KelA turnaus Kellokoskella 8.8.2020
9.8.2020 14:00 Uutiset / Pojat 09

Huipputuloksia Kellokoskelta!

Lauantaina 8.8. Pelattiin Kellokosken Alun P11 turnaus. Turnaukseen lähdettiin kahden tasavahvan joukkueen voimin. Edellisen viikonlopun (Eloturnaus) jäljiltä kokoonpanoja sekoitettiin hieman, pitäen kiinni samasta ajatuksesta, että molemmat ovat tasavahvoja. Tiuhaan olleiden pelien ja kesälomakauden ollessa päällä, pyydettiin vielä Tyttöjen T08/09 joukkueesta vahvistuksesi yksi maalivahti.

Aamun ensimmäinen peli aloitettiin mukavan lämpimissä aamuaurinkoisissa olosuhteissa klo 9, kun Harraste 2 ryhmä avasi oman turnauksensa isäntäjoukkuetta vastaan. Tiukan kamppailun jälkeen otettiin voitto 2 maalin turvin, vaikka yksi pääsikin omiin lipsahtamaan. Loppunumeroiksi iskettiin 3-1 Hypsille.

Seuravana HyPS harraste 1 ryhmä lähti avaamaan oman turnauksensa LoPaa vastaan. Maalipaikkoja oli vain muutama puolin ja toisin, hyvin toimineiden puolustuksien myötä. Peli osoittautuikin erittäin tiukaksi ja näin ollen jäikin maalittomaksi.

Harraste ryhmä 2 toisessa pelissä vastaan asettui FC Kontu. HyPS sai pelattua hyvää omaa peliä, vaikka Kontu piti hyvin puoliaan. 23 minuuttia oli tiukkaa vääntöä ja jännitystä, kunnes HyPS laittoi verkot soimaan, takoen kaksi maalia perä jälkeen, kirjoittaen loppunumeroiksi 0-2 Hyps:lle.

HyPS:n harraste ryhmä 1 sai toisessa pelissään TuPS:n vastaansa. Peli saatiin hyvin käyntiin, pelattiin omaa peliä ja puolessa välissä peliä Hyps otti johtoaseman 1-0 ja piti oman pään puhtaana läpi pelin, varmistaen tuloksen 1-0.

HyPS:n ryhmä 2 otti mittaa eloturnauksesta tutusta EPS:sta lohkonsa kolmannessa ja viimeisessä pelissä. Heti pelin alusta alkaen HyPS piti peliä hallussaan ja viimeistä kahteen kertaan EPS:n verkkoon varmistaen lohkovoiton 2-0 tuloksella.

Oman lohkonsa viimeisessä pelissä Harraste ryhmä 1 lähti kamppailemaan lohkovoitosta KoPsen kanssa. Kopsen kanssa on otettu toisista mittaa pitkin kesää niin minareissa kuin Eloturnauksessakin. Vastusta ja tunnettiin kovana luuna. Peli pyöri tasaisina puolet peliajasta, kunnes Kopse sai harhautettua HyPSin kahteen kertaan peräkkäin, ottaen 2-0 johtoaseman. HyPS kavensi 2-1 hetkeä myöhemmin, mutta Kopse otti siitä lisää virtaa ja puristi vielä 3-1 voiton, jättäen HyPSin lohkonsa toiseksi.

Puolen päivän aikaan saatiin hieman levähtää, kun siirryttiin jatkopeleihin. Harraste ryhmä 2 siirtyi finaaliin KoPSen kanssa ja Harraste ryhmä 1 jatkoi pronssi peliin EPSin kanssa.

Pronssipeliin oli nesteytetty hyvin, ladattu akkuja ja lähdettiinkin heti täysillä. Pelaajilla riitti virtaa ja intoa hyvin. Pelistrategiaksi sovittiin, ettei yhtään energiaa jätetä kotiin vietäväksi ja menetyksestä otetaan pallo takaisin ja annetaan helppo syöttö omille. Strategia osoittautui toimivaksi, kun EPS:lle ei jätetty yhtään tilaa, vaan painettiin täysillä, joka lopulta tuotti tulosta. Saatiin maali. Maalin jälkeen paikkoja oli vain muutama, joista ei enempää saatu, mutta omaa pääty pidettiin puhtaana. Loppunumeroiksi 1-0 ja Pronssimitalit.

Harraste ryhmä 2 piti hitusen pidemmän tauon ja tuli pronssin pelin jälkeen finaalipeliin. HyPS avasi maalipelin ja siirtyi 1-0 johtoon noin 10 pelatun minuutin jälkeen. KoPSe kiristi omaa peliään ja tasoitti hetken päästä 1-1. Vastustaja ei antanut yhtään tilaa ja piti kovaa tahtiaan yllä, siirtyen 1-2 johtoon. KoPSe vielä viimeisteli 1-3 loppunumerot ja näin ollen vei finaalivoiton.

Hyvin toimineen turnauksen loppusaldona hopea- ja pronssimitalit kaulassa päästiin lähtemään kotiin. Loistavaa ja tasaista peliä oli kaikki pelit, eivätkä missään vaiheessa maalierot kasvaneet suuriksi. Molempien joukkueiden esteeksi osoittautui lauantain turnauksessa KoPSe.

Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin turnauksiin ja ensi viikolla alkaviin sarjapeleihin!


Pronssijoukkue (kuva Jani Lindblad)


Hopeajoukkue (kuva Tatu Tapiala)


   
Lisää uutisia
Pojat 09
Kategoriat