TIEDOTE: Vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin ja keskusteluihin kenttä- ja koronatilanteesta
21.1.2021 10:28 Uutiset / Pääsivusto

Seuran toimistolle on viime aikoina tullut poikkeuksellisen paljon kysymyksiä liittyen koronarajoitusten tuomaan epätietoisuuteen tulevasta, sekä kenttätilanteesta, etenkin Villa Parkin lämmityksestä.

Haluamme läpinäkyvyyden nimissä avata tilannetta ennen kaikkea jäsenistöllemme, jotta epätietoisuus ei kasvattaisi tarpeetonta tyytymättömyyttä tai epätietoisuutta toimintaamme.

Koronarajoituksista Hyvinkäällä määräävät viranomaiset, toimenpiteistä linjaavat kuntayhtymä ja Keusote

Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelut pitivät perjantaina 15.1. hyvinkääläisseuroille Teams-tiedotustilaisuuden, jossa seuroille käytiin läpi koronatoimia ja -päätöksiä.

Kaupungin mukaan tehtyjä korotoimia ohjaavat Sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Aluehallintoviraston linjaukset, joiden perusteella HUS-kuntayhtymä ja Keusote tekevät linjauksia käytännön koronatoimista.

Keusoten alueen kunnat ovat sopineet, että eri rajoitukset toteutetaan samakaltaisesti kaikissa alueen kunnissa.

Tällä hetkellä seurassa ovat yleisen koronaohjeistuksen lisäksi (ja poikkeavilta osin kumoavasti) 28.11. voimaan astuneet määräaikaiset ohjeet, jotka perustuvat Hyvinkään kaupungin antamiin suosituksiin.

”Vaikka seuran perustoiminnan, eli ryhmien oman harjoittelun, voitaisiin tulkita olevan kokoontumisrajoitusten ulkopuolella, eikä kaupungin tai viranomaisten määräysvalta ulottuisi yksityisiin toimijoihin, jollaiseksi seurat lasketaan, on seuran johtokunta tehnyt linjauksen, että noudatamme viranomaisten suosituksia kuin määräyksiä, sillä moraalista vastuuta ei juridiset porsaanreiät missään tapauksessa poista”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Nykyiset määräaikaiset seuran sisäiset ohjeet ovat voimassa 31.1. saakka, kieltäen mm. aikuisten (yli 20-vuotiaiden) kaiken seuravetoisen harrastamisen ja nuorempien harrastamisen sisätiloissa. Ulkona lapset ja nuoret voivat harjoitella korkeintaan kymmenen hengen pienryhmissä. Määräaikaista ja yleistä koronaohjeistusta tulee noudattaa poikkeuksetta.

Seuran talous on vielä kestävällä pohjalla ja tulee selviämään nykyisen mallisista rajoituksista talven läpi ilman kohtuullisen hyvin. Wanhan Areenan laskuttamatta jäävät käyttömaksut ja varsinkin kevätkaudelle pienentyneet matalan kynnyksen harrastetoiminnot aiheuttavat seuralle toki huomattavaa alijäämää, mutta tätä on osattu jonkin verran ennakoida jo talousarviossa.

Taloudellisen tasapainon kannalta on keskeistä, että Euroliiga ja kesän turnaukset päästäisiin toteuttamaan täydessä laajudessaan, eivätkä niiden osallistujamäärät jäisi tuntuvasti normaalista. Myös ulkoinen rahoitus, eli uudet yhteistyökumppanuudet, sekä mahdolliset avustukset saattavat tuoda myös budjetoimatonta helpotusta taloustilanteeseen.

Villa Parkin kunnossapito talven tullen käynyt haastavaksi – asia on tiedossa ja siihen pyritään vaikuttamaan

Välivuoden pitänyt talvi on saavuttuaan aiheuttanut useana päivänä haasteita Villa Parkilla. Lumisateen lisäksi myös sateettomina päivinä kentän kunto on ollut huono kentän pohjan ollessa jäinen ja siksi liukas ja kova.

Vaikka kaupungin kenttähenkilöstö olikin määrättynä pois ilta- ja viikonloppuvuoroista koko joulukuun ja tammikuun alun, ovat he työaikanaan pitäneet kentästä hyvää huolta ja lumi kentän pinnasta on saatu nopeasti aurattua pois. Nyttemmin he ovat palanneet normaaliin työrytmiin ja huoltoa saadaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kentän kunnon merkittävin haaste on sen lämmittäminen, jotta sateiden välillä kenttä säilyisi hyvässä käyttökunnossa, eivätkä pienet lumisateet vaikuttaisi kentän kuntoon merkittävästi.

Lämmittämisen haasteena on yksinkertaisesti raha. Villa Park Oy tulee päätymään viime vuoden osalta käytännössä nollatulokseen huolimatta siitä, että viime vuoden lämmityskustannukset olivat 40% edellistä vuotta (2019) pienemmät. Kenttäyhtiön liikevaihto pienee edellisvuodesta 20% ja jo tammikuussa on selvää, että liikevaihto tulee pysymään toissavuotta pienempänä myös tänä vuonna.

Kenttäyhtiö on tietoinen käyttäjien tyytymättömyyteen ja luvannut käyvänsä keskustelua käyttäjien kanssa tilanteen selkiyttämiseksi ja olosuhteen kehittämiseksi jatkossa.

Wanhan Areenan käyttökielto jatkuu ainakin 31.1. saakka - hallin jatkosopimus työn alla

Oman haasteensa talviolosuhteisiin tuo myös Wanhan Areenan tämän hetkinen käyttökatkos koronarajoituksista johtuen, minkä lisäksi halliyhtiön sopimuskausi kiinteistöyhtiön kanssa päättyi vuoden vaihteessa, eikä jatkosopimusta ole vielä allekirjoitettu.

Vaikka halliin päästäisiinkin harjoittelemaan helmikuun alusta, on todennäköistä että toimintaa ohjaavat tiukat ihmismäärärajoitukset, minkä vuoksi usean harjoitusryhmän harjoittelun toteuttaminen on käytännössä vaikeaa, jopa mahdotonta, sillä lisävuoroja ei juuri ole myöntää.

Tilanteen huomioiden seuran johtokunta ei vielä kokouksessaan 20.1. päättänyt omalta osalta hyväksyä halliyhtiö Wanha Areena oy:lle tarjottua sopimusta hallin hallinto-oikeudesta. Hyvinkään Palloseura on osakkaana halliyhtiö Wanha Areena oy:ssä yhdessä Hyvinkään tahkon ja Hyvinkään Seudun Urheilijoiden kanssa. Halliyhtiö vuokraa hallin hallinto-oikeutta Kiinteisö Oy Hyvinkään Wanhalta Villatehtaalta.

Tiedotus- ja kyselytilaisuus jäsenistölle, kentän käyttäjille ja asiasta kiinnostuneille 27.1. klo 19:00

Seura ja kenttäyhtiö Villa Park Oy järjestävät korona- ja kenttätilanteeseen liittyvän tiedotus- ja kyselytilaisuuden keskiviikkona 27.1. klo 19:00.

Paikalla ovat HyPS:n toiminnanjohtaja Janne Bruun, sekä seuran ja kenttäyhtiön puheenjohtaja Seppo Keisu, joka istuu myös halliyhtiö Wanha Areena Oy:n hallituksessa.

Tilaisuus järjestetään Teams-verkkokokouspalvelussa ja tilaisuuteen voit liittyä tästä: LIITY TILAISUUTEEN (27.1.2021 klo 19:00)

Toivomme kysymyksiä ennakkoon, jotta saamme niihin mahdollisimman kattavat vastaukset. Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon verkkolomakkeella: LÄHETÄ KYSYMYKSESI

Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea Hyvinkään Palloseuran joukkueiden toimihenkilöille, mutta osallistuminen on avoinna myös jäsenistölle ja muille asioista kiinnostuneille.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat