Vuonna 2021 tyttöjen harrastaminen HyPS:n painopisteenä
12.1.2021 12:38 Uutiset / Pääsivusto

Tyttöjen harrastamisen lisäksi toiminnan pääteemoina ovat Euroliigan kehittäminen, turnausten ja tapahtumien painoarvon lisääminen sekä sisäisen koulutuksen kehittäminen.

Vuosi 2020 jää historiankirjoihin koronavuotena, jonka ikävistä vaikutuksista myös harrastustoiminta on saanut osansa peruttujen tapahtumien ja otteluiden, laskeneiden harrastajamäärien ja taloudellisen epävarmuuden muodossa.

Toki vuosi toi seurallemme myös valoisia ilon hetkiäkin, joista päällimmäisenä naisten ja B-tyttöjen upeat esitykset, jotka saivat kruunuikseen nousun naisten Kakkoseen, sekä B-tyttöjen SM-karsintapaikan. Myös turnaukset onnistuivat, etenkin kevään epävarmuuteen nähden, erinomaisesti ja lopulta elokuussa aloittamaan päässyt Euroliiga sekin ylitti keväällä sopeutetut tavoitteet.

Viime vuoden johtopäätöksiä ja yhteenvetoa teemme kuitenkin tarkemmin hieman myöhemmin ja katsotaan nyt ensin tulevaisuuteen. Sinne katsomme positiivisin mielin, vaikka toki koronan peikko vielä ainakin kevään ajan seurassamme onkin.

HyPS:lla neljä pääteemaa kaudella 2021

Seuran syyskokous vahvisti lokakuussa seuran kauden 2020-2021 toimintasuunnitelman, minkä perusteella seuran toiminnassa sitoudutaan neljän pääteeman erityiseen toteuttamiseen.

Pääteemojen kautta pyrkimyksenä on kehittää seuran talouden ja toiminnan kannalta keskeisiä osa-alueita.

1. Euroliiga – vahvistamme brändiä ja kasvatamme pelaajamäärää

Euroliiga on Hyvinkään Palloseuran tunnetuin tuote ja oma brändinsä. Euroliiga kokee vuonna 2021 merkittäviä uudistuksia, joista voidaan tässä vaiheessa julkistaa harjoittelun uudistuminen, koulutettujen valmentajien lisääminen, sekä ikäkausijoukkueiden enemmän pelanneiden pelaajien parempi huomioiminen.

Euroliigan harjoittelussa lisätään yhteistoimintaa seuran ikäkausijoukkueiden kanssa, pyrkimyksenä se, että, pelaajan halutessa jatkaa jalkapalloharrastusta ympärivuotisesti, siirtyminen ikäkausitoimintaan koettaisiin helpommaksi Euroliiga-kauden jälkeen, kun pelaajat ja valmentajat sekä toimintatavat ovat jo valmiiksi tuttuja.

Koulutettujen valmentajien määrää lisätään käynnistämällä seurassa valmentaja-akatemia, jonka tavoitteena on kouluttaa ja tutoroida 5-10 nuorta seuran tuleviksi valmentajiksi. Nuoret (16-29-vuotiaat) käyvät keväällä 2021 valmentajan starttikoulutuksen (Palloliiton koulutus), minkä jälkeen kullekin osoitetaan vastuulle yksi Euroliigan joukkue.

Valmentaja-akatemian valmentajien lisäksi Euroliiga-valmentajien osaamista lisätään kehittämällä valmentajien rekrytointia ja koulutusta.

Lisäksi suunnittelun alla on Eurolligan mittavampi uudistus, joka on seuran johtokunnan käsittelyssä tammikuun kokouksessa

2. Turnaukset ja tapahtumat – uusimme tarjonnan ja kehitämme myyntiä

Turnauksilla on perinteisesti suuri painoarvo Hyvinkään Palloseuran varainhankinnassa. Niiden osuus seurahallinnon liikevaihdosta on noin 17%.

Vuonna 2021 turnausten myyntiä vahvistetaan Mika Pölönen-Elokorven siirtyessä täysipäiväiseksi seuran työntekijäksi, käyttäen noin 20% työajastaan turnausten myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Olemme myös uusineet turnaustarjontamme siirtäen Intersport Kesäturnauksen toukokuulle (15.-16.5.), samalla nimen muuttuessa Intersport Hyvinkää Kevätturnaukseksi ja muuttaen sekä kevään turnauksen, että heinä-elokuun Eloturnauksen (31.-7.-1.8.) sarjatarjontaa yksinkertaisemmaksi. Keväällä pelataan 5 vs. 5 -ikäisten poikien ja tyttöjen sarjat ja elokuussa 8 vs. 8 -ikäluokkien sarjat.

Turnaustarjonnan täydentää Tyttöjen turnaus, joka pysyy entisellään jatkaen kasvua merkittäväksi tyttöjen jalkapalloturnaukseksi elokuun puolivälissä (14.-15.8.).

Turnauksiin haetaan kaikkiaan noin 300 peliryhmää ympäri Suomen.

3. Tyttöjen harrastustoiminnan kehittäminen – Osallistamme yhteisöämme kasvattaaksemme pelaajamääriä

Tyttöjen pelaajamääriä pyritään kasvattamaan kahdella keskeisimmällä tavoitteella: ehkäisemällä drop-outia ja lisäämällä pelaajamääriä nuorimmissa ikäluokissa.

Molempia tavoitteita tukee toiminnan laadun kehittäminen kautta tyttöjen harrastamisen polun.

Emme usko viisauden kehitystyöhön asuvan yksistään toimihenkilöissä, vaan osallistamme yhteisöämme kehitystyöhön elokuussa 2020 aloittaneen Tyttöjen harrastustoiminnan kehitystyöryhmän kautta.

Työryhmä kokoontuu 2-3 kuukauden välein tehtävänään innovoida ja suunnitella käytännön toimenpiteitä, joilla edellä mainittuihin tavoitteisiin päästään.

Alku on olut lupaava, sillä 2010-syntyneiden ja nuorempien ikäkausitoiminnassa olevien pelaajien määrä on kasvanut yli 100%. Tavoitteena on, että vuoden 2021 lopussa seuran ikäkausi- ja edustusjoukkue toiminnassa on vähintään 150 tyttö- ja naispelaajaa. Vuoden 2020 alussa seurassa oli 130 tyttö- ja naispelaajaa.

Turnausten lisäksi seura on päättänyt kasvattaa muiden tapahtumien merkitystä toiminnassaan. Vuonna 2020 ensi kertaa järjestetty Talkoostartti saa jatkoa ja myös seuran sisäisiä tapahtumia kehitetään. Tapahtumien kehitystyötä varten on seuraan perustettu Tapahtumatyöryhmä.

4. Ikäkausitoiminta – Kehitämme koulutusta ja lisäämme osaamista

Ikäkausitoiminta on seuran toiminnan runko ja kivijalka. Yli viidelläsadalla ikäkausi- ja edustusjoukkuepelaajallaan HyPS on ylivoimaisesti Hyvinkään suurin seura ympärivuotisten harrastajien lukumäärässä mitattuna – toki muillakin mittareilla.

Vuonna 2021 luomme seuraan sisäisen valmentajien ja toimihenkilöiden koulutusohjelman alkaen myös toteuttamaan sitä. Koulutuksia tarjotaan sekä seuran sisäisesti, että ulkoisten tarjoajien, kuten yhteistyöseura Pallokerho Keski-Uudenmaan kautta.

Tarjoamme koulutusta paitsi valmentajille, myös muille seuran pää- ja sivutoimisille, sekä vapaaehtoisille toimihenkilöille.

Merkittävänä lisänä seuran koulutusohjelmaan on jo edellä mainittu valmentaja-akatemia, jonka toteutukseen olemme hakeneet Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea.

Ilman seuratukea toteutuu joka tapauksessa akatemian ensimmäinen vaihe, edellä mainittu 5-10 Euroliiga-valmentajan kouluttaminen (Futisvalmentajan startti) sekä heidän käytännön kokemus valmentamisesta Euroliiga-joukkueessa.

Saadessamme hakemaamme seuratukea pääsemme toteuttamaan myös hankkeen toisen vaiheen, eli akatemiaan valittujen nuorten jatkokouluttamisen Ikävaihekoulutuksessa, minkä jälkeen nuoret toimisivat kauden 2021-22 aikana ikäkausijoukkueiden apuvalmentajina.

Tapetilla myös seuran taloushallinnon ja toiminnanohjauksen järjestelmät

Edellä mainittujen kärkiteemojen lisäksi seuran toimintasuunnitelma sisältää useita eri toimintojen tärkeitä tavoitteita.

Mahdollisesti merkittäviin uudistuksiin seurahallinnossa tulee johtamaan seuran taloushallinnon ja toiminnanohjauksen järjestelmien ja käytäntöjen tila- ja tarvekartoitus, joka aloitetaan helmikuussa 2021.

Muita toiminnassa olennaisesti näkyviä toimenpiteitä ovat seuran valmennuslinjan viimeistely ja jalkauttaminen, seurabrändin kehittäminen sekä seuran yritysmyynnin tuotteistamisen ja myynnin kehittäminen.

Tutustu seuran toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon:

Toimintasuunnitelma 2020-21_HyPS_vahvistettu.pdf

Talousarvio 2020-21_vahvistettu.pdf


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat