HyPSiläinen 2/2019 ilmestyi – luettavissa myös näköislehtenä
19.10.2019 15:15 Uutiset / Pääsivusto

HyPSiläinen 2/2019 on 28-sivuinen lukupaketti jalkapalloasiaa.

Hyvinkään Palloseuran HyPSiläinen-seuralehden syksyn numero on ilmestynyt. Tabloid-kokoisessa lehdessä on 28 sivua hyvinkääläistä futisasiaa, muun muassa kaikkien HyPSin juniorijoukkueiden kausiraportit.

HyPSiläinen lienee Suomen vanhin yhtäjaksoisesti kaksi kertaa vuodessa omana lehtenä ilmestynyt seuralehti, sillä tänä vuonna ohjelmassa oli jo tabloid-lehden 43. vuosikerta.

28 sivua futisasiaa

Viime vuosina HyPSiläinen on perinteisesti ollut 28-sivuinen jalkapallopaketti. Vuoden 2017 syksyn numero oli HyPSin 70-vuotisjuhlalehti, ja siinä oli peräti 36 sivua, sillä lehdessä oli kolme aukeamaa HyPSin historiaa, joka alkoi jo 40-luvulla.

Huhtikuun puolivälissä ilmestyvässä kevään HyPSiläisessä on perinteisesti jutut mm. seuran juniorijoukkueiden valmistautumisesta tulevaan sarjakauteen, seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelaajaesittelyt sekä paljon muuta jalkapalloon liittyvää asiaa.

Syksyn HyPSiläisessä käydään läpi ottelu ottelulta HyPSin edustusjoukkueen kausi Kolmosessa sekä kerrotaan nuorisotoiminnan ja HyPSin kaikkien juniorijoukkueiden kausikuulumiset. Lisäksi lehdessä on HyPS Concariklubin Concari-sanomat.

Jakelujuniorit Oy ja HyPSin juniorijoukkueet jakavat HyPSiläisen noin 13 000 hyvinkääläiseen kotitalouteen. Jakelu pyritään suorittamaan lokakuun aikana.

HyPSiläisen voit lukea myös TÄÄLTÄ löytyvänä selattavana nettilehtenä.

Jos et saa HyPSiläistä marraskuun alkuun mennessä, et todennäköisesti kuulu lehden jakelualueeseen. Siinä tapauksessa voit noutaa Hyvinkään pitkäikäisimmän seuralehden Kankurinpuiston huolto- ja katsomorakennuksessa olevasta HyPSin toimistosta, jonka aukiolon saat selville soittamalla edellä mainittuun numeroon.

Lehden johtoajatus

HyPSin johtokunta päätti 7.2.1977 korvata seuran juhlavuoden kunniaksi perinteisen kausiohjelman tabloid-lehdellä. Kirjapainossa painettu ensimmäinen HyPSiläinen ilmestyi huhtikuussa 1977.

Päätös kausiohjelman korvaamisesta tabloid-lehdellä perustui siihen, että painettu lehti mahdollistaisi aiempaa paremmin paitsi seuran historian valottamisen myös informoimisen edessä olleesta pelikaudesta.

Ensimmäisen HyPSiläisen etusivulla on ensimmäisen päätoimittajan Pertti Sipiläisen lehteä esittelevä teksti, jonka sisältöä voidaan pitää julkaisun johtoajatuksena. Informaatio lukijoille oli seuraava:

”HyPSiläinen? Kädessäsi oleva lehti on ensimmäinen HyPSiläinen. Hyvinkään Palloseura ry. on juhlavuotensa kunniaksi päättänyt luopua perinteisen käsiohjelman tekemisestä ja esitellä toimintansa historiaa oikein lehden palstoilla.

Lehden painosmäärä on 12 000, ja se jaetaan – tai ainakin yritetään jakaa – jokaiseen hyvinkääläiseen talouteen. Tällä tavalla toivomme voivamme entistä paremmin levittää jalkapallotietoutta ja lisätä kiinnostusta jalkapalloa kohtaan paikkakunnallamme.

Olemme pyrkineet tekemään lehdestämme myös luettavan. Ilmoitusten ja mainosten joukkoon olemme sijoittaneet parhaamme mukaan sellaista tekstiä, jonka uskomme kiinnostavan monia lukijoita niin paljon, että lehti ei lennä nurkkaan ensimmäisen silmäyksen jälkeen.

Mukana on historiaa, muistelmia, pakinaa, joukkueiden ja tilastojen esittelyä, täyttä jalkapalloasiaa, valokuvia ym. Erityisen ilahduttavaa on, että olemme saaneet kirjoittajien joukkoon koko Suomen tunteman jalkapalloveteraanin Aatos Lehtosen sekä kotipaikkakuntamme valokuvaajaveteraanin Bruno Hakalan.

Jos viihdyt lehtemme parissa, poikkeapa joskus myös kentän reunalle seuraamaan ”Kuningas Jalkapalloa.” Uskomme Sinun viihtyvän hyvin sielläkin. Tervetuloa!”

Alkusanat olivat niin hyvät, että HyPSiläistä on pyritty tekemään pitkälti noiden periaatteiden mukaisesti.

HyPSiläinen ilmestyi ensimmäisenä vuonna vain keväällä. Syysnumero tehtiin ensimmäisen kerran lokakuussa 1978.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat