OP Uusimaan helmikuun HyPSiläinen: Mauri Keinänen
9.3.2021 10:12 Uutiset / Pääsivusto

Mauri Keinänen on helmikuun HyPSiläinen. OP Uusimaa palkitsee Maurin sporttisella lahjakortilla Hyvinkään Intersportiin.

Hyvinkään Palloseuran pitkäaikainen kumppani Uudenmaan Osuuspankki palkitsee tänä vuonna joka kuukausi kuukauden HyPSiläisen. Kuukauden HyPSiläinen on joko kuluneen kuukauden aikana erityisiä ansioita niittänyt tai seuran toiminnan eteen erityisesti ahkeroinut seuratoimija, tai jo pitkän aikaa seuran eteen puurtanut, ehkä aiemmin pienemmälle huomiolla jäänyt arjen ahertaja.

Kuukauden HyPSiläinen palkitaan OP Uusimaan sponsoroimalla lahjakortilla paikallisen yrittäjän palveluihin pyrkien huomioimaan palkittavan tarpeet ja mielenkiinnon kohteet.

Mauri Keinänen on helmikuun hypsiläinen

Helmikuun hypsiläinen on Mauri Keinänen, jonka elämäntyö Hyvinkään Palloseuralle ja ei pelkästään hyvinkääläisen, vaan koko suomalaisen futiksen eteen todella ansaitsee huomioimisen. Viimeisimpänä ansionaan Mauri inventoi seuran vuosia käytössä olleen varaston, jonka inspiroimana hän innostui jopa aloittamaan Hyvinkään Nappulaseuran historiikin rakentamisen.

- "Maurin kaltaiset tunteen palolla ja aidolla intohimolla seuraan sekä futikseen suhtautuvat henkilöt alkavat olemaan jo harvinaisuuksia. Mauri tarttui esim. tähän varaston inventaarioon sellaisella sitoutumisella, että toivottomaksi itse kokemani homma oli kunnossa suunnilleen viikossa. Taisi toki homma olla Maurille itselleenkin mielenkiintoista, sillä varastolla käydessäni pääsin itsekin mukaan hänen käymälleen muistojen matkalle monien tarinoiden muodossa. Inventaarion lisäksi varastosta löytyi seuralle ihan uusi, no varasto, sillä tavaraa lähti kierrätykseen useita peräkärryllisiä ja pakettiautokuormia", kiittää HyPS:n toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Maurin toimesta myös toisen seuraikonin Matti Honkakankaan keräämää aineistoa päästiin käymään läpi ja keräämään talteen tulevia seuratoimijasukupolvia varten.

Jalkapallon monitoimimies

Mauri Keinäsen jalkapallon ansioluettelo hakee vertaistaan.

Siirtyminen jalkapalloharrastajasta jalkapallotoimijaksi tapahtui 1960-luvun lopulla, jolloin Mauri oli perustamassa Top Club Hyvinkää -seuraa, jossa toimi perustamisen jälkeen myös seurasihteerinä pelaamisen ohessa.

Hyvinkään Palloseuran tehtäviin hän liittyi vuonna 1974 jatkaen erilaisissa luottamustehtävissä aina vuoteen 2008 saakka. Tuon yli 30 vuoden aikana hän toimi edustusjoukkueen joukkueenjohtajana, lukuisissa seuran valiokunnissa ja hallituksessa, jossa myös varapuheenjohtajan roolissa.

Hyvinkääläisen jalkapallon eteen hän teki pitkän rupeaman myös lasten liikuttamiseen erikoistuneessa Hyvinkään nappulaseurassa 1970- ja -80-luvuilla, minkä lisäksi myös Riihimäen ja Hausjärven puolella on saatu paikallistoiminnassa nauttia maurin asiantuntemuksesta ja intohimosta.

Mauri on toiminut aktiivisesti myös valtakunnallisen jalkapallon kehittämisen parissa. Hänellä on vuosien kokemus jalkapallon valtakunnallisten järjestöjen, Suomen Nappulaliigaliiton, Suomen Jalkapallovalmentajien liiton, Palloliiton Uudenmaan piirin, sekä Suomen Palloliiton erilaisista luottamustehtävistä.

Lisäksi Mauri on kunnostautunut useiden hyvinkääläisten jalkapallotapahtumien, nuorisomaaotteluiden ja mm. Kultainen Kirves -parlamenttiturnauksen järjestelytehtävissä.

Nykyään Mauri toimii edelleen aktiivisesti HyPS Concariklubin tehtävissä järjestäen mm. futismatkoja ja tapahtumia Concari-jäsenistölle.

Hyvinkään Palloseura onnittelee Mauria ansaitusta kuukauden hypsiläinen -palkinnosta ja kiittää nöyrimmin hänen antamastaan panoksesta seuran ja hyvinkääläisten hyväksi.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
Kategoriat