T15 voitolla Etelä-Länsi-liigan kärkeen
8.4.2019 8:34 Uutiset / Pääsivusto

HyPS tytöt keskittymässä peliin

Viime hetken maalilla 3 pistettä ja ELL sarjakärkeen!

Vierasotteluun Raumalle HyPS:n tytöt lähtivät hiukan epävarmoista lähtökohdista, sillä joukkueen edellisten pelien avauspelaajista puuttui neljä tyttöä erinäisten syiden ja loukkaantumisten vuoksi. Joukkueen (ja koko seuran tyttöpelaajien) kehittymisestä laajalla rintamalla kertoo se, että saimme kuitenkin mukaan tämän tason peliin 16 tyttöä, joista 5kpl oli 05-syntyneitä ja 3kpl 06-syntyneitä eli puolet pelaajista oli "alaikäisiä". Tämän lisäksi hypsitärtä oli edellisenä iltana pelaamassa B-Ykkösen sarja-avauksessa ja heistä neljä pelasi täyden 90min.

Pelin alku olikin hiukan tahmea ja osan siitä aiheutti auringonpaisteessa kuivunut pitkä tekonurmi, joka sai pallon tahmaamaan hyvinkin voimakkaasti. Pikkuhiljaa HyPS sai kova prässoin kautta painopistettä siirrettyä kohti kotijoukkueen maalia ja 17min kohdalla Fannyn ja Lotan hyvä yhteistyö prässissä sai Iirojen puolustajan syötön maalivahdille epäonnistumaan ja Lotta pääsi palloon kiinni, kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Kovin pitkään vieraat eivät päässeet nauttimaan johdosta, sillä viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue pääsi hyvälla ristipallolla murtautumaan vasemmalta reunalta ja verrattain pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan. Lisämaaleja ei puoliajalla nähty, vaikka niihin oli sekä Annulla että Lotalla hyvätkin paikat.

Toisen puoliajan alussa ensiesiintymisensä viininpunapaidoissa teki Oona Myyrä, joka siirtyi HyPS:an PKKU 05-joukkueesta ja päästetiin nyt irti vasempana laitana. Puoliajalla vaihdettiin myös pienistä vammoista kärsineet Aurora sekä LoLa. Maija korvasi Merin maalissa ja Meri tuli oikealle laidalle. Marsu tuli LoLan tilalle ja samalla valmennus muutti hiukan pelitapaa kun HyPS siirtyi puhtaaseen 4-3-3 -systeemiin. Marsun oli tarkoitus pelata selkeästi varmistavana keskikentän ankkurina ja jättää hyökkääminen Lotan ja Sofian tehtäväksi. Tämä muutos auttoikin todella paljon, sillä nyt Iirot eivät saaneet enää pelattua hyökkäyksiään "10-alueen" kautta vaan Marsu pystyi hyvin tukkimaan sen. 1-2 maali syntyi jälleen prässin kautta, kun aivan oikean kulmalipun tietämiltä HyPS:n rajaheiton jälkeen Netta löysi rangaistusalueelta Lotan, joka ohitti kaksi puolustajaa ja pisti pallon varmasti maaliin. Iirojen 2-2 tasoitus syntyi HyPS:n puolustuksen epätasapainon seurauksena, kun hyökkääjä oli unohtunut lähes yksin rangaistusalueen sisään ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen HyPS:llä oli useampikin paikka siirtyä johtoon, mutta ylärimaa ja tolppaa lähemmäksi ei päästy. Minuutti ennen varsinaisen peliajan loppumista Meri riisti keskialueella pallon ja lähetti se puolustuksen selustaan, jonne Lotta juoksi juuri oikea-aikaisesti ja sijoitti pallon maalivahdin "längistä" maaliin. Kun Iirot eivät enää palloa maaliin saaneet, niin jälleen siis aivan viime minuuttien maali toi HyPS:lle 3 pistettä ja sarjajohtajan paikan.

0-1 (Lotta) https://youtu.be/wMLJCcJaIHM

1-1 https://youtu.be/40mrCt5AAHg

1-2 (Lotta) https://youtu.be/y1mSii7RztI

2-2 https://youtu.be/S05br-0u6rw

2-3 (Lotta) https://youtu.be/fm4DUWTO5Cg


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat