Ikimuistoinen Euroliiga-kesä tulee! - Mukana 2008-2015 -syntyneet tytöt ja pojat
27.2.2020 8:30 Uutiset / Pääsivusto

Euroliigaan osallistui viime kesänä yli 500 lasta

Euroliiga. Jalkapallo. Hyvinkää. Ne moni yhdistää toisiinsa, vaikka ei kummoista jalkapalloasiantuntemusta omaisikaan. 1980-luvulta saakka pelattu Euroliiga on totisesti jättänyt jäljen lukuisiin hyvinkääläisiin, ja tekee sitä edelleen. Viime kesänä Euroliigaan osallistui yli 500 4-12-vuotiasta tyttöä ja poikaa ja tahti tuntuu jatkuvan.

Tulevana kesänä mukana 2008-2015-syntyneet

Ensi kesänä Euroliigassa kirmaavat 2008-2015-syntyneet tytöt ja pojat. Varmoja pelipaikkoja Euroopan ja Suomen kovimmissa joukkueissa on tarjolla aina maaliskuun loppuun saakka, jonka jälkeen jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan, mikäli joukkueissa on tilaa.

Lapset ilmoitetaan oman koulualueensa joukkueeseen, tai mikäli lapsi ei ole vielä koulussa, ilmoitetaan hänet sen koulualueen joukkueeseen, mihin hän todennäköisesti on menossa ensimmäiselle luokalle. Joukkueet pyritään rakentamaan saman koulualueen lapsista - joukkuekohtaisesti mukana on 7-10 lasta joukkuetta kohden.

Nuorimmat, 2015-syntyneet, lapset muodostavat sekajoukkueita, joissa tytöt ja pojat pelaavat samoissa joukkueissa. Vanhemmissa pyritään rakentamaan omat joukkueet tytöille ja pojille. Kukin joukkue nimetään Suomen tai Euroopan huippujoukkueen mukaan, riippuen joukkueen ikäluokasta.

Kerran viikossa peletaan ja kerran viikossa harjoitellaan

Euroliigan runko-ohjelma koostuu yhdestä pelipävästä ja yhdestä harjoituspäivästä. Maanantaisin (18.5.-16.6. & 3.8.-31.8.) pelaavat 2012-2015-syntyneet tytöt ja pojat, sekä 2011-syntyneet tytöt. Tiistai (19.5.-17.6. & 4.8.-1.9.) toimii pelipäivänä 2011-syntyneille pojille, sekä vanhemmille tytöille ja pojille. Pelipäivät sisältävät kaksi puolen tunnin ottelua joukkuetta kohden, joiden välissä on lyhyehkö tauko (30-60 min). Ottelut pelataan Kankurin luonnon- ja tekonurmikentillä ja kävijöitä palvelee seuran kioski jokaisena pelipäivänä.

Euroliigan suuri avajaisturnaus pelataan lauantaina 16.5., jolloin otteluiden lisäksi paikalla on jos jonkinlaista aktiviteettia lapsille ja aikuisillekin.

Kaikki euroliigalaiset harjoittelevat keskiviikkoisin Perttulan nurmilla. Harjoitukset ovat seuran ammattivalmentajan, nappulavastaava Johannes Komokallion suunnittelemia. Ensimmäisessä harjoituksessa, klo 17:15-18:15, mukana ovat nuoremmat, eli maanantaina pelaavat, ikäluokat ja toisessa, klo 18:30-19:30, vanhemmat ikäluokat. Harjoitukset alkavat keskiviikkona 6.5. ja viimeinen harjoitus ennen kesätaukoa on keskiviikkona 10.6. Kesätauon jäkeen ohjatut harjoitukset jatkuvat 29.7. ja viimeinen harjoituspävä on keskiviikkona 2.9.

Jalkapalloharjoitusten lisäksi jokaiselle Euroliiga-joukkueelle mahdollistetaan yksi ohjattu motoriikkaharjoitus YouMovessa, jonka joukkueet voivat valita tarjolla olevista ajankohdista. YouMove-harjoitukset ajoittuvat kauden alku- ja loppupäähän.

Euroliigan kaksipäiväinen päätösturnaus järjestetään Kankurin kentillä viikonloppuna 5.-6.9. Turnaus on osalle ikäluokista kaksi-, osalle yksipäiväinen. Tarkempi ohjelma julkaistaan ennen juhannusta ja lopullinen otteluohjelma viimeisten arkipelipäivien jälkeen.

Päätöstilaisuus marsseineen Hyvinkään kirkolle järjestetään lauantaina 12. syyskuuta.

Isä tai äiti: Ryhdy Euroliiga-valmentajaksi, niin lapsesi kausi on maksuton

Euroliigan jokaiselle joukkueelle osoitetaan oma valmentaja. Valmentajan tärkeimpinä tehtävinä on lasten innostaminen ja kannustaminen, sekä tasaisen peliajan varmistaminen otteluissa - Euroliigassa tärkeintä ei ole voittaminen, vaan mukava, lasta sosiaalisesti ja motorisesti kehittävä toiminta. Valmentajat saavat tehtävään seuran tarjoaman koulutuksen ja ohjeistuksen.

Tehtävää ei pidä säikähtää, vaan sen voi ottaa kesäharrastuksena lapsensa kanssa. Lähtökohtaisesti vanhemmat ohjataan oman lapsensa joukkueen valmentajaksi ja kysymättä kenellekään ei anneta vieraiden lasten joukkuetta. Samalla aikuinen pääsee kokeilemaan, olisiko hänestä jalkapallovallmentajaksi. Seura tarjoaa innostuville mahdollisuuden kokeilla valmennussiipiään myös seuran ikäkausitoiminnan parissa, josta etenemismmahdollisuudet ovat, seuran tukemana, vain itsestään kiinni.

Euroliigavalmentajien lapsen (1 lapsi/aikuinen) pelikausi on maksuton. Valmentajaksi haetaan lapsen ilmoittamisen yhteydessä. Mikäli aikuisen valmentajaksi ilmoittautuminen jäi tekemättä lapsen ilmoittautumisen yhteydessä, ole yhteydessä janne.bruun@hyps.fi, niin kirjataan ilmoittautuminen erikseen.

Ilmoittautuminen Euroliiga-kesään 31.3. mennessä

Ilmoittautuminen normaalihinnoin on avoinna 31.3. saakka. Ilmoittautumalla tuohon mennessä, on todennäköisintä päästä toivomansa koulualueen joukkueeseen. Joukkuejakoja ryhdytään laatimaan heti huhtikuun alusta. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista myös 31.3. jälkeenkin, mutta tuolloin osallistumismaksu on kaikilta 155 euroa lisämaksu ja lapsi liitetään joukkueeseen, jossa on tilaa tai tarvetta uusile pelaajille, ei siis välttämättä oman koulualueensa joukkueeseen.

Osallistumismaksut:

 • Normaalihinta 135€
 • HyPS:n ikäkausipelaajat: 90€
 • Jää-Ahmojen tai hyvinkään ringeten ikäkausipelaajat, kiekkokoululaiset ja ringettekoululaiset: 90€
 • Sisarushinta: 110€/sisarus (jos perheestä useampi lapsi mukana)
 • Jälki-ilmoittautuminen (1.4. alkaen): 155€
Osallistumismaksu sisältää:


 • Euroliiga-peliasun (pelipaita & -shortsit)
 • Pallon
 • Vakuutuksen
 • 12 pelikertaa, 11 lajiharjoitusharjoituskertaa
 • Ohjattu YouMove -motoriikkaharjoitus (YouMoven tiloissa)
 • Pelinohjaaja- & kenttämaksut
 • Ammattivalmentajan suunnittelemat harjoitukset
 • Euroliigan päätöstilaisuuden ja palkinnot
 • Hyvinkään Palloseuran jäsenmaksun (35€)
ILMOITA LAPSESI MUKAAN

   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat