T15 Tyttöjä Helmariturnaukseen
24.5.2019 20:46 Uutiset / Tytöt 04/05

Kuusi HyPS 04-tyttöä valittu Helmariturnaukseen

Vas.ylh:Netta Jakonen, Henna Ruotsalainen, Meri Tervala, Anniina Jurvanen Vas.alh: Viia Penttinen, Lotta Lindström

Jo vuosikymmenten ajan ovat eri Palloliiton piirit mitelleet 14-15-vuotiaissa pojissa ja tytöissä paremmuuudestaan turnauksessa, jonka nimi on vaihdellut ja ajan mittaan se on tunnettu esim. Pohjola Cup:na ja Piirijoukkue Cup:na. Turnauksessa ovat pelanneet piirien parhaat tyttö- ja poikapelaajat omissa turnauksissaan. Valinnat turnausjoukkueisiin tehtiin aikanaan erilaisten "haavi-tapahtumien" ja piiritarkkailujen pohjalta.

Vuoden 2016 jälkeen varsinainen piirijoukkuetoiminta korvattiin Pelaajakehitystapahtumilla, joita kutsutaan Huuhkaja - ja Helmaripäiviksi. Näissä tapahtumissa Alueiden parhaat joukkueet pelaavat omina joukkueinaan ja alemman tason joukkuiden pelaajista kootaan yhteisjoukkueita. Tapahtumissa koulutetaan ja tarkkaillaan pelaajia ja vanhimmalle Huuhkaja- ja Helmaripäivä-ikäluokalle järjestetään kesällä lopputurnaus, joka vastaa vanhaa Piirijoukkueturnausta. Turnauksen pelien perusteella valitaan sekä tytöissä (U15) että pojissa (U14) ensimmäiset maajoukkueet, jotka perustetaan syksyllä.

HyPS T15-sarjan joukkue pelasi koko talvikauden Helmari-päivillä korkeimmalla tasolla eli A-lohkossa muiden Etelä-Länsi Liigan joukkueiden kanssa. Joukkue keräsi neljässä Helmaripäivässä pisteitä toiseksi eniten eli vaikka tapahtumissa tarkkaillaankin pelaajia, niin toki voittavista joukkueista yleensä valitaan eniten pelaajia myös itse Helmari-joukkueeseen. Näin ollen joukkueesta pääsivät "jatkoon" näyttämään taitojaan erilliselle harjoituspäivälle yhteensä 10 pelaajaa: Anniina Jurvanen, Henna Ruotsalainen, Heta Kukkola, Hilma Kukkola Lotta Lindström, Meri Tervala (mv), Miina Torkkola, Netta Jakonen, Saaara Nieminen ja Viia Penttinen. Harjoituspäiville osallistui noin 80 valittua tyttöä ja siellä harjoiteltiin sekä pelattiin ja paikalla oli myös pelaajatarkkailijat, joiden tehtävänä oli valita yhteensä noin 40 pelaajaa, jotka muodostavat Helmari-turnaukseen kaksi Uudenmaan joukkuetta sekä lisäksi puolet Helsinki-Uusimaa United joukkueesta. Harjoituspäiviltä itse Helmari-turnaukseen raivasivat tiensä Anniina, Henna, Lotta, Meri, Netta ja Viia. Suuret onnittelut tytöille, upea suoritus! Tarkkaa tilastoa ei aiheesta ole, mutta hyvin todennäköistä on, että koskaan aiemmin ei mistään ikäluokasta ole piirinjoukkueisiin valittu näin montaa HyPS-pelaajaa eli kyseessä on historiallisen suuri määrä!

Ennen varsinaista Helmari-turnausta Uusimaa-joukkueet leireilevät Eerikkilässä 4-5.6 ja pelaavat siellä Viron U16-maajoukkuetta vastaan kaksi ottelua, jonka jälkeen pelaajat valitaan Uusimaa1- ja Uusimaa2-joukkueisiin. Eerikkilässä pelattavaan Helmari-turnaukseen 16-19.6.2019 osallistuvat joukkueet Etelä1 (Uusimaa1), Etelä2 (Helsinki), Etelä3 (Uusimaa2), Etelä4 (Hki-Uusimaa United), Itä1, Itä2, Länsi1, Länsi2, Pohjoinen ja Pohjanmaa. Ottelut pelataan kahdessa lohkossa ja sen jälkeen vielä mitalipelit. Alkusarjojen peleistä valitaan kaksi All Stars -joukkuetta, jotka sitten syksyllä muodostavat pohjan muodostettavalle U15-maajoukkueelle.

Tytöille kovasti tsemppiä peleihin ja toivotaan, että syksyllä saadaan kuulla useammankin tytön saaneen maajoukkuekutsun!


   
Lisää uutisia
Tytöt 04/05
«  Syyskuu   »
Kategoriat