P17:n Ykkösen sarjanousijoiden kohtaaminen meni HIFK:lle 5–1

Syksyksi valtakunnalliseen P17-poikien Ykköseen nousseet HyPS ja HIFK kohtasivat länsilohkon viidellä kierroksella Helsingissä. Isäntäjoukkue oli selvästi vahvempi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 5–1.
HIFK tiedettiin hyväksi joukkueeksi, ja sitä se osoitti heti 50 sekunnin jälkeen, kun Oskari Tuomisto laukoi pallonmenetyksen jälkeen verkkoon noin 20 metristä. Sen jälkeen peli tasoittui hieman, vaikka HIFK painoi päälle.

Puolen tunnin paikkeilla HyPSin alakerralle tuli kolmen minuutin sisällä kaksi rikettä, joista tuomitut rangaistuspotkut Tuomisto ampui sisään. Avausjakson lopussa HyPSin alakerralla ja maalivahdilla tuli kommunikointivirhe, mistä HIFK teki taukolukemiksi 4–0.

– Toiselle jaksolle mentäessä painotettiin hyvän fiiliksen hakemista ja terävöittämistä tilanteisiin. Sitä ehdittiin kuitenkin palata vain 35 sekuntia, kun pallo oli pallonmenetystä seuranneen läpiajon päätteeksi meidän maalissa, summasi HyPS B:n vastuuvalmentaja Antti Santamäki ottelun kulkua.

HyPSin kuparisen rikkoi 56 minuutilla Otso Järvimaa.

– Tämä oli meiltä ylivoimaisesti kauden huonoin – hävittiin lähes kaikki kaksinkamppailut, ja tehtyjen virheiden määrä oli liian suuri tähän sarjaan. Jokaisesta pallosta on taisteltava tosissaan, tai vastustaja
käyttää virheet kyllä nopeasti hyväkseen. Vääntö sarjapaikasta erittäin kovassa sarjassa vaatii voittoja sekä paljon parempaa tekemistä.

P17:n Kolmosessa HyPS B palasi keskiviikkona 25.8. yhden notkahduksen jälkeen voittojen tielle ja voitti Tuusulassa KP-75/TuPS YJ:n 4–1. Kaksi kertaa kotijoukkueen verkkoa heilutti Leevi Hoppania ja kerran sekä Oskari Halme että Leevi Karialho.

HyPSin seuraava Kolmosen peli on torstaina 2.9. paikallisottelu HyPS–RiPS Kankurin tekonurmella. Ykkösen pisteistä HyPS pelaa lauantaina 4.9. kello 12.30 alkaen urheilupuiston nurmella VJS/2:ta vastaan.

*HyPSin kokoonpano HIFK–HyPS-pelissä:
*

Kasper Kirjavainen (mv.), Niilo Laukkanen (78 min Saku Eirola), Oskari Halme, Elias Uussaari, Topias Talvitie, Rafail Taskos (78 min Leevi Hoppania), Aaro Oikarinen, Niko Äikäs (65 min Leevi Karialho), Otso Järvimaa (65 min Relo Pakarinen), Anton Vuori (46 min Luka Tukiainen) ja Kasper Nordlund