T15 ELL HyPS - EPS 2-2 (1-1) - Tarkkaa puolustamista ja viimeisten minuuttien maaleja
17.5.2019 14:43 Uutiset / Tytöt 04/05

T15 ELL HyPS - EPS 2-2 (1-1) - Tarkkaa puolustamista ja viimeisten minuuttien maaleja

Otteluun lähdettiin pitkästä aikaa puhtaalla 04-ikäluokan joukkueella, sillä 05-ikäluokan pelaajilla oli edellisenä päivänä oman sarjan ottelu, joten heille annettiin huilipäivä. Vastustaja EPS tiedettiin joukkueeksi, joka haluaa hallita palloa sitä kautta luoda pitkillä syöttöketjuilla maalipaikkoja. HyPS:n joukkue on talvikaudella pyrkinyt parantamaan oman alueen joukkuepuolustusta tavoitteena juuri pallonhallintaan pyrkivien joukkueiden pitäminen poissa keskisektorilta ja panostamaan nopeisiin tilanteenvaihtoihin pallonriistojen jälkeen. Näin ollen otteluun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista kun kotijoukkue pääsi testaamaan oppimaansa.

Otteluun saatiinkin erinomainen startti kun ottelua oli ehtinyt kulua vain 35 sekuntia ja Aurora ennakoi loistavasti EPS-topparin syötön laitapuolustajalle, katkaisi syötön, kuljetti päätyyn ja keskityskin onnistui tavoittamaan Anniinan, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Kauaa ei kotijoukkue saanut nauttia johtoasemastaan, sillä upean painopisteen muutoksen jälkeen EPS pääsi pelaamaan pallon HyPS-puolustuksen selustan vasempaan laitaan, josta hieno keskitys ja aivan ei maalissa pelannut Meri ehtinyt palloon ennen hyökkääjää, joka toimitti pallon maaliin. Tämän jälkeen peli "asettui" uomiinsa eli EPS piti palloa ja välillä pääsikin maalipaikoille, mutta Meri piti maalinsa puhtaana. Kotijoukkue sai muutaman hyvän vastahyökkäyksen ja aivan puoliajan lopussa HyPS:ltä vietiin selvä rangaistuspotku. Valitettavasti näissä peleissä VAR toimii vasta illalla pelin jälkeen kotisoohvalla, niin puoliajalle mentiin tilanteessa 1-1.

Puoliajalla kotijoukkue kertasi hieman puolustamisen periaatteita ja tämä näkyikin pelissä, sillä vaikka EPS pyöritti edelleen palloa, niin vaarallisia tilanteita ei juurikaan syntynyt ja ne muutamatkin tilanteet 2.jaksolle maaliin tullut Maija hoiteli varmasti. Sitä vastoin HyPS-vastaiskut alkoivat pikkuhiljaa olla yhä vaarallisempia ja niistä saatiinkin myös toiseen päähän useampikin kulmapotku. 5min ennen ottelun loppua kulmapotkun jälkitilanteesta Lotta pääsi laukomaan Auroran syötöstä pallon varmasti maaliin ja jälleen näytti siltä, että viininpunaiset ratkaisevat voiton viimeisten minuuttien maalilla, kuten niin useassa aiemmassakin ottelussa. Luonnollisesti EPS panosti tasoitusmaalin tekemiseen ja hetki johtomaalin jälkeen Anniina pääsi puolittain läpi ja laukomaan, mutta laukaus painui tällä kertaa yli maalin. Minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua EPS sai hakemansa, kun HyPS-puolustus hiukan jäi katsomaan hoitaako Maija kauempaa lähteneen laukauksen ja EPS-hyökkääjä ehti ensimmäisenä rebound-palloon ja sijoitti pallon tolpan kautta maaliin.


Harmittavasti jälleen pelin jälkeinen VAR-tarkastelu osoitti, kuten ylläolevassa kuvassa selkeästi näkyy, että maalin tehnyt hyökkääjä oli paitsioasemassa, kun ensimmäinen laukaus lähti eli maali olisi pitänyt hylätä. Yliajalla EPS oli vielä lähellä ryöstää täyden pistepotin, sillä vapaapotku pysähtyi ylärimaan. Ottelu päättyi 2-2, joka loppujen lopuksi oli aika oikeutettu tulos kun molemmat joukkueet pelasivat omilla vahvuuksillaan.

Seuraava ja samalla viimeinen ELL ottelu pelataan Helatorstaina Tampereella ja silloin vastassa on perinteikäs Tampereen Ilves. Pelissä on panoksena todennäköisesti kevään ELL-sarjan 3. sija, josta saa syksyn mitalisarjaan yhden lähtöpisteen.

EPS-pelin maalit

1-0 (Anniina) https://www.youtube.com/watch?v=VJN3I-oewQo

1-1 https://www.youtube.com/watch?v=Nslwwdt_D_U

2-1 (Lotta) https://www.youtube.com/watch?v=doilCG-p7YY

2-2 https://www.youtube.com/watch?v=Ex0gGk0cOmg


   
Lisää uutisia
Tytöt 04/05
«  Syyskuu   »
Kategoriat