Seuran tyttöjoukkueet leirillä Eerikkilässä

Seuramme tyttöjoukkueet leireilivät Eerikkilän Urheiluopistolla 18.-20. maaliskuuta. Leiri oli jo kuudes kerta, kun HyPS:n tyttöjoukkueet kokoontuivat yhteiselle leirille.

Viikonloppuna 18.-20.3. Eerikkilän Urheiluopistolla nähtiin vahvasti HyPS:n värejä, kun seuran tyttöjoukkueet kokoontuivat yhteiselle leirille jo kuudetta kertaa.

Leirin historia ulottuu jo vuoteen 2016, jolloin mukana oli kolmesta joukkueesta kaikkineen 44 pelaajaa. Tuosta lähtien leiri on vuosi vuodelta kasvanut ja viime vuoden, koronan aiheuttaman, välivuoden jälkeen saavutettiin nyt jälleen uusi osallistujaennätys; 75 urheilijaa ja 18 toimihenkilöä.

– Parin vuoden tauon jälkeen oli jälleen upeata päästä järjestämään perinteistä leiriä. Hiukan jännitti, että vieläkö pelaajat ovat innokkaita lähtemään ja itseasiassa aluksi olikin hiukan nihkeästi pelaajia ilmoittautuneena. Ehkä korona vielä vähän arvelutti, mutta sitten kun terveystilanne alkoi helpottamaan, alkoi pelaajia ilmoittautumaan enemmän ja enemmän. Ja loppujen lopuksi saatiinkin ennätysosanotto, 75 pelaajaa ja 18 valmentajaa ja taustahenkilöä! Ehkä ensi vuonna menee sitten sadan osallistujan raja rikki!, iloitsee leirin johtaja ja alusta saakka mukana ollut Mikko Lindström.

Harjoittelua, harjoitusotteluita ja hauskanpitoa

Leirillä oli mukana kaikkien seuran tyttöjoukkueiden edustus. B-tytöt, T2008-09 ja T2010-11 harjoittelivat omina yksikköinään ja seuran nuorimpien tyttöjen joukkueet T2012-2015 muodostivat yhteisen 15 pelaajan harjoitteluryhmän.

Perjantai-iltana koko leiriryhmä harjoitteli yhdessä seuran valmennuspäällikön Timo Lehtihalmeksen suunnittelemassa harjoituksessa, jossa kaikille harjoitusryhmille järjestettiin samat rastit ikä- ja kehitystason mukaisilla painotuksilla.

Lauantaina kukin joukkue harjoitteli itsenäisesti aamulla ja iltapäivällä ja illalla pelattiin harjoitusotteluita.

Sunnuntaina ohjelmassa oli perinteinen Leiri Cup, jossa muodostettiin joukkueet siten, että jokainen ikäluokka oli jokaisessa joukkueessa edustettuna. Leiri Cupin mestaruus ratkottiin sekä taitokisoissa, että pienpeliturnauksessa.

Leiri Cupin voiton vei joukkue Smurffit, joka näin sai halutun ja himoitun Leiri Cup -kiertopokaalin oin 10 sekunniksi haltuunsa.

Joukkueemme pelasivat harjoitusotteluita seuraavasti:

TB/1: HyPS – LeKi 8-1
TB/2: HyPS – KaaPo 5-4

TU14: HyPS – JäPS 5-0 (11vs11)
TU14: HyPS – I-HK 1-3 (8vs8)
TU13: HyPS – FC Reipas 7-0

TU11/TU12: HyPS – KJS 1-1
TU11/TU12: HyPS – LoPa 0-6