Toiminnanjohtaja Janne Bruun siirtyy uusien haasteiden pariin – ”Mahdollisuus, mitä en voinut ohittaa”

Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtajana vuodesta 2019 lähtien toiminut Janne Bruun siirtyy uusien urahaasteiden pariin 1.4. alkaen.

– ”Vaikka viime vuosi henkilökohtaisesti ja seuran muille toimijoille varsin raskas, ei tähän muutokseen sisälly minkäänlaista dramatiikkaa. Minulle tarjoutui mahdollisuus loogiseen seuraavaan steppiin urallani, mitä en voinut ohittaa”, Bruun taustoittaa päätöstään.

Seurassa toteutettiin vuoden 2021 aikana merkittäviä uudistuksia, kun seuran valmennuslinja sekä talousohjesääntö uudistettiin. Seura myös vaihtoi toiminnanohjausjärjestelmäänsä, tilitoimistoa sekä taloushallinnon ohjelmistoaan.

Muutokset ovat ensi askel kohti myöhemmin keväällä julkaistavaa seuran uutta strategiaa, jonka viimeistelyssä Bruun on vielä mukana. Strategia asettaa seuralle selkeän punaisen langan seuraaviksi viideksi vuodeksi, jolle matkalle Bruun toivottaa seuralle ja seuran kaikille toimijoille kaikkea hyvää:

– ”Strategia luo seuralle konkreettiset tavoitteet tuleville vuosille ja se tulee ohjaamaan seuran toiminnan suunnittelua tulevina vuosina. Isossa kuvassa tarkoituksena on kehittää seuran urheilullisuutta, vaikuttavuutta ja olosuhteita”, väistyvä toiminnanjohtaja kiteyttää.

Bruun on ilmoittanut seuran puheenjohtajalle irtisanoutumisestaan ja asiasta on tiedotettu seuran henkilöstöä, johtokuntaa, joukkueiden toimihenkilöitä sekä keskeisimpiä seuran kumppaneita.

– ”Muutos on ainoa mikä on pysyvää.  Näin myös työpaikkojenkin suhteen. Janne tullessaan sai haastavat olosuhteet lähteä toiminnanjohtajan pestiin. Urakkaa on riittää nyt kaikilla osa-aluilla, mutta lannistumatta seuran muutoksia on saatu maaliin. Kaikista haastavista olosuhteistakin huolimatta Janne on vienyt kunniakkaasti seuraa eteenpäin luoden samalla suuntaviivoja tulevaan. Tältä pohjalta seuran on hyvä jatkaa eteenpäin. Tämäkin muutos, vaikka menetykseltä tuntuu nyt, avaa kuitenkin mahdollisuuden uuteen. Toiminnanjohtajan rooliin aloitetaan hakemaan seuraajaa vielä kuluvan viikon aikana.”, Hyvinkään Palloseuran puheenjohtaja Jukka Virtanen kertaa mennyttä ja raottaa samalla tulevaa.

Bruun tulee toimimaan seuran toiminnanjohtajana maaliskuun loppuun, minkä jälkeen hänen uuden työnantajansa kanssa on sovittu seuraajansa perehdyttämisestä muutamin lähipäivin ja konsultoivan jakson muodossa. Bruun tulee myös osallistumaan uuden toiminnanjohtajan rekrytointiin, mikä aloitetaan viipymättä.

– ”Haluan kiittää yhteistyöstä kaikkia; kollegoitani, joukkueiden palkattuja ja vapaaehtoisia toimijoita, luottamushenkilöitä, harrastajia ja heidän vanhempiaan, yhteistyökumppaneita, Kankurin upeaa kenttähenkilökuntaa, kaupungin muita työntekijöitä ja viranhaltijoita sekä ihan jokaista seuran parissa toiminutta tai harrastanutta”, Bruun kiittelee.

Lisätietoja:

Janne Bruun                                                         
Toiminnanjohtaja (31.3. saakka)
040 485 5622
janne.bruun@hyps.fi

Jukka Virtanen
Puheenjohtaja
040 728 3599
jukka.virtanen@gmail.com