Yhdeksän hyvää 2021 - pidetään huolta toisistamme


Hyvinkään Palloseura käynnistää vuodeksi 2021 Yhdeksän hyvää -kampanjan, minkä tavoitteena on tehdä kalenterivuoden aikana yhdeksän yhteiskuntavastuullista tekoa ja kampanjaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kampanjoiden kohderyhminä voivat olla kaikki apua tarvitsevat, ainoana rajauksena on, että tekojen tulee olla konkreettisia ja kohdistua suoraan apua tai toimia tarvitseville.

- Viime vuosi oli varmasti monelle ihmiselle, yritykselle, yhdistykselle ja yhteisölle hankala ja apua tarvitsi varmasti moni, joka sellaiseen tilanteeseen ei ollut aiemmin joutunut. Lisäksi avun tarve on, valitettavasti, monelle ollut jo pitempään arkipäivää. Me saimme seurana paljon apua yhteisöltämme viime vuonna ja haluamme nyt pistää hyvän kiertämään, kertoo kampanjasta Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Kaikki kampanjateot on nyt sovittu, mutta jatakamme vastuullisuustekoja mielellämme myös vuonna 2022. Halutessanne vaikuttaa hyvinkääläisyhteisöömme, olkaa yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan.

- Idea voi olla valmis tai vain aihio, josta jalostamme yhdessä kumppanien kanssa toteutuskelpoiset konseptit. HyPS toimii kampanjassa sekä mediana, että organisoijana. Toteutuksessa käytämme joko omaa seurayhteisöämme tai kolmansia tahoja, kuten tässä ensimmäisessä kampanjassa Hopeyhdistystä, avaa konseptia toiminnanjohtaja Bruun.

Mikäli haluat lähteä tekemään hyvää seuramme kanssa, ole yhteydessä:
Janne Bruun, toiminnanjohtaja
040 485 5622
janne.bruun@hyps.fi

1. Kauppakeskus Willa ja hope ry vähävaraisten lasten sponsoriksi ensiharrastukseen

Ensimmäisenä käytännön hyvänä tekona tuetaan jopa kymmenen lapsen ympärivuotisen jalkapalloharrastuksen aloittamista aloittamisajankohdasta lokakuun loppuun.

Tukea voi hakea lapsen jalkapalloharrastuksen aloittamiseen lapsen iästä riippumatta.

Aloittaville ikäluokille (2014-2015-syntyneet pojat & 2012-2015-syntyneet tytöt) tuki kattaa ensimmäisen kauden (31.10.2021 asti) toiminnan kulut täysimääräisesti, eli seuran jäsen- ja toimintamaksut, joukkueen kulut, Euroliigan osallistumisen sekä lisenssin ja vakuutuksen. Myös tarvittavat lajivarusteet, kuten kengät, pallo ja säärisuojat hoituvat Hope ry:n lahjoituksista ja Intersport Hyvinkää sponsoroi seuran peliasun hankinnassa. Vanhemmille ikäluokille tuki kattaa noin 80% toiminnan kustannuksista.

Ensimmäisen pelikauden jälkeen pystymme tukemaan harrastamisen kuluissa harrastamisen tukirahastomme kautta.

- Liikuntaharrastuksella saadaan lapsille punaiset posket, onnistumisen tunteita ja liikunnan riemua. Meidän ei tarvinnut kahta kertaa miettiä lähdemmekö mukaan tähän kampanjaan auttamaan lapsiperheitä, kauppakeskus Willan markkinointipäällikkö Mirva Lemmetty toteaa.

Tukea hakevien perheiden pyydetään olevan yhteydessä paikalliseen Hope yhdistykseen: harrastukset.hyvinkaa@hopeyhdistys.fi. Tuettu toiminta on mahdollistaa aloittaa välittömästi. Ennen toimintaan sitoutumista voi lapsi käydä kokeilemassa toimintaa kahden viikon ajan ilman sitoutumista. Perheiden anonymiteetti turvataan Hope ry:n toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja Hyvinkään Palloseuran ikäkausitoiminnasta

Katso lapsesi joukkueen yhteystiedot ja sovi testijaksosta

2. Harrastamisen tukirahasto - Takaisin jaloilleen tukikampanja

Seuran Harrastamisen tukirahastosta tuetaan lasten harrastustoiminnan kuluja niille, joille maksut ovat uhkana harrastamisen jatkumiselle.

Harrastustoiminnan tukea voi hakea sekä seuran jäsen- ja toimintamaksuihin, että joukkueiden kuukausi- ja varustemaksuihin. Vähävaraisten tukea voidaan myöntää myös seuran leireihin, valmennusryhmiin, Euroliigaan, sekä muihin seuran järjestämiin ikäkausitoiminnan ulkopuolisiin toimintoihin.

Tukea voidaan myöntää täysimääräisenä ainoastaan seuran jäsenille tai jäsenmaksuihin. Muut kuin seuran jäsenet voivat saada tukea korkeintaan 50% edestä haetun käyttötarkoituksen kustannuksista.

Seura käynnisti 20.4. Takaisin jaloilleen -tukikampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä kampanjatuotteita myymällä rahaa seuran vähävaraisten tukemiseksi tarkoitettuun Harrastamisen tuki rahastoon sekä yleiseen seuratoimintaan. Kampanjan tuotoista 50% kohdennetaan harrastamisen tukirahastoon vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusten tukemiseksi.

Kampanja keräsi vähävaraisten tukirahastoon yli 3 000 euron potin.

3. #Hittomäluovutan -verenluovutuskampanja

Hitto mä luovutan on Hyvinkään Palloseuran ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteiskampanja, jolla pyritään kannustamaan hyvinkääläistä urheiluseurayhteisöä pelastamaan henkiä luovuttamalla verta säännöllisesti loppu vuoden aikana.

Kampanjan tavoitteena on loppuvuoden aikana pelastaa yli 150 ihmisen henki, mikä tarkoittaa vähintään 50 luovutuskertaa.

”Jokainen veriyksikkö valmistetaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi eli apua voi saada yhdeltä luovuttajalta jopa kolme”, Kaisu Maijala selventää.

Luovutuskertoja seurataan Hyvinkään Palloseuran oman VeriRyhmän luovutuskertojen kautta. HyPS:n VeriRyhmään voi liittyä luovuttaessaan verta ja ilmoittamalla VeriRyhmän nimen ”Hyvinkään Palloseura”

LUE LISÄÄ

4. Seikkailupäivä Sveitsissä vähävaraisille perheille

Sveitsin yritykset Sveitsi Rent, SeikkailuSveitsi ja Hotel Sveitsi mahdollistivat kuitenkin, Hyvinkään Palloseuran aloitteesta, kahdelle perheelle ikimuistoisen elämyspäivän Sveitsissä, jollainen olisi muuten perheiltä jäänyt kokematta.

Päivä aloitettiin ohjatulla pyöräilyretkellä Sveitsin ja Kytäjän maastoihin. Menopeleinä käytettiin sähköavusteisia fatbike-polkupyöriä, jollaisten päällä suurin osa osallistujista oli ensimmäistä kertaa.

Lounas hotellin ravintolan panoramaikkunoiden upeissa maisemissa täytti vatsat aamupäivän aktiviteetin jälkeen sekä tarjosi hetken rauhoittua ennen iltapäivän rientoja.

Vatsat täytettyään perheet jatkoivat aktiivista päiväänsä SeikkailuSveitsin seikkailupuistossa Sveitsin jylhien mäntyjen latvuksissa.

LUE LISÄÄ

5. Turnauksista jääneet kuivatuotteet ruoka-avustukseen

Hyvinkään Palloseura lahjoitti hyväntekeväisyyteen turnauksestistaan ylijääneet ruokatarvikkeet Rusakot Puskassa-yhdistykselle.

Yhdistys toimii Paavolassa vanhan kirjaston tiloihin tehdyssä Yhteisötalo Onnissa. Ruokaa jaetaan aina perjantaisin yhdistyksen tiloissa. Tiloissa on myös muutakin toimintaa, kuten yhteisiä aamupaloja, miesten kahvihetkiä ja käsityökerhoja.

Lisätietoja Rusakoista löydät: https://www.facebook.com/rusakot.puskassa

Jaettavia ruokatarvikkeita yhdistys saa paikallisilta kauppiailta sekä yksityishenkilöiltä. HyPS haluaakin rohkaista kaikkia tukemaan yhdistystä ruokatoimituksilla ja sitä kautta auttaa vähävaraisia ihmisiä.

6. Talkoostartti liikutti ja keräsi varoja

Hyvinkään Palloseura, Hyvinkäänseudun urheilijat ja Hyvinkään juoksijat järjestistivät 11.9. Talkoostartti-nimisen kävely- ja juoksutapahtuman Sevitsin uljaissa maastoissa.

Tapahtuman järjestäjäkumppaneina seurojen kanssa toimivat Hotel Sveitsi ja Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelut ja tapahtuman pääyhteistyökumppaneina OP Uusimaa, Intersport Hyvinkää ja Imprimo.

Tapahtumalla kerättiin varoja hyvinkääläisen seuratoiminnan tueksi sekä vähävaraisten liikuntaan. Tapahtuma tuotti seuratoiminnan hyväksi noin 6 000 euroa.

Ennen tapahtumaa järjestettiin työyhteisöjen kilometrikisa, johon osallistui 24 työyhteisöä. Kisan ideana oli kulkea kävellen tai juosten kilomterejä oman työyhteisönsä nimiin.

Kaikkiaan kilometrikisassa kuljettiin yli 57 000 kilometriä. Kisan voitti Administer Uusimaa.

7. Joulupuu-keräys

Seuramme osallistui joulukuussa Uudenmaan Osuuspankin Hyvinkäällä organisoimaan Joulupuu-keräykseen. OP Uusimaan ja HyPSin lisäksi käräyksessä olivat mukana useat hyvinkääläisyritykset

Joulupuu on jokavuotinen hyvän mielen tempaus, joka tuo joulumielen sekä lahjan antajalle ja saajalle perheineen.

Kampanjassa kerättiin joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka muutoin olisivat voineet jäädä ilman Joulupukin tuomista.

Lahjat toimitettiin saajilleen Keusoten sosiaalitoimen kautta ilman välikäsiä tai -kuluja.

Julkaisemme tällä sivustolla kaikki Yhdeksän hyvää -kampanjatekomme