Aloitamme asteittaisen paluun lähiharjoitteluun
8.5.2020 13:33 Uutiset / Pääsivusto

Lähiharjoittelu alkaa pienryhmissä 14.5.

Hyvinkään Palloseuran johtokunta päätti, seuran toimihenkilöiden esityksen mukaisesti, että seura aloittaa 14.5. alkaen asteittaisen paluun lähiharjoitteluun koronavirusepidemian aiheuttamasta harrastustoiminnan keskeytyksestä. Seura aloitti jo 3.5. joukkuekohtaiset säännölliset tapahtumat etävalmennuksessa.

Lähiharjoitteluun palataan pienryhmissä 14.5. alkaen

Hyvinkään kaupunki ilmoitti tiistaina avaavansa kaupungin hallinnoimat kentät ja Palloliitto on jakanut, yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa laatimansa, ohjeistuksen pienryhmissä tapahtuvan lähiharjoittelun toteutukseen.

Palloliiton suositusten pohjalta seuran toimihenkilöstö on laatinut seuran ohjeistuksen ja suunnitelman pienryhmälähiharjoittelun toteuttamiselle, jonka seuran johtokunta hyväksyi kokouksessaan 6.5. ja päätti seuran aloittavan lähiharjoittelun korkeintaan kymmenen henkilön pienryhmissä torstaista 14.5. alkaen. Pienryhmissä tapahtuvan lähiharjoitusten lisäksi joukkueilla on edelleen myös etäkokoontumisia verkkoviestimien kautta.

Ohjeistus esitellään joukkueiden toimihenkilöille tarkemmin maanantaina 11.5., minkä jälkeen joukkueet vastaavat sen läpikäymisestä omille pelaajilleen, sekä alaikäisten pelaajien vanhemmille, ennen joukkueen ensimmäistä pienryhmälähiharjoitusta.

Pienryhmälähivalmennusta tarjotaan lähtökohtaisesti kaikille seuran joukkueille, mutta mikäli käytännön tasolla todetaan, ettei sen turvallinen toteutus ole mahdollista, keskeytetään ryhmän toiminta välittömästi toukokuun loppuun asti. Päätöksen tekee seuran valmennuspäällikkö.

Pienryhmälähiharjoittelun periaatteet löytyvät tiedotteen lopusta.

Loputkin valmentajat palaavat tehtäviinsä 14.5.

Lähiharjoitteluun palaaminen vaatii lisäresurssia valmennukseen, minkä takia seuran juniorijoukkueiden valmentajat kutsutaan takaisin tehtäviinsä osa-aikaisesti 14.5. alkaen.

Jo 3.5. alkaen seuran päätoimiset valmentajat, nappulavastaava Johannes Komokallio ja valmentaja Mika Pölönen-Elokorpi palasivat tehtäviinsä puolipäiväisesti.

Seuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes vastaa pienryhmälähiharjoittelun ohjeistamisesta ja valvonnasta, sekä kahden ikäkausijoukkueen valmennuksesta, toimien myös tarvittaessa muiden joukkueiden tukena, jotta pienryhmävalmennuksen valmentajamitoitus (1:9) saadaan toteutumaan. Lehtihalmeksen puolipäiväinen lomautus päättyy torstaina 14.5. ja hän palaa seuran työntekijävahvuuteen kokopäiväisesti.

Valmentajien tehtäviin ja töihinpaluu kustannetaan toukokuun osalta aiemman joukkueiden kanssa sovitun kustannusrakenteen mukaisesti, sekä seuran juniorivalmennuksen tukemiseen saadun lahjoituksen turvin.

Kesäkuun alusta kokoontumisrajoitus kasvaa 50 henkilöön ja joukkuekokoinen harjoittelu alkaa

Kesäkuun alussa 50:een henkilöön kasvava kokoontumisrajoitus mahdollistaa suurempien ryhmien, pääsääntöisesti ikäkausijoukkuekokoisten ryhmien harjoittelun. Toimintaa toteutetaan edelleen viranomaisten ohjeita noudattaen.

Harjoitustoiminnan laajeneminen vaatii lisäresursointia joukkueiden valmennukseen ja 1.6. alkaen seuran kaikki valmentajat, osa-aikaiset ja päätoimiset, jatkavat tehtävissään täysipainoisesti. Lomautukset, sekä palkan- ja palkkiomaksun keskeytykset valmentajien osalta siis päättyvät toukokuun lopussa. Toiminnanjohtajan lomautus käsitellään seuran johtokunnan seuraavassa kokouksessa 27.5.

Kesäkuun lähiharjoittelusta ja sarjojen alkamisesta ohjeistetaan ja tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Lähiharjoitteluun osallistuminen on perheen oma päätös

Lähiharjoitteluun osallistuminen on jokaiselle vapaaehtoista, ja perheet itse päättävät, voiko lapsi osallistua toimintaan vai ei. Mikäli lapsi kuuluu riskiryhmään tai on sairas, ei lähivalmennukseen saa osallistua. Mikäli lapsen lähipiirissä on riskiryhmäläisiä, emme suosittele lähivalmennukseen osallistumista.

Toukokuusta ei joukkueille koidu ylimääräisä kustannuksia, mutta kesäkuun alusta valmentajakustannukset jatkuvat sovitun mukaisesti ja kenttämaksu toteutuvan mukaisesti.

Seuran näkemys on, että maksuvelvoite on kaikilla sen jäsenillä, ja niille, jotka eivät lähivalmennukseen perheen päätöksellä osallistu, tarjotaan etävalmennusta mahdollisimman laajasti.

Jokaisen pelaajan ja alaikäisen pelaajan vanhemman tulee ilmoittaa joukkueelleen sunnuntaihin 10.5. mennessä, osallistuuko hän/lapsi lähivalmennukseen pienryhmissä 14.-31.5. ja lähivalmennukseen ja mahdolliseen sarjatoimintaan isommissa ryhmissä 1.6.-30.6. Jatkosta tehdään vastaava selvitys, kun sarjaohjelmat ja heinäkuun aikataulut selviävät.

Lisätiedot:

Lähivalmennuksen sisältö ja turvaohjeet:

Timo Lehtihalmes
Valmennuspäällikkö
040 844 0618
timo.lehtihalmes@hyps.fi

Seuran linjaukset ja johtokunnan päätökset:

Janne Bruun
Toiminnanjohtaja
040 485 5622
janne.bruun@hyps.fi

Pienryhmäharjoittelun yleisohjeet

 • Maksimissaan kymmenen henkeä (1+9) saa olla samaan aikaan kentällä.
  • Palloliitto selvittää viranomaisten kanssa mitoitusta,minkä tilan yksi ryhmä tarvitsee
 • Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 • Kenellekään pelaajalle ei saa tulla painetta palata harjoituksiin vaan perhe tekee yhdessä sen päätöksen.
 • Pienryhmäharjoittelu tulee tapahtua ulkotiloissa.
 • Harjoitukset suunnitellaan niin, että pystytään välttämään osioita, joissa tulee lähikontakteja. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa metrissä koko tapahtuman ajan.
 • Pienryhmäharjoituksia toteutetaan vain sen ikäisille ja tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
 • Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen, kunnes koko joukkue harjoittelu sallitaan.
 • Osallistujat eivät käytä sisätiloja. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa myös huomioitava.
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja harjoitusvuorojen välillä olisi vähintään viiden minuutin siirtymäaika.
 • Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 • Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloilla ja pääpeliä sekä pallon käteen ottamista paljain käsin tulee välttää. Kaikille käsineet kädessä.
 • Harjoituksissa välineet pidetään minimissään eikä esim. liivejä käytetä. Välineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 • Omat juomapullot ja niitä ei lainata, eikä muiden pulloja käytetä. Sylkemistä kentällä tulee myös välttää. Jos joudut yskimään/aivastamaan niin yski hihaan/paitasi sisään.
 • Ohjeet on käytävä läpi etukäteen ryhmän kanssa ja kaikki harjoitusten läpikäynti tehdään etänä.

   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat