HyPSin T15 voittoon liigassa ja P14 tasapeliin ykkösessä viikonlopun sarjapeleissä
1.4.2019 14:51 Uutiset / Pääsivusto

HyPSin T15 voittoon Liigassa ja P14 tasapeliin ykkösessä

T15 liigasta (ent. Etelä-Länsi -liiga) toinen voitto ja siirtyminen sarjakärkeen

HyPS:n 04-tytöt saivat eksoottisia vieraita kun joukkueen 8 vuotisen historian aikana pelattiin ensimmäistä kertaa Porin Nicefutista vastaan. Vastustajasta ei lähtökohtaisesti tiedetty muuta kuin se, että pelaavat fyysistä peliä, kuten Länsi-Suomen joukkueilla on usein tapana. Näin ollen valmennus päätti lähteä pelaamaan peliä täysin oman tekemisen kautta eli panostetaan kovaan prässiin, tiiviiseen puolustamiseen sekä vahvaan vastahyökkäyspelaamiseen. Ensimmäinen puoliaika lähtikin hyvin käyntiin kun vahvalla fyysisellä pelaamisella Lotta riisti pallon vastustajan päädyssä ja laukoi 16-rajan kulmasta upeasti 1-0. Pelin painopiste säilyi hyvän prässimme toimesta vastustajan päässä ja 19min kohdalla pallon riistoon jälkeen Annu pääsi laukomaan 16-rajan takaa ja pallo painui verkkoon. Muutama minuutti tästä ja syntyi illan hienoin maali: Pelin avaukseen keskikentälle nostettu 2006 syntynyt Sofia Niskanen syötti vasempaan reunaan, josta Annu ehti palloon juuri ennen sivurajaa. Pienen harkinnan jälkeen Annu pelasi pallon vastustamattomasti toppareiden selustaan, jonne Lotta teki juuri oikea-aikaisen juoksun, siirsin 1.kosketuksella pallon ohi nmaalivahdin ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen HyPS:n tytöille tuli hiukan hyvänolontunne ja Pori pääsi hiukan paremmin peliin mukaan. Aivan jakson lopussa prässäsimme vastustajan maalivahtia heidän päädyssään ja painostimme maalivahdin harhasyöttöön, jonka katkaisi Lotta Lampikoski. LoLa jatkoi ykkösellä Sofialle, joka ohitti hienolla 1.kosketuksella vastustajan ja sijoitti pallon maalilta pois harhailleen maalivahdin ohi takakulmaan. Puoliajalle mentiin siis turvallisen tuntuisessa 4-0 johdossa.

Toisella puoliskolla tuuli voimistui ja se oli HyPS:lle vastainen. Lisäksi kun viininpunapaitojen jalka alkoi hiukan painaa ja ymmärrettävästi myös voitto tuntui "varmalta" niin Pori sai painettua peli kohti kotijoukkueen maalia. Vaikka pallonhallinta olikin enemmän vierailla niin vastahyökkäyksistä kotijoukkue pystyi luomaan muutaman erinomaisen maalitekopaikan, joista pallo meni aina joko hiukan ohi tai veto kilpistyi hyvin pelanneeseen vieraiden maalivahtiin. Ajoittain kovastakin vierailijoiden paineesta huolimatta HyPS pystyi kuitenkin pitämään vierailijat poissa parhailta maalintekopaikoilta, joten porilaiset joutuivat poistumaan kotimatkalle tyhjin käsin.

Ottelun maalit katsottavissa Youtubessa

1-0 (Lotta) https://youtu.be/t6X0R5S1IuA

2-0 (Annu) https://youtu.be/ZfxD9VWrH9A

3-0 (Lotta) https://youtu.be/qNQd3pkzbto

4-0 (Sofia) https://youtu.be/LOIYGKmHsMs

Seuraava T15 ELL-ottelu on Raumalla 6.4 ja vastassa silloin on Pallo-Iirot YJ, joka on HyPS:lle myös uusi tuttavuus.

P14 tasapeliin ykkösessä (ent. aluesarja) EPS:n kanssa

P14 Ykkönen Hyps-Eps 1-1 (1-0)

Hyvinkäällä pelattiin sunnuntaina tiukka ja suhteellisen intensiivinen 80minuuttinen mistä lopputuloksena jokseenkin oikeutettu pistejako.

Hyps meni johtoon jo toisella minuutilla Epsin pelaajan revittyä Hypsin laituria ja pallo vietiin pilkulle. Pilkulta Hypsin vei 1-0 johtoon Aaro Oikarinen.EPS oli pallossa enemmän, mutta pysyi pois maalipaikoilta kun taas Hyps pyrki panostamaan tilanteenvaihtoihin ja loikin yhden erinomaisen tilanteen mistä viimeistely meni n.7m ohi maalin.

Toisella puoliajalla vauhti nousi ja HyPS pystyi luomaan muutaman puolittaisen paikan, mutta ilman tulosta. Ottelussa nähtiin myös ikävä tilanne, kun EPS:n taustahenkilö siirrettiin kenttäalueelta pois todella törkeän kielenkäytön takia.

Ottelun viimeisellä minuutilla Eps sai vapaapotkun n.20 metristä ja hyvän jatkon jälkeen pääsivät viimeistelemään tasoituksen taka-alueelta.

Harmittava pistemenetys, mutta tästä otetaan oppia ja siirrytään ensi viikolla Honka Mustan vieraaksi Tapiolaan.

Hyps kokoonpano:

Juho Nurminen ; Patrik Tarkkio ; Oskari Halme ; Elias Uussaari ; Casper Saarela ; Niko Helaste ; Rafail Taskos ; Aaro Oikarinen ; Sami Pelkonen ; Leevi Hoppania (41’ Teemu Nordbäck 66’ Aaro Huttunen) ; Relo Pakarinen ”C”


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat