B-tytöille Ykkösen päätöskierroksella voitto HJS:stä 4-3 (2-1)
6.10.2019 20:04 Uutiset / Tytöt 04/05

Viimeisen ottelu kokoonpano vasemmalta ylhäältä: Sirja Niemi, Elizaveta "Liisa" Svintenok, Anniina "Annu" Jurvanen, Roosa "PePe" Jalava, Maija Laaksonheimo, Minttu "Mintsi" Häkkinen, Aurora "Autsu" Mavriqi vas.ala: Lotta Lindström (huolto), Meri Tervala, Henna Ruotsalainen, Roosa Kupi, Aino Kalliainen Edessä: Emmi "Romppis" Romppainen

Viimeisessä BT Ykkösen ottelussa ei ollut jaossa juuri muuta kuin kunniaa, sillä sarjapaikka oli varmistettu jo useampi ottelu sitten. Kevät-kauden ensimmäisessä ottelussa vastustaja HJS oli vienyt voiton 2-1, joten revanssia lähdettiin hakemaan. Erikoisuutena HyPS:lla oli ottelussa mukana 4kpl maalivahdin paikalla pelaavia pelaajia, mutta kun vaihtopelaajia oli vain yksi, niin kentällä "joutuivat" aloittamaan Meri sekä Aino.

Ensimmäiset 20 minuuttia olivat varsin tasaiset molempien joukkueiden pyrkiessä pelaamaan palloa pääasiassa maata pitkin. 21minuutilla Annu taisteli pallon vasemmalla laidalla aivan päätyrajan tuntumasta ja keskitti pallon maalille, josta Autsu pääsi aivan lähietäsiiydeltä sijoittamaan pallon maaliin. Lähes heti tämän jälkeen HJS kuitenkin tasoitti, kun vastustajan hyökkääjä pääsi ohjaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. HyPS sai ensimmäisellä puoliajalla useita kulmia, joista neljännestä Hennan antamasta Roosa pääsi jälkitilanteesta laukomaan tilanteeksi 2-1. Maija otti maalillaan muutaman tärkeän torjunnan ja näin ollen puoliajalle mentiin HyPS:n 2-1 johdossa.

Toisella jaksolla alkoi näkymään runkopelaajien syksyn suuri pelimäärä ja etenkin puolustuksessa ntuli suuri määrä väsymyksestä johtuneita ajatus-ja/tai huolimattomuusvirheitä. Näistä yhdestä HJS pääsikin rokottamaan 54 peliminuutilla, kun omalla rangaistusalueella oli hiukan epäselvää kuka ottaa pallon ja pallo pomppi loppujen lopuksi hiukan onnekkaasti HJS-hyökkääjän jalasta maaliin. Peli jatkui samansuuntaisena eli peli aaltoili molempiin suuntiin. Puoli tuntia ennen pelin loppua sai Roosa "PePe" Jalava Ykkösen kasteensa. PePen "normaali" pelipaikka on maalivahti, mutta ei hyökkääjänkään rooli ole hänelle vieras. PePe olikin syöttämässä seuraavaa maalia kun 66minuutilla PePen syöttö tavoitti Annun, joka ajautui aivan päätyyn, mutta punnersi sieltä itsensä vahvasti maalille ja laukoi pallon vasurilla takakulmaan. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja vastustaja päästettiin laukomaan 16-rajan tuntumasta ja veto painui vastustamattomasti etuyläkulmaan ja tilanne oli 3-3. Annu oli kuitenkin päättänyt, että pisteet jäävät Hyvinkäälle ja vain 3 minuuttia edellisestä PePe otti keskialueella pitkän pallon hyvin haltuun ja pudotti sen Roosalle, joka syötti Annun läpi ja Annu sijoitti pallon takakulmaan. Viimeinen vartti ei tuonut lisämaaleja ja näin ollen pisteet jäivät 4-3 tuloksella kotijoukkueelle.

Kaiken kaikkiaan joukkueen ensimmäinen B-Ykkösen kausi oli erittäin onnistunut, sillä Kevät-kierroksen 4.sija ja syyskierroksen 5.sija on nuorelle joukkueelle erinomainen suoritus. Toki syksyn sarjan alkaessa toiveissa oli aivan nappisuorituksella lähteä haastamaan sarjan kärkeä, mutta loppujen lopuksi etenkin EPS ja TPS olivat askeleen tai kaksi edellä HyPS:a. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ensi kaudelle, sillä jo tänä vuonna 04:t ottivat jo "alaikäisinä" isoa roolia ja kun joukkueesta ei kasva ylitse kuin 2 pelaajaa, niin ensi kaudelle, jos runko pysyy samana, on odotettavissa mielenkiintoinen kausi.


   
Lisää uutisia
Pojat 13
«  Joulukuu   »
Kategoriat