Naiset säilyivät Kolmosessa, MPS-HyPS 0-3 (0-1)
5.10.2019 22:05 Uutiset / Tytöt 04/05

Ottelun jälkeen luotto voiton riittämiseen sarjapaikan säilyttämiseksi oli kova ja sitä tuuletettiin huolella!

Ottelun kokoonpano kuvasta vasemmalta ylärivistä: Sirja Niemi, Hilma Kukkola, Anniina Jurvanen, Roosa Kupi, Laura Oinoen, Aino Kallainen, Aliisa Haljoki, Elizaveta Svintonek vas. ala: Lotta Lindström, Viia Penttinen, Oona Vuoltee, Iina-Emilia Pitkänen edessä: Emmi Romppainen

Perjantaina 4.10. Naisten Kolmosen viimeisen kierroksen otteluihin lähdettiin tilanteesta, jossa KP-75 sekä FC Espoo/2 olivat 25 pisteessä ja HyPS:lla 24 pistettä. HyPS:lla oli kuitenkin keskinäisistä otteluista sellaiset tulokset, että tasapisteissä hypsittäret olisivat molempia edellä. Eli näin ollen tiedettiin, että Malmilta oli otettava jotain pisteitä, jotta säilyminen olisi mahdollista ja sen jälkeen sitteni toivoa, että jompi kumpi tai molemmat kilpakumppaneista menettäisivät pisteitä.

Ottelun alla pelaajalistoja katsottaessa lähtökohdat eivät olleet kaikkein otollisimmat, sillä siinä missä MPS:lla oli kokoonpanossa 4kpl Naisten A-maajoukkuessakin pelannutta pelaajaa, niin HyPS:lla oli saman verran aikuisikäisiä pelaajia ja vastapainona myös neljä C-juniori-ikäistä. Nuoruuden innolla peliin lähdettiin kuitenkin pitämään vauhtia yllä ja luottamaan oman tekemisen riittämiseen.

Pelin alku oli erittäin hermostunutta ja pallo tuntui polttavan kaikkien jaloissa ja nollan tienoilla ollut lämpötilakin teki kentästä erittäin nopean sekä pallosta liukkaan. Jatkuvien tilanteenvaihtojen keskellä 4 minuutin kohdalla Emmi Romppaisen pitkä rajaheitto tavoitti Anniina Juravasen oikella laidalla, joka löysi keskelle vasemmalta laidalta leikanneen Lotta Lindströmin. Lotta sai pallon hyvin haltuun, haastoi ennakkoluulottomasti yli 100 Liigaottelua pelanneen Laura Lundellin ja viimeisteli varmasti pallon maaliin 16-rajan tuntumasta lähteneellä laukauksella. Tämän jälkeen hermostunut peli jatkui ja MPS:n maaliahneelle, vielä 2018 Liigassa 11 maalia tehneelle, Ella-Rosa Huuskolle muodostui muutama erinomainen maalintekopaikka, jotka Aino Kalliainen maalissa kuitenkin torjui tai pallot suuntautuivat maalin ohi. Aina kun hypsittäret malttoivat pelata palloa maassa rauhallisella syöttöpelillä, niin peli pysyi hallussa, mutta hätäilystä syntyneistä vastahyökkäyksisät kokenut vastustaja pääsi moniin vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta onneksi maali jäi syntymättä ja puoliajalle mentiin HyPS:n 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi erinomaisesti, sillä valmennuksen tauolla painottama rauhallisuus tuotti tulosta ja HyPS hallitsi kenttätapahtumia pitäen palloa huomattavasti enemmän ja luoden useita maalipaikkoja, joista ei kuitenkaan viimeistely onnistunut kun pallo pysähtyi joko maalikehikoihin tai hyvin pelanneeseen MPS maalivahtiin Ina Hietalaan. Ja kun lisämaalia ei tullut, niin MPS sai pelin juonesta kiinni ja Huusko pääsi osoittamaan vaarallisuuttaan laukoen kerran pallon vain senttejä ohi takakulman ja kerran ylärima pelasti HyPS:n takaiskumaalilta. Aino maalilla esitti myös muutaman erinomaisen pelastuksen ja minuutti ennen täyttä peliaikaa kulman jälkitilanteesta Anniina pääsi lähietäisyydeltä laukomaan pallon voimalla MPS-maaliin. Vielä aivan ennen loppuvihellystä Hillma Kukkola taisteli pallon aivan sivurajan tuntumassa pystyyn Anniinalle, joka kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon lähes päätyrajalta takakulmaan. Tähän peli päättyikin ja kun oma homma oli hoidettu, niin joukkue pääsi jännittämään toisten pelien tuloksia.

Ottelun jälkeen MPS- ja ex-maajoukkue-kapteeni Christina Forssell tuli onnittelemaan joukkuetta voitosta ja kehui joukkueen esitystä ja nuoria pelaajia hyvästä pelistä eli siinä mielessäkin olisi ollut "oikeusmurha", mikäli HyPS olisi tippunut, mutta kotimatkalla varmistui sekä KP-75:n että FC Espoo/2:n hävinneen omat pelinsä eli HyPS meni molempien joukkueiden ohitse sarjassa. KP-75 putosi sarjasta, sillä FC Espoolla oli parempi maaliero keskinäisissä otteluissa.

Sarjan lopputilanne https://www.palloliitto.fi/splhelsinki/naiset-kolmonen

Kaiken kaikkiaan Kolmosen kausi oli HyPS:n naisten joukkueelle opettava ja vaikka alkukaudesta näytti, että pelaajia on paljon, niin loppukaudesta peleissä oli usein huomattavasti enemmän juniori- kuin aikuis-ikäisiä pelaajia. Tärkeätä oli kuitenkin pysäyttää kolme edellistä vuotta jatkunut hissiliike Nelosen ja Kolmosen välillä nimenomaan Kolmosen tasolla. 2020 vuoden suunnittelu on jo seuran puolelta aloitettu ja toiveissa on, että vaikka juniori-ikäiset pelaajat tekivät tänäkin vuonna vahvan esiinmarssin, niin ensi kaudelle saataisiin suurin osa aikuisikäisistä pelaajistakin jatkamaan.


   
Lisää uutisia
Pojat 13
«  Joulukuu   »
Kategoriat