HyPS tarjoaa työkokemusta nuorille tulevana kesänä - "Talentit tunnistetaan"
4.2.2021 14:43 Uutiset / Pääsivusto

Kioskimyyjäksi, pelinohjaajaksi, leiriohjaajaksi tai Euroliiga-valmentajaksi? Tarjoamme työkokemusta tulevanakin kesänä!

Hyvinkään Palloseura on Hyvinkään suurin lapsia ja nuoria liikuttava yhdistys noin tuhannella vuotuisella liikkujallaan. Liikuttamisen lisäksi seura mahdollistaa monelle nuorelle myös mahdollisuuden työkokemukseen ja lisätienestiin harrastuksensa kautta välillisesti.

Erilaisissa liikunnanohjaustehtävissä leireillä ja harrastetoiminnoissa, Euroliiga-valmentajina, pelinohjaajina ja kioskimyyjinä työskenteli viime kesänäkin kymmeniä, lähes sata nuorta.

”Työllistämme nuoria ympäri vuoden. Talven aikana Prinsessa- ja Vesselifutis, sekä Jalkapallokoulu työllistävät alun toistakymmentä nuorta apuohjaajina, minkä jälkeen alkaakin pelinohjaajien, kioskityöntekijöiden ja Euroliiga-valmentajien rekrytointi. Seuramme nuoret ovat meille arvokas mahdollisuus ja on mahtavaa, että pystymme tarjoamaan heille työkokemusta jo nuoressa iässä,” kertoo toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Työkokemus seuran tehtävissä on monelle nuorelle ensikosketus työelämään. Seuralle on erittäin tärkeää, että se pystyy, paitsi tarjoamaan mahdollisuuden ansaita rahaa, myös tukea ja oppia nuorelle, kuinka työelämässä toimitaan.

”Joskus opitaan kantapään kautta esimerkiksi, kuinka työpoissaoloista tulee ilmoittaa, mutta se on tärkeä osa nuorten oppimisprosessia. Verokortit, työvuorolistat, asiakaspalvelu ja vastuu omista tekemisistä ovat monelle nuorelle aivan uudenlaisia kokemuksia. Olemme ylpeitä ensityönantajia ja työkokemuksen tarjoajia. Jokainen työtodistus on ilo kirjoittaa!”, taustoittaa toiminnanjohtaja Bruun.

”Hyvät tyypit kyllä tunnistetaan”

Kuten missä tahansa työelämässä, myös jalkapallon seuratoiminnassa hyvistä tekijöistä on kova kilpailu. Seuratoiminnassa kilpailu ei kuitenkaan tule ehkä kilpailevien seurojen suunnalta, vaan suurempana kilpailijana lienee muut harrastukset ja ammatit. Siksi nuorten työllistäminen eri tehtäviin tarjoaa seuralle erinomaisen mahdollisuuden tunnistaa ”talentit” jo varhaisessa vaiheessa.

”Sadasta nuoresta työntekijästä joka vuosi erottuu muutamia helmiä, joita sitten erityisesti halutaan tukea ja kannustaa pysymään tässä toiminnassa. Vaikka nämä talentit sitten valitsisivatkin jossain vaiheessa toisen alan, saa seura heiltä yhteistyön aikana jo paljon apua. Hyvät tyypit kyllä tunnistetaan ja niistä halutaan pitää kiinni, mutta tämä on intohimobisnestä, eikä väkisin ketään voi pitää mukana”, kertoo Bruun.

Yksi Bruunin mainitsemista talenteista on seuran naisissa ja B-tytöissä pelaava Elizaveta Svintenok, joka aloitti pari vuotta takaperin pelinohjaaja-tehtävistä, jatkaen apuohjaajana talven harrastetoiminnoissa ja hiihtolomaleirillä viime talvena.

Apuohjaajana ”Liisa” vakuutti kaikki ja kesäleirin 2020 apuohjaajatehtävien jälkeen hän jatkoi ensin apuohjaajana ja loppukesästä vastuuohjaajana Lapsi-Aikuinen Jalkapalloleikkikoulussa. Kesäkuun ajan Liisa toimi seurassa Uudenmaan Osuuspankin kesätyöstipendillä.

”Kesäleiri oli oikein mukava kokemus – kesä ja jalkapallo ovat mahtava yhdistelmä. Kesät synnyttävät aina paljon muistoja ja kesäleiri ehdottomasti on yksi niistä. Parasta oli, kun näki lapsilla olevan hauskaa ja itsekin sai yhtyä hauskanpitoon!”, Elizaveta muistelee kesän tehtäviään.

Kesän tehtävien jälkeen "liisan" vastuu on seuran tehtävissä kasvanut ja talven ajan hän on toiminut maanantain matalan kynnyksen toimintojen, Lapsi-aikuinen jalkapalloleikkikoulun, Prinsessa- ja Vesselifutiksen sekä jalkapallon vastuuohjaajana.

”Näimme ehdottomasti, että oikeanlaisella tuella ja sopivalla vastuulla Liisa oli tähän valmis. Hänen lisäkseen meillä toimii tällä hetkellä muitakin nuoria ikäkausijoukkueiden valmennuksen parissa. Mikäli sopivia nuoria löytyy, on tilanne win-win; nuoret saavat kokemusta ja kehittyvät, ja seura löytää ohjaajat paikkoihin, jossa niille on tarve”, kertoo seuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes.

Nuorten saavuttama hyöty työkokemuksesta on toki jo nyt tärkeää, mutta erityisen hyödylliseksi se saattaa osoittautua opiskelupaikkaa tai uutta työpaikkaa hakiessa.

”Koen, että näillä kokemuksilla on ollut minulle valtavasti hyötyä. Olen oppinut niin itsestäni paljon, kuin myös lapsista ja ylipäätänsä ihmisistä. Seuran tarjoamat kokemukset tulevat olemaan minulle tärkeitä, sillä niillä on ollut osansa henkisessä kasvussani. Kesäleirillä työskentely ja muut kokemukset ovat olleet monipuolisia, joten niitä voi hyödyntää hyvin melkein missä vain”, Elizaveta arvioi.

Seura kirjoittaa mielellään kaikista tehtävistä nuorelle työtodistuksen ja sitoutuu Suomen lakien ja hyvien työnantajaperiaatteiden noudattamiseen. Kaikkiin tehtäviin tarjotaan soveltuva koulutus.

Kesän 2021 avoimet tehtävät


Euroliiga-valmentajahaku (2007- ja aiemmin syntyneet)

Euroliiga-valmentajat toimivat pienten lasten (2010-2015-synt.) Euroliiga-joukkueiden valmentajina vastaten otteluissa joukkueiden tasapuolisesta peluuttamisesta ja kannustuksesta, sekä harjoituksissa harjoitusten ohjaamisesta seuran antamien ohjeiden mukaisesti.

Euroliiga-valmentajan tulee sitoutua oman joukkueensa valmentamiseen koko Euroliiga-kauden ajaksi (19.5.-4.9.). Euroliigassa järjestettään yksi harjoitus ja yksi ottelupäivä viikoittain, sekä avajaisturnaus 22.5. ja päätösturnaus 4.9. Aikataulut saattavat muuttua koronaepidemian takia.

Hae Euroliiga-ohjaajaksi täyttämällä lomake

Ennen Euroliigaan seura tarjoaa 2005- ja aiemmin syntyneille nuorille mahdollisuuden saada lisäkoulutusta valmennukseen Valmentaja-akatemian kautta. Valmentaja-akatemiassa nuorelle tarjotaan maksuton kattava koulutus ja palkkiollinen Euroliiga-valmennuspesti. Katso lisätietoja Valmentaja-akatemisasta.


Pelinohjaajahaku (2009- ja aiemmin syntyneet)

Pelinohjaajat toimivat pienimpien junioreiden otteluissa erotuomarin kaltaisessa roolissa pitäen pelin sujuvana ja turvallisena. Tärkeää on myös opettaa lapsille jalkapallon perussääntöjä.

Pelinohjaajille tarjotaan otteluita sekä Euroliigassa, että seuran turnauksissa ja joukkueiden harjoitusotteluissa ja Opel-liigassa. Tehtäviin tarjotaan maksuton, uusille pelinohjaajille pakollinen koulutus. Otteluista maksetaan palkkio. Hakuaikaa 18.4. saakka

Lisätietoja ja linkki hakulomakkeeseen


Kioskimyyjähaku (2007- ja aiemmin syntyneet)

Kioskimyyjät toimivat pareittain seuran turnausten ja tapahtumien aikana. Tehtävään tarjotaan koulutus ja tukea.

Hakijoilta odotetaan kiinnostusta ja taipumusta asiakaspalvelutehtäviin.

Hakemukset tulee lähettää 18.4. mennessä sähköpostitse seuran kioskivastaavalle: mustikkaaada@gmail.com


Kesäleiriohjaajan tehtävät (15-17-vuotiaat)

Tulemme tarvitsemaan kesäloman ensimmäisillä viikoilla 4-7 kesäleiriohjaajaa määräajalle 7.-23.6. Työ tapahtuu arkisin klo 8-16 välillä.

Uudenmaan Osuuspankki tukee seuraamme neljän leiriohjaajan palkkausstipendillä.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi nappulavastaava Jonna Kalliolle (jonna.kallio@hyps.fi) 18.4. mennessä. Lisätietoja antaa nappulavastaava Jonna Kallio sähköpostitse tai puhelimiste (0400 413 332).


Playmakers -apuohjaajahaku (2006-syntyneet ja vanhemmat)

Seuramme on mukana UEFAn ja Disneyn Playmakers-ohjelmassa, jonka tavoitteena on tyttöjen harrastajamäärien lisääminen lisäämällä uusien pelaajien määrää nuorimmissa ikäluokissa. Playmakers-toiminta perustuu Disneyn, tyttöjen suosimaan, Frozen 2 -animaatioelokuvan tarinoihin ja yhdistää tarinankerronnan ja liikunnan.

Haemme kesällä pilotoitavaan ja syksyllä kaupallistettavaan toimintaan heittäytymiskykyisiä nuoria apuohjaajia ohjaamaan 5-8-vuotiaille tytöille suunnattuja Playmakers-harjoituksia. Mukana on seuran vastuuohjaaja, joka vastaa tarinan kerronnasta ja ohjaajien koulutuksesta.

Vapaamuotoiset hakemukset 18.4. mennessä: jonna.kallio@hyps.fi   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat