HyPSiläinen-seuralehti

HyPSiläinen on ilmestynyt vuodesta 1977 alkaen

HyPSiläinen 2/2019

Lue HyPSiläinen 2/2019
näköislehtenä TÄÄLTÄ.


Hyvinkään Palloseuran HyPSiläinen-seuralehti on ilmestynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1977 alkaen. Tabloid-kokoinen HyPSiläinen ilmestyy huhti- ja lokakuussa.

HyPSin johtokunta päätti 7.2.1977 korvata seuran juhlavuoden kunniaksi perinteisen kausiohjelman tabloid-lehdellä. Kirjapainossa painettu ensimmäinen HyPSiläinen ilmestyi huhtikuussa 1977.

HyPSiläinen ilmestyi ensimmäisenä vuonna vain keväällä, mutta syysnumero tehtiin ensimmäisen kerran jo lokakuussa 1978. Sen jälkeen HyPSiläinen on ilmestynyt vuosittain.

Päätös kausiohjelman korvaamisesta tabloid-lehdellä perustui siihen, että painettu lehti mahdollistaisi aiempaa paremmin paitsi seuran historian valottamisen myös informoimisen edessä olleesta pelikaudesta.

Lehden johtoajatus

Ensimmäisen HyPSiläisen etusivulla on ensimmäisen päätoimittajan Pertti Sipiläisen lehteä esittelevä teksti, jonka sisältöä voidaan pitää julkaisun johtoajatuksena. Informaatio lukijoille oli seuraava:

”HyPSiläinen? Kädessäsi oleva lehti on ensimmäinen HyPSiläinen. Hyvinkään Palloseura ry. on juhlavuotensa kunniaksi päättänyt luopua perinteisen käsiohjelman tekemisestä ja esitellä toimintansa historiaa oikein lehden palstoilla.

Lehden painosmäärä on 12 000, ja se jaetaan – tai ainakin yritetään jakaa – jokaiseen hyvinkääläiseen talouteen. Tällä tavalla toivomme voivamme entistä paremmin levittää jalkapallotietoutta ja lisätä kiinnostusta jalkapalloa kohtaan paikkakunnallamme.

Olemme pyrkineet tekemään lehdestämme myös luettavan. Ilmoitusten ja mainosten joukkoon olemme sijoittaneet parhaamme mukaan sellaista tekstiä, jonka uskomme kiinnostavan monia lukijoita niin paljon, että lehti ei lennä nurkkaan ensimmäisen silmäyksen jälkeen.

Mukana on historiaa, muistelmia, pakinaa, joukkueiden ja tilastojen esittelyä, täyttä jalkapalloasiaa, valokuvia ym. Erityisen ilahduttavaa on, että olemme saaneet kirjoittajien joukkoon koko Suomen tunteman jalkapalloveteraanin Aatos Lehtosen sekä kotipaikkakuntamme valokuvaajaveteraanin Bruno Hakalan.

Jos viihdyt lehtemme parissa, poikkeapa joskus myös kentän reunalle seuraamaan ”Kuningas Jalkapalloa.” Uskomme Sinun viihtyvän hyvin sielläkin. Tervetuloa!”

24 sivua futisasiaa

Alkusanat olivat niin hyvät, että HyPSiläistä on pyritty tekemään pitkälti noiden periaatteiden mukaisesti.

Nykyisin HyPSiläinen on 24- tai 28-sivuinen jalkapallopaketti. Ja HyPSiläisen 70-vuotisjuhlanumerossa 2/2017 oli peräti 36 sivua.

Kevään lehdessä on jutut mm. seuran juniorijoukkueiden valmistautumisesta tulevaan sarjakauteen, seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelaajaesittelyt sekä paljon muuta jalkapalloon liittyvää asiaa.

Syksyn lehdessä luodaan katsaukset päättyneeseen kauteen.

HyPSiläisen päätoimittaja on Hannu Salmi (hannu.salmi@pp.inet.fi – 040 500 3162).

Mainospaikat HyPSiläiseen myy HyPSin toiminnanjohtaja Janne Bruun (janne.bruun@hyps.fi – 040 485 5622).

HyPSin juniorijoukkueet ja Jakelujuniorit jakavat HyPSiläisen noin 13 000 hyvinkääläiseen kotitalouteen ilmestymistä seuraavina viikkoina. Voit noutaa oman lehtesi myös HyPSin toimistolta.

HyPSiläinen vuonna 2019

• 1/2019 ilmestyi 8.4.
• 2/2019 ilmestyi 18.10.   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat