M4 K-UP HC Skavaböle – HyPS 1-1 (0-0)

HyPS kävi vierailemassa Hyrylän yössä torstaina 12.5 Skavabölen vieraana.

Ottelun alku oli taas HyPSille tapojen mukaan vaikea vaikkakin vierailija olisi voinut tehdä pari maalia jo ensimmäisen vartin aikana. Ensimmäisen puoliajan edetessä pallonhallinta siirtyi koko ajan vahvemmin vierasjoukkueelle, mutta Skavaböle puolusti tiiviisti boksia ja pakotti HyPSin ratkaisuihin hieman kauempaa tai vähän huonommasta kulmasta. Ensimmäisellä puoliajalla Joni Nurminen ja Esa Palomäki pääsivät vaarallisimmin testaamaan kotijoukkueen maalivahdin osaamista, mutta laihalla menestyksellä.

Toisella puoliajalla ottelun kuva jatkui samanlaisena eli Skavaböle puolusti syvältä 5-3-2 muodossa ja HyPS piti palloa etsien mahdollisuuksia murtautua. Kotijoukke Skava oli vaarallinen tilanteenvaihdoissa ja mitä pidemmälle ottelu eteni niin sen isommaksi tilat kentällä kasvoi ja HyPSin kenttätasapaino alkoi rakoilla mahdollistaen kotijoukkueelle muutaman puolittaisen tilanteen.

70´ minuutilla vierailija HyPS siirtyi vihdoin 0-1 johtoon kun Esa Palomäen pudotuksesta Konsta Laakoli viimeisteli komeasti takakulmaan. Kuten urheilussa yleensä, johtoaseman säilyttäminen maalin jälkeen on äärimmäisen tärkeää, mutta Skava iski heti seuraavasta hyökkäyksestä komeasti rakennetun paikan vitosen ja pilkun väliin mistä Rony Knape viimeisteli komeasti suoraan ilmasta tasoituksen.

Lopussa HyPS yritti saada väkisin johtoa takaisin, mutta peli puuroutui pahasti keskelle ja viimeiset ratkaisut oli todella heikkoja. Näin HyPS koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen.

” Parannettiin huomattavasti edellisestä pelistä, mutta vielä viimeisellä kolmanneksella valinnat on usein vääriä eli silloin kun tulisi säilyttää pallonhallinta ja etsiä uusi tila edetä, niin pallonhallinnasta turhaan luovutaan kun haetaan liian vaikeita ratkaisuja. Peli oli hyvin kontrollissa vaikkakin vastustaja yllätti meidät siinä kuinka paljon olivat viime kaudesta parantaneet. Ikävästi tuli muutamia rumia taklauksia, mutta onneksi pahemmilta loukkaantumisilta säästyttiin ja päästään jatkamaan valmistautumista seuraavaan otteluun suht terveellä porukalla” toteaa Timo Lehtihalmes HyPSin valmennuksesta.

HyPS kohtaa seuraavaksi Fc Kapinan 20.5 perjantaina kankurin tekonurmella 19.30. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue takaisin voittojen tielle.