Naisten edustus valmiina alkavaan kauteen

Hyvinkään Palloseuran naisten edustusjoukkue on valmiina alkavaan kauteen kakkosen A-lohkossa. Hienon viime kauden päätteeksi naiset nousivat kolmosesta kakkoseen ja nyt vuoden tauon jälkeen lähdetään vakiinnuttamaan sarjapaikkaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Joukkue koostuu pääasiassa seuran omista kasvateista sekä muutamasta ulkopaikkakuntalaisesta. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa viime kauden jälkeen ja hyvähenkinen joukkue on valmis haastamaan lohkon muita joukkueita hyvällä pallollisella pelaamisella.

”Harjoituskausi on mennyt hyvin vaihtelevissa merkeissä. Isoimmat haasteet on tullut olosuhteiden kanssa eli kenttä ei ole koko talvea ollut harjoituskunnossa mikä on näkynyt harjoittelussa merkittävästi. Tietysti myös joukkueen ikärakenne on luonut haasteita, kun monilla pelaajilla on ollut kirjoitukset päällä sekä vuorotöitä, mutta kuitenkin positiivisella fiiliksellä lähdetään liikkeelle” summaa talvea joukkueen päävalmentaja TImo Lehtihalmes.

HyPS on keskittynyt harjoituskauden aikana pelaajan henkilökohtaisen suorituskyvyn kehittämiseen sekä peruspelaamisen parantamiseen. Taktisten asioiden suhteen asioita on eniten saatu vietyä eteenpäin pelattujen harjoituspelien kautta ja kokonaisvaltainen pelaaminen onkin mennyt mukavasti eteenpäin.

” Pelitapa ei kauheasti ole muuttunut, mutta tietysti uusi pelijärjestelmä on tuonut pelaajille lisää mietittävää. Harjoituspelien kautta olemme saaneet hyvää kuvaa sarjan vaatimustasosta kun olemme kohdanneet saman sarjan joukkueita mm. Jäpsin, Konnun ja Futuran, Tavoitteena on, että pelaamista saadaan kehitettyä koko kauden mittaan pikku hiljaa ja pystymme pelissä kuin pelissä pärjäämään nimenomaan meidän omalla tavalla eikä tarvitse niin paljon muokata vastustajan mukaan. Tavoitteenamme on pystyä hallitsemaan ja ohjaamaan pelin rytmiä sekä pallollisessa että pallottomassa vaiheessa. Pelaajat ovat olleet aiemmin erinomaisessa valmennuksessa ja tässä on loistava runko lähteä kehittämään pykälä pykälältä eteenpäin” jatkaa Timo Lehtihalmes

Joukkueen keski-ikä on reilu 18 vuotta joten nuorella ryhmällä HyPS lähtee sarjaan. Toki iso osa pelaajista on pelannut jo useamman vuoden aikuisten pelejä ja joukkueesta löytyy kokemusta myös ylemmiltä sarjatasoilta. HyPS osallistuu myös pitkästä aikaa Naisten Suomen Cupiin missä joukkue aloittaa pelit kolmannella kierroksella. Kolmas kierros arvotaan toukokuun alkupuolella.

Otteluohjelma:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/team/62130/fixture

Sarjataulukko:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/N2!spljp23/group/1/

Ensimmäinen kotipeli on luvassa 29.4 lauantaina Kankurin tekonurmella klo. 13.00 kun vieraaksi saapua KaaPo Kaarinasta. 20.5 eteenpäin HyPS siirtyy pelaamaan ottelut Hyvinkään Urheilupuistoon.

Joukkue kaudella 2023:

Henna Ruotsalainen

Emmi Romppainen ”C”

Sofia Niskanen

Linda Virtanen

Meri Tervala

Saara Salminen

Venla Raassina

Venla Lähdemäki

Jenna Hippi

Eerika Huusko

Aurora Mavriqi

Eerika Marmo ”C”

Netta Jakonen

Sirja Niemi

Milla Keränen

Heta Kukkola

Hilma Kukkola

Anniina Jurvanen

Aino Kalliainen ”C”

Hempi Heikkinen

Iida Syrjälä

Elisa Husso

Taustat:

Päävalmentaja Timo Lehtihalmes

Valmentaja Mika Elo

Huoltaja Marko Keränen

Joukkueenjohtaja Sari Keränen