Edustusjoukkueet palaavat sarjatauoilta - Miehet kotikentällä torstaina 23.7.
7.7.2020 8:05 Uutiset / Pääsivusto

Naiset palaavat sarjatauolta sarjakärjessä - Miehet iskuasetelmissa

Kuten kaikkien myös seuramme edustusjoukkueiden kauden alku viivästyi aina kesäkuun loppupuoliskolle asti - ja vain kolmen tai neljän pelatun kierroksen jälkeen, olikin jo kesätauon aika.

Tuloksellisesti molemmat joukkueet ovat hyvissä asetelmissa - naiset johtavat Kolmosen lohkoaan ja miehet majailevat Nelosen lohkonsa kuudentena, vain kolmen pisteen päässä sarjakärjestä.

Naiset puhtaalla pelillä sarjakärjessä

Alkukauden kenties positiivisin HyPS-joukkue on ollut naisten edustusjoukkueemme, joka on nuorella ja ennakkoluulottomalla ryhmällään onnistunut upeasti haastamaan lohkon kokeneempia, sekä kaltaisiaan nuoria joukkueita. Joukkue harjoittelee ja pelaa yhdessä b-tyttöjen joukkueen kanssa, joista moni osallistuu myös naisten otteluihin,

"Sarjaa on nyt pelattu neljä ottelua ja hieman yllättäenkin olemme sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Sarja alkoi meille sopivasti, kun vastustajat kovenivat peli peliltä ja pelimme kehittyi peli pelitlä, vastustaja vastustajalta. Pystymme lähtemään voittamaan jokaista ottelua - meillä on tasainen joukkue ja lisäksi muutama pelaaja, jotka pystyvät henkilökohtaisela taidolla ratkaisemaan otteluita", kertoo alkukaudesta joukkueen päävalmentaja Antti Kupi.

Yksi Kupin mainitsemista ratkaisukykyistä yksilöistä lienee Anniina Jurvanen, joka kahdeksalla maalillaan komeilee ylhäisessä yksinäisyydessään lohkon maalintekijätilaston kärjessä, toisen hienoan alkukauden pelanneen Oona Vuolteen ollessa tilastossa toisena viidellä maalillaan.

Naisten joukkueen jalkoihin ovat kauden alussa jääneet Kp-75/InterMillat (2-1), FC Loviisa (8-2), Kasiysi/Hiki (4-2) ja viime viikolla myös yksi lohkon ennakkosuosikeista HIFK (2-0).

"Sarja on toki vielä alussa, mutta hyvät otteet ensimmäisistä peleissä antavat odottaa hyviä otteita myös syyskaudella ja lokakuussa sitten nähdään, mihin se riittää", päävalmentaja Kupi ennakoi tulevaa.

Miehillä runsasmaalinen ja kaksijakoinen alkukausi

Viime kauden päätteeksi Neloseen pudonnut miesten joukkue lähti kauteen palauttamaan joukkueen uskottavuutta ja harjoitteli talvella, koronan aiheuttamaan, keskeytykseen saakka, kovaa tähdäten tällä kaudella sarjan kärkipäähän.

"Koronatauko tuli vähän huonoon paikkaan, koska olimme juuri aloittamassa harjoituspelien rypästä, jolla peliä olisi saanut hiottua paremmaksi. Kesäkuun harjoittelun aikana ollaan pikkuhiljaa saatu kirittyä kiinni maaliskuun fysiikkatasoja", kertoo joukkueen päävalmentaja Johannes Komokallio.

Sarja-aloitus kuitenkin heitti kylmää vettä joukkueen niskaan, kun MPS/2020 takoi taululle rumat 5-1 voittolukemat. Tappio ainakin haki luulot pois joukkueelta, sillä tuon ottelun jälkeen esitykset paranivat rutkasti ja kahdesta seuraavasta ottelusta plakkariin kertyi neljä pistettä voitolla PuiU/86:sta (6-0) ja kotiavauksen tasapelillä RiRa/VGS_stä (4-4).

"Hyökkäys on toiminut ihan hyvin ja olemme tehneet 11 maalia kolmeen otteluun. Ongelmat ovat puolustamisessa, joku johtuu osittain epäonnesta loukkaantumisten kanssa ja osittain selkeän puolustavan puolustajan puutteesta - kaipaisimme joukkueeseen pelaajaa, joka elää nollapeleille. Joukkue on ryhmäytynyt hyvin ja joukkuehenki on on hyvä. Mielenkiintoista nyt nähdä, kuinka joukkueet käyttävät nyt kolmen viikon sarjataukonsa. Meillä se tarkoittaa 10 päivän harjoittelutaukoa, minkä jälkeen palataan harjoituste pariin. Loppukaudesta tulee mielenkiintoinen, koska siellä on vielä aika monta nousijasuosikkia vastassa", kertoo Komokallio.

Miespuolella uudenlaisen lisämausteen kauteen on tuonut Hyvinkään Palloseuran ja Pallokerho 09:n farmisopimus, mikä on mahdolistanut pelaajien käytön ristiin HyPS:n Nelosen ja PK 09:n Vitosen otteluissa.

"Yhteistyö PK 09:n kanssa on toiminut hyvin ja olemmekin molemmin puolin lainanneet pelaajia. Sarjaan valmistava harjoitusottelu välillämme oli myös erittäin tärkeä ja muukava tapahtuma", Komokallio kertoo.

Miehet kotikentällä 23.7. klo 19:30

Joukkueet palaavat kesätauolta heinäkuun lopulla. 23.7. miesten joukkue pelaa Kankurin tekonurmella K-UP/HC Skavaböleä vastaan ja naiset vierailevat 29.7. Paloheinässä HPS/2:n vieraana.

Naisten loppukauden ottelut:

Ke 29.7. 20:15 JYA Housing Areena TN, Paloheinä HPS/2 - HyPS
Ke 5.8. 19:30 Kankurin TN HyPS - MPS
Ke 19.8. 19:00 Kankuri N HyPS - EPS/B
Ke 2.9. 19:45 Koivusaari TN JäPS - HyPS
La 5.9. 15:15 Keski-Espoo 1 TN EBK/2 - HyPS
To 10.9. 18:00 Kankuri N HyPS - Gnistan

Miesten loppukauden ottelut:

To 23.7. 19:30 Kankurin TN HyPS - K-UP/HC SKAVABÖLE
To 30.7. 19:15 Ala-Malmi N PK-35/2 - HyPS
Pe 7.8. 18:30 Kankurin TN HyPS - FC Kapina
Pe 14.8. 19:15 Töölö PK 6 TN SAPA - HyPS
To 20.8. 19:30 Kankurin TN HyPS - Akilles
To 27.8. 20:00 Koivusaari TN NouLa - HyPS
To 3.9. 19:30 Kankurin TN HyPS - OPedot
To 10.9. 18:15 Latokartano TN LPS/Kuninkaat - HyPS
Pe 18.9. 19:30 Kankurin TN HyPS - FC Korso/United
To 1.10. 20:15 Kartano 1 TN FC Viikingit/S.C.P - HyPS
Pe 9.10. 19:30 Kankurin TN HyPS - FC Fortuna


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat