Hyvinkään Palloseuran ohje toiminnan keskeytyksen aikaiseen omatoimiharjoitteluun
3.3.2020 15:35 Uutiset / Pääsivusto

Hyvinkään Palloseuran ohjeistus urheilutoiminnan keskeytyksen aikaiseen omatoimiharjoitteluun

Päivitetty 31.3.2020

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Epidemiatilanne muuttuu jatkuvasti, joten siksi tulevaisuuden tilannetta, ihan lähipäivienkin osalta, on mahdoton ennustaa.

Palloliiton liittohallitus piti torstai-iltana 12.3. etäkokouksen koronavirusepidemiaan COVID-19 liittyen ja päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi, Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Hyvinkään kaupunki on, Valtioneuvoston määräyksestä, sulkenut urheilupaikkansa ja lopettanut niiden ylläpidon. Myös siis Villa Parkin tekonurmikentän portit pysyvät lukittuina toistaiseksi, eikä sitä tule käyttää.

Hyvinkään Palloseura noudattaa viranomaismääräyksiä, sekä Palloliiton suositusta ja on keskeyttänyt seuran harraste- ja kilpailutoiminnan 13.5. saakka. Keskeytys koskettaa kaikkia seuran ikäkausi- ja harrastetoimintoja.

Seura rohkaisee pelaajiaan omatoimiseen harjoitteluun keskeytyksen aikana

Seuran ikäkausi- ja edustusjoukkueiden vastuuvalmentajat rakentavat omille joukkueilleen viipymättä omatoimisen harjoittelun ohjelman toukokuun loppuun saakka.

Omatoimiharjoitteluun soveltuvat kodin lähialueen kentät, puistot, oma piha, tai vaikka oma koti, riippuen harjoituksen sisällöstä ja teemasta. Wanhaa Areenaa ei suositella harjoittelupaikaksi, sillä koronavirus ja muut taudit tarttuvat herkemmin sisätiloissa.

Omatoimisessa harjoittelussa on äärimmäisen tärkeää noudattaa yleisiä, kansalaisille suunnattuja, viranomaisohjeita.

Omatoimikausi keskeytyy, mikäli viranomaisten ja Palloliiton ohjeistus muuttuu nykyisestä ja joukkueet voivat jatkaa harjoitteluaan joukkuekoossa, tai mikäli ihmisten liikkumista rajoitetaan nykyisestä vieläkin tiukemmin.

Koska seura ei pysty valvomaan omatoimiharjoittelua, on sen aikaisista viranomaismääräysten ja ohjeiden, sekä alla olevan seuran ohjeiden noudattamisesta vastuu loppujen lopuksi perheillä. Alle 13-vuotiaiden omatoimiharjoittelun turvallisuuden noudattamista tulisi aina olla valvomassa täyi-ikäinen aikuinen.

Päivittyvät viranomaishohjeet ja -määräykset menevät aina seuran ohjeistuksen edelle, siltä osin, kun ne ovat ristiriidassa keskenään. Seura pyrkii päivittämään ohjeistustaan aina viimeisimpien viranomaisohjeiden ja -määräysten mukaiseksi.

Omatoiharjoittelun turvallisuuden takaamiseksi, seura ohjeistaa pelaajiaan seuraavasti*:

 • Omatoimiharjoittelun suositellaan tapahtuman saman perhepiirin jäsenten kesken.
 • Mikäli harjoittelette pienryhmissä, niissä ei tervehditä kättelemällä. Muutenkin kaikkea fyysistä ihmiskontaktia tulee välttää.
 • Käytetään aina hanskoja.
 • Harjoitussisällöissä vältetään suoraa ihmiskontaktia aiheuttavia harjoitteita, kuten pelejä ja hippoja. Keskitytään henkiökohtaiseen taitoharjoitteluun.
 • Jokaisella pelaajalla tulee olla oma, henkilökohtainen, juomapullo. Toisen pulloa EI lainata.
 • Ennen harjoituksissa ja harjoitusten jälkeen kunkin pelaajan on huolehdittava omasta käsihygeniastaan pesemällä kädet huolellisesti saippualla.
 • Vältetään omien kasvojen koskettelemista käsienpesujenn välillä. Tauti leviää pisaratartuntana pinnoista, joita on käsillä koskenut.
 • Yskiessä ja aivastaessa tulee suu suojata kertakäyttönenäliinalla, joka tulee heittää välittömästi roksiin. Mikäli käytössä ei ole kertakäyttönenäliinaa, tulee yskiä ja aivastaa hihan yläosaan, kyynärtaipeeseen tai kainaloon, EI käsiin.
 • Taskuissa/laukussa tulee olla mukana kertakäyttönenäliinoja ja mahdollisuuksien mukaan käsidesinfiontiainetta
 • Mikäli pelaaja tuntee itsensä sairaaksi, ei hänen tule harjoitella omatoimisesti, eikä tavata oman perheensä ulkopuolisia ihmisiä. Sairaantuntoisen tulee seurata viranomaisten toimintaohjeita.
 • Mikäli joukkueen pelaajalla, pelaajan perheessä tai seuran toimihenkilöllä todetaan lääkärin toimesta koronavirustartunta tai tartuntaepäly, asiasta on oltava välittömästi yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan.
 • Mikäli pelaaja on tekemisissä riskiryhmään kuuluvien kanssa, hänen kannattaa harjoitella yksin.

*Seura pyrkii päivittämään seuran ohjeistusta vastaamaan viranomaisten ohjeistuksia, suosituksia ja määräyksiä. Seuran ohjeiden ollessa ristiriidassa viranomaisohjeistuksen ja määräysten kanssa, tulee aina noudattaa viranomaisten ohjeita ja määräyksiä.

Alaikäisten pelaajien vanhempien tulee olla tietoisia pelaajien omatoimisesta harjoittelusta ja heillä on lopullinen päätösvalta lapsensa omatoimiohjelman noudattamisesta tai noudattamatta jättämisestä.


Keusote on avannut kuntalaisille koronavirustilanteesta tiedottavan neuvontapuhelimen

Kuntalaisille on avattu neuvontapuhelin koronavirustilanteeseen liittyen. Neuvontapuhelimen nauhoitettu tiedote auttaa kuntalaisia numerossa 019 226 0099 vuorokauden ympäri. Tiedotteessa kerrotaan lyhyesti koronaviruksesta, oireista ja hoitoon hakeutumisesta. Nauhoitetta päivitetään aktiivisesti tilanteen mukaan.

Luotettavia sivustoja ajantasaisen tiedon saantiin:

THL:n tiedotusta Korona-virukseen liittyen voit seurata täältä

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän ohjeistus ja tilannetiedot koronaviruksesta

Hyvinkään kaupungin tiedotesivu koronaviruksen tilanteesta ja ohjeistuksesta Hyvinkäällä

Lisätiedot seuran ohjeistuksesta ja toimenpiteistä:

Janne Bruun
Toiminnanjohtaja
Hyvinkään Palloseura
janne.bruun@hyps.fi
040 485 5622


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat