M4 HyPS – Fc Loviisa 2-1 (2-1)

HyPS Edustus aloitti nelosen kauden kotiottelulla Fc Loviisa vastaan kankurin tekonurmella. Ottelu oli juuri niin vaikea kun kauden ensimmäiset pelit yleensä on ja vierailija piti kotijoukkuetta isoissa ongelmissa ottelun läpi. Kotijoukkueen pallollinen pelaaminen oli todella heikkoa ja myöskään prässäämisessä ei onnistuttu ensimmäisellä puoliajalla oikeastaan ollenkaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon reilu 20’ pelin jälkeen kun Otso Järvimaa hieno syöttö vapautti Esa Palomäen läpiajoon ja viime kauden paras maalintekijä laittoi varmasti pallon maaliin. Vierailija tuli tasoihin kun kulmapotku leijaili suoraan maaliin ja yllätti HyPS puolustuksen sekä maalissa pelanneen Rami Dhouiouin. Kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon kun vierailijan kommunikaatio katkoksen johdosta toppari syötti pallon omaan maaliin. Toisella puoliajalla HyPS oli lähempänä maalintekoa kuin vierailija, mutta hyvistä paikoista huolimatta niin Otso Järvimaa, Joni Nurminen kuin Esa Palomäki eivät onnistuneet kasvattamaan johtoa. Ottelu päättyi 2-1 lukemiin ja HyPS jatkaa kohta lähes 2-vuotta kestänyttä tappiotonta putkea kotiotteluissa.

” Ottelu oli todella vaikea ja hyvin erilainen kuin aiemmin Cupissa pelatut ottelut. Saimme pelin edetessä vähän paremmin pelistä kiinni niin pelaaja – kuin myös taktisten vaihtojen myötä, mutta ottelun loppu oli taas aivan karmea puolustustaistelu. Tällä hetkellä isoimmat kehityskohteet on pallollisessa pelaamisessa ja sitä lähdetään parantamaan ensi viikolla odottavaan Tips/2 vieraspeliin” toteaa ottelusta Timo Lehtihalmes

HyPS kokoonpano
Rami Dhouioui, Manu Kollanus (Kalevi Rinne), Ville Taipale, Jonne Elmgren ”c”, Konsta Laakoli. Antti Vainionpää, Emppu Virtanen (Lamin Touray), Topi Kumpulainen(Joni Nurminen), Arttu Huovila (Said Elkass), Esa Palomäki (Santtu Eerola), Otso Järvimaa (Teemu Kivelä)