Ohjeistus toimihenkilöille

Ohjeistus toimihenkilöille:

Yleistä

Hyvinkään Palloseura haluaa alla olevalla ohjeistuksella selkeyttää käytännön asioita seurassamme.

Alla oleva ohjeistus on luotu helpottamaan yksittäisen toimihenkilön toimintaa joukkueessa.

Haluamme yhteneväisillä ja selkeillä käytännön ohjeille luoda lapsille luotettavan ja turvallisen ympäristön harrastaa. Me toimihenkilöt olemme isossa roolissa lasten elämässä.

Viestittely

Toimihenkilöt voivat laittaa viestejä pelaajilleen. Suositaan ns massaviestintää eli sama viesti lähtee koko joukkueen pelaajistolle tai kohdennetusti tietyn ryhmän pelaajille. Henkilökohtaisia viestejä yksittäiselle pelaajalle voi laittaa normaaleissa tiedotus luonteisissa asioissa.

Muihin kuin jalkapalloon liittyvistä viestittelyistä tulee informoida myös pelaajan vanhempia. Esim. pelistä videoklippien tai palautteen lähettäminen on sallittua.

WhatsApp

WhatsAppin ikäraja on tällä hetkellä 13 -vuotta. Jos vanhemmat ovat ladanneet sovelluksen lapselleen, on se meille myös merkki siitä, että me voimme kommunikoida lapsen kanssa whatsApin välityksellä. Ketään alle 13 -vuotiasta emme voi kuitenkaan velvoittaa lataamaan whatsApp -sovellusta (yli 13-vuotiaille voi suositella)

whatsApp -ryhmät:

vanhempien kanssa voi perustaa whatsApp -ryhmän. Tämä voi olla yksi viestintäkanava. Pääsääntöisesti viestintä ryhmässä tapahtuu toimihenkilöiltä vanhempien suuntaa. Vanhemmat pyrkivät lähettämään viestinsä henkilökohtaisesti asianosaiselle toimihenkilölle

pelaajien kanssa voi perustaa whatsApp -ryhmän. Ryhmässä pitää olla vähintään 2 toimihenkilöä. Pääsääntöisesti viestintä ryhmässä toimihenkilöiltä pelaajien suuntaan. Ryhmässä tapahtuvaan pelaajien väliseen asiattomaan viestittelyyn tulee puuttua.

toimihenkilöiden tulee välttää viestittelyä pelaajien kanssa 21.00-07.00 välisenä aikana

esim. pelaaja lähettää sinulle viestin klo 22.00. Vastataan viestiin vasta seuraavana aamuna, mikäli asia ei vaadi heti reagoimista

tekstiviestit

katso ohjeet whatsApp viestittely

sähköposti

Jopox jäsenrekisterin kautta pystyy lähettämään kohdennettua sähköpostiviestintää erittäin kätevästi. Kaikki lähetetyt viestit jäävät myös talteen. Jopoxista pystyy myös lähettämään viestejä pelaajille, joille on merkitty jo oma sähköpostiosoite

Pelaajakeskustelut

 • pelaajakeskustelu sovitaan lapsen tai hänen huoltajansa kanssa. Mikäli asia sovitaan suoraan lapsen kanssa, niin on vanhemmalle ilmoitettava sovittu aika ja paikka. Vanhemmalle on aina taattava läsnäolo mahdollisuus keskustelussa.
 • keskustelut tulee pitää niin, että samoissa tiloissa (viereisessä huoneessa) on muitakin henkilöitä. esim. ovi auki viereiseen tilaan
 • keskusteluja ei pidetä ilman huoltajan läsnäoloa toimihenkilön kotona tai majoitushuoneessa (huom. pelireissut)
 • pelireissuilla käytävissä keskusteluissa tulee myös huomioida vanhemman läsnäolo mahdollisuus

Peli- ja harjoitustapahtumat

 • Pukukoppi on tarkoitettu vain pelaajille, huoltajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille, ei vanhemmille
 • vaatteiden vaihdon sekä pelaajien peseytymisen yhteydessä pukukopissa saa olla vain samaa sukupuolta lasten kanssa olevat toimihenkilöt
 • pukukopin oven ollessa kiinni, on lupa kysyttävä koputtamalla oveen
 • peli- ja harjoitustapahtumissa kahden kesken pelaajan kanssa voi toimia vain sellaiset henkilöt, joilla on toimitettuna vapaaehtoisen rikostausta selvitys (erillinen ohjeistus)

Majoitus turnauksien ja pelireissujen yhteydessä:

 • lasten majoitustiloissa yöpyvien henkilöiden tulee olla samaa sukupuolta lasten kanssa
 • valvojina voi toimia myös toisen sukupuolen henkilöitä, mutta he eivät voi majoittua samassa tilassa/huoneessa lasten kanssa.
  • tällöin noudatettava samoja sääntöjä kuin pukukoppi käyttäytymisessä

Kaikkeen toimintaan henkilökohtaisesti pelaajien kanssa huomioitavaksi:

 • mikäli keskustelu menee henkilökohtaiselle tasolle (ei yhteyttä jalkapalloon tai pelaaja-valmentaja suhteeseen)

Muistetaan kaikessa toiminnassa, että me toimihenkilöt olemme salassapitovelvollisia joukkueen pelaajien henkilökohtaisista ja arkaluontoisista asioista.

Lisätietoa antaa Janne Bruun, Toiminnanjohtaja, Hyvinkään Palloseura

Ohjeistusta toimihenkilöille.pdf


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat