Seuran vastuuvalmentajat ja valmennusryhmien valmentajat kaudella 2021-2022

Hyvinkään Palloseuralla on kaudella 2021-2022 kaikkiaan 16 ikäkausijoukkuetta ja kaksi maalivahtivalmennusryhmää, joissa toimii kaikkiaan 13 vastuuvalmentajaa.

Uusi kausi käynnistyi marraskuun alussa ja ikäkausijoukkueet ovat aloittaneet toimintansa. Uutena ikäkausijoukkueena toimintansa aloittaa A-pojat (U20), joka tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä seuran miesten edustusjoukkueen kanssa.

Seuran 16 ikäkausijoukkuetta pelaavat sarjoja ja turnauksia kaikkiaan yli 50 peliryhmässä.

– ”Olen erittäin tyytyväinen tämän kauden valmentajatilanteeseen. Olemme saaneet ne valmentajat ketkä halusimme ja valmentajat lähteneet hyvällä energialla hommiin vaikka osalla viime kausi oli aika pitkä ja raskaskin”, iloitsee seuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes ja jatkaa:

– ”Olemme pystyneet kasvattamaan muutaman valmentajan roolia tälle kaudelle mihin olen äärimmäisen tyytyväinen. Lisäksi olemme saaneet lisää nuoria ikäluokkavalmennukseen mukaan mikä luo hyvää pohjaa tulevaisuutta varten ja toivottavasti tulevaisuudessa pystymme koko ajan kasvattamaan nuorten roolia ja kehittämään heitä valmentajina”, Lehtihalmes päättää viitaten ainakin lähtövaiheessa viiteen ikäkausijoukkueiden valmennustiimiin liittyvään seuran aktiivipelaajaan.

Seurallemme myönnettiin viime keväänä 7 000 euron seuratuki valmentaja-akatemiatoiminnan aloittamiseen, minkä hanke sai koronasta johtuen jatkoaikaa alkavaksi vuodeksi. Ensi vuoden aikana nuorten määrää seuran ikäkausijoukkueissa ja valmentajakoulutuksissa on tarkoitus kasvattaa uuden valmentaja-akatemian ”saapumiserän” kautta.

Uusien valmentajien lisäksi pyrimme painokkaasti kehittämään valmennusta muun muassa kouluttamalla ja jalkauttamalla seuran uutta valmennuslinjaa käytäntöön.

– ”Haluamme edelleen koko ajan kehittää seuramme valmennusta ja tulevaisuudessa tulemme lisäämään resursseja entisestään, jotta saamme valmentajille lisää tukea kentälle sekä koulutusta, sisäistä ja ostettua paremmaksi ja laadukkaammaksi”, valmennuspäällikkö Lehtihalmes visioi.

Seuran ikäkausitoiminta uudistunut

Uuden valmennuslinjamme myötä yli 10-vuotiaiden toiminta on jatkossa jaettu Siniseen ja Punaiseen polkuun, joista Sininen toiminta painottuu pelaajakehityksen ehdoilla järjestettyyn kilpajoukkuetoimintaan ja Punainen aktiiviseen harrastustoimintaan perustuvaan haastejoukkuetoimintaan.

Lisäksi seuran pelaajapolun täydentää Valkoinen-pelaajapolku, minkä perustana on matalan kynnyksen jalkapalloharrastus yli 10-vuotiaille.

Valmennuslinja uudistus on osa seuran strategiauudistusta, mikä valmistuu ensi vuoden alussa. Seuraavan kerran strategiatyö on johtokunnan kokouksen esityslistalle tiistaina 14.12.

Seuran vastuuvalmentajat 2021-2022

A-pojat: Timo Lehtihalmes

B-pojat: Antti Santamäki

P2007: Mikko Heinonen

P2008: Mikko Heinonen

P2009: Matti Leino & Jukka Lottonen

P2010: Tomppa Vainio

P2011: Tomppa Vainio

P2012: Petri Mäkinen

P2013: Jonna Kallio

P2014: Jonna Kallio

P2015: Jonna Kallio

B-tytöt/1: Petri Virtanen

B-tytöt/2: Mikko Lindström

T2008/2009: Jouko Häkkinen

T2010/2011: Jouko Häkkinen

T2012-2013: Jonna Kallio

T2014-2015: Jonna Kallio

Maalivahtivalmentaja/11v11: Markus Malk

Maalivahtivalmentaja/8v8: Joni Oikarinen

Seuran naisten ja miesten edustusjoukkueiden valmennustiimit julkistetaan lähiaikoina.