HyPS valittu Palloliiton hankeseuraksi - painopisteenä tyttöjalkapallon kehittäminen
14.2.2020 12:46 Uutiset / Pääsivusto

HyPS kehittää tyttöjalkapallotoimintaansa Palloliiton hankeseurana vuonna 2020 (kuva: Hannu Salmi)

Hyvinkään Palloseura on valittu mukaan Suomen Palloliiton hankeseuraksi täksi vuodeksi. Hankkeen päätavoitteena on harrastajamäärien lisääminen. Seurakehityshankkeessa on tänä vuonna mukana seuroja, jotka haluavat kehittää toimintaansa harrastejalkapallossa, alle 10-vuotiaissa junioreissa tai Perhefutiksessa.

Hyvinkään Palloseuran hankepainopisteenä on alle 10-vuotiaiden tyttöjen harrastajamäärien lisääminen. Seuran alle 10-vuotiaiden ikäkausi- ja harrastetoiminnoissa on tällä hetkellä mukana hieman alle 50 pelaajaa.

”Jalkapallolla on tutkitusti eri lajeista kaikkein merkittävin vaikutus nuorten tyttöjen itsetuntoon ja itseluottamuksen kokemukseen. Lajilla on valtava kasvupotentiaali niin Hyvinkäällä, kuin koko Suomessakin. Seuramme pyrkii nyt määrätietoisesti lunastamaan tuota potentiaalia”, kertoo Hyvinkään Palloseuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes.

Suomalaisessa jalkapallolla on edessään fantastinen kesä Huuhkajien ja EM-kisojen myötä. EM-huumaa halutaan hyödyntää myös seurakehityshankkeissa. Palloliitto tukee seuroja pelaajamäärien kasvattamisessa, nykyisten toimintojen vahvistamisessa ja pysyvien toimintamallien luomisessa.

”Tapahtumiin ja niiden markkinointiin kannattaa tuoda mukaan kisakulmaa tai -teemaa. Osa seuroista on aloittamassa uusia toimintojaan ja heillä on nyt loistava mahdollisuus kehitellä ideoita, jotka hyödyntävät ainutlaatuista EM-huumaa”, Palloliiton seurakehittäjä Silja Ranta kertoo.

hanke käynnistyy starttiseminaarilla helmikuun lopussa Eerikkilän Urheiluopistolla. Starttiseminaarien jälkeen vuorossa on seurakäynnit, joissa seurakehittäjät tutustuvat kunkin seuran toimintaan ja tukevat tarpeiden mukaan. Seurat saavat myös varustepaketin ja valmista markkinointimateriaalia.

Palloliiton tiedote hankeseuroista: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/hankeseurat-valittu-vuodelle-2020


Tyttöfutiksen kehittäminen HyPS:n yhtenä painopistealueena

Hankeseuraksi hakeminen, ja nyt pääseminen, on osa Hyvinkään Palloseuran tyttöfutiksen kehityshanketta, jolla seura pyrkii lisäämään tyttöpelaajien määrää, sekä ehkäisemään drop-outia. Lisäksi seura pyrkii lisäämään tyttöjoukkueiden valmentajien koulutuksia ja kehittämään seuran tyttöjalkapallotoimintojen houkuttelevuutta.

”Pelaajamäärän kasvu on toki tärkeä asia, mutta ei itseisarvo. Kasvu tapahtuu orgaanisesti, kun toiminnan laatu sekä laatumielikuva täsmäävät ja ovat ihmisten tiedossa. Kehityshankeseuraksi pääseminen on hieno juttu, mutta olemme vasta alkumatkalla. Nöyränä, mutta päättäväisenä lähdemme toimintaa kehittämään”, kertoo HyPS:n toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Kehityshankkeen tueksi seura perustaa Tyttöfutiksen kehitystyöryhmän, joka kootaan ja aloittaa toimintansa kevään aikana.

”Kehitystyöryhmän tehtävänä on tukea seuran työtä tyttötoiminnan kehittämiseksi ja pelaajamäärien kasvattamiseksi. Työryhmään haetaan tyttöjalkapallon ja tyttöjen mielenmaailman asiantuntijoita sekä seuran sisältä, että mahdollisuuksien mukaan ulkopuoleltakin. Tärkeää olisi saada mukaan myös palvelun käyttäjiä, eli nuoria ja pienimpien pelaajien vanhempia”, Bruun avaa työryhmän toimintaa.

Tyttöfutiksen kehitystyöryhmä on yksi viidestä kevään aikana perustettavasta seuran työryhmästä. Muista työryhmistä ja työryhmiin hakemisesta tiedotetaan lähiaikoina.

Kysymykset ja lisätiedot:

Janne Bruun
Toiminnanjohtaja
Hyvinkään Palloseura ry.
040 485 5622
janne.bruun@hyps.fi


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat