HyPS T15 tiiviillä puolustuspelillä voittoon!
15.4.2019 8:14 Uutiset / Pääsivusto

HyPS- FC Halikko 3-0 T15 ELL. Kuvassa T15 Madridinn lähtevät pelurit Viia, Annu ja Lotta.

Otteluun lähdettiin lähdettiin jälleen muuttuneella kokoonpanolla, sillä lauantain B-tyttöjen pelissä kapteeni-Viia sai silmäkulmaan tikkejä ja enn lisäksi muutama tyttö kärsi flunssasta. Näin ollen ELL-kasteen sai jälleen kaksi uutta tyttöä ja viidessä ensimmäisessä pelissä meillä on kentällä käynyt jo 23 tyttöä. Lisäksi edellisen päivän B:n pelin rasituksen vuoksi lähti kotijoukkue hiukan osan pelaajien rasitusta säästellen. Lisäksi perjantaina alkoi T14-sarja, joka jatkuu jo maanantaina, joten pelejä on nyt aika reilusti.

Päivän teemana HyPS:llä oli tiivis joukkuepuolustus ja panostaminen vastahyökkäyksiin. Kenttäryhmityskin oli normaalin 4-4-2 sijaan muokattu 4-3-3, sillä edellisten pelien ongelmana on ollut puolustuksen ja keskikentän välisen tilan puolustaminen ja siihen haettiin nyt vahvistusta. Pelin alusta alkaen viierailija FC Halikko sai pitää palloa muodon ulkopuolella, mutta heti kun palloa yritettiin pelata keskustaan, niin Lola, Maria ja Minttu saivat erinomaisia riistoja, joista sitten lähdettiin vastahyökkäykseen. Lisäksi muutaman riiston jälkeen kotijoukkue sai muutettua painopistettäkin, mutta hyökkäykset tyrehtyivät hiukan heikkoihin kosketuksiin tai hyvin ulkona pelanneeseen maalivahtiin. Aivan jakson lopussa Anniina sai kuitenkin oikealle reunalle juoksupallon ja kaukolaukaus painui vastassa olleen maalivahdin yli etuyläkulmaan ja 1.puolisko päättyi siihen.

Puoliajalla kotijoukkue teki 3 vaihtoa ja peliryhmityskin muutettiin hiukan hyökkäävämmäksi, mutta edelleen painotettiin puolustuksen tärkeyttä. 2.jakson puolessa välissä Lotta pääsi kääntymään keskialueella ja lähetti läpisyötön puolustuksen selustaan. Juuri aiemmassa tilanteessa Meri oli pyytänyt vaihtoon, mutta onneksi oli sen verran vielä virtaa jäljellä, että juoksi läpisyöttöön ja pisti pallo varmasti maaliin. Peli jatkui hyvin samanlaisena ja vaikka vierailijat pääsivät muutaman kerran laukomaan, niin Maijalla maalissa ei ollut hätää ja lisäksi keskikenttä sekä puolustus peittivät useita laukauksia. Vielä aivan puoliajan lopussa Lotta pääsi vasemmalta laidalta läpi, ohitti 3 kenttäpelaajaa ja vielä maalivahdinkin, jonka jälkeen oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin. Tosin viimeistely tyhjään maaliin meinasi vielä karata ohi, mutta onneksi etäisyyttä oli sen varran vähän, että pallo päätyi maaliin. Loppu pelailu olikin sitten pelkkää kosmetiikkaa ja tuomarin vihellettyä pelin poikki siirtyi kotijoukkue jälleen T15 Etelä-Länsiliigan kärkipaikalle. Voiton takuuna oli erinomainen puolustuspeli ja puolustuslinjassa pelanneet Hilma, Inka, Netta ja Henna hoisivat hommansa vähintäänkin erinomaisesti. Netalta vielä kova suoritus pelata lauantaina B:ssä 90min ja tänään omassa pelissä 80min.

Seuraavaan T15-ELL peliin onkin sitten hiukan aikaa eli HyPS matkustaa FC Hongan vieraaksi 27.4. Sitä ennen joukkueen pelaajista kolme eli Annu, Lotta ja Viia lähtevät edustamaan Uudenmaan piiriä Madridiin pelattatvaan erittäin kovatasoiseen turnaukseen, jossa tytöillä vastassa suurseuroja kuten FC Barcelona, PSG ja Manchester City!


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat