorten ja aikuisten ikäluokissa. Ketään emme painosta jäämään, mutta nyt urakoidaan kovasti, jotta toimintamme olisi sellaista, jossa haluaa pysyä mukana. Korona toki sitä tällä hetkellä koettelee, mutta parempaan haluamme sen suhteen uskoa”, seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun paaluttaa.

Seuran toimintaan otetaan jatkuvasti uusia pelaajia mukaan. Mikäli jalkapallo kiinnostaa lastasi, tyttöä tai poikaa, ole yhteydessä hänen ikäisensä joukkueen johtajaan. Uusimpana ikäkausi-ikäluokkana toimintansa aloittavat huhtikuussa 2015-syntyneet tytöt ja pojat.

Lue lisää ikäkausitoiminnasta

Katso lapsesi ikäisen joukkueen yhteystiedot ja sovi maksuttomasta kahden viikon kokeilujaksosta!

Mikäli haluat osallistua Tyttöjen ja naisten toiminnan kehitystyöryhmän toimintaan, ole yhteydessä: janne.bruun@hyps.fi / 040 485 5622


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat