Hämeenlinna on valloitettu!
27.5.2019 23:17 Uutiset / Pojat 09

Aamun sateettomat hetket keinussa.

Terveisiä Hämeenlinnasta!

HyPS P09 pojat lähtivät 25.-26.5. valloittamaan Hämeenlinnaa kolmen joukkueen voimin HJS LähiTapiola 20 vuotta juhlaturnaukseen.
Musta joukkue lähti tavoittelemaan parasta mahdollista tulosta kilpasarjaan, jossa oli mukana myös hieman kansainvälisyyttä JK Kuusalu Kalev 09 joukkueen saapuessa Viron puolelta sarjaan mukaan.
Punainen ja valkoinen joukkue ottivat haltuunsa runsasjoukkueisen harrastesarjan.

Tiedossa oli jännittävä reissu, suurimman osan päätyessä yöpymään ensimmäistä kertaa joukkueen mukana. Lähellä kun oltiin, niin peleihin pääsivät kivasti osallistumaan myös ne pojat, jotka mieluummin yöpyivät kotona, ja vanhempien oli helppo olla seuraamassa pelejä päivisin.

Jännitys ei pojilla peleissä näkynyt, kaikki joukkueet lähtivät omaan alkulohkoonsa ennakkoluulottomasti.

Mustan ensimmäinen vastustaja oli nimekkäästi TPS, ensimmäinen puoliaika mentiin vielä rintarinnan numeroiden ollen TPS:n hyväksi tauolla 2-1, mutta turkulaiset kiristivät tahtiaan toisella puoliskolla numeroiden venyessä lopuksi 5-2 heidän hyväkseen.
Vaihtelevan runsas vesisade taisi HyPSin poikia vain sisuunnuttaa; toisessa ottelussa kaatui Kuusalu Kalev selkein 4-0 numeroin ja aamupäivän kruunasi tiukka voitto kotijoukkue HJS/P09:stä numeroin 2-3.
Ruoka ja parin tunnin lepo nostatti poikien kunnon niin, että FC Haka/Valkoinen kaatui lauantain päätteeksi selkein 5-0 numeroin.

Punainen joukkue pelasi tiiviin ja voittoisan päivän. Aamun ensimmäisenä vastustajana oli EBK/Sinivalkoinen Espoosta; peli kulki hyvinkääläisten tahdissa päättyen 1-3 tulokseen. Loppu päivä pojilla kuluikin paikallisten joukkueiden parissa; ensiksi kaatui HJS/P2009 SIN FC Barcelona jo ensimmäisellä puoliajalla tehtyjen 2-0 maalien voimin ja päivän viimeinen koitos oli HJS/T09 vastaan, pojat veivät tyttöjä 2-5 lukemin, mutta hyvin pistivät tytöt kampoihin saaden alkusarjan joukkueista eniten maaleja HyPSiläisten verkkoon.

Valkoinen joukkue aloitti urakkansa viimeisenä ryhmänä jo vesisateen alettua. Ensimmäinen peli pelattiin JanPaa vastaan ja tämä peli oli tiukka ja vähämaalinen, 1-1 lopputulos antoi ensimerkit ennustajille turnauksen kulusta. LePa oli valkoisten linjalla seuraava, Leppävaaran pojat olivatkin ainoa joukkue, joka sai nipistettyä tältä porukalta voiton 3-2 numeroin. Lauantain viimeinen peli oli tälläkin ryhmällä hämeenlinnalaisia vastaan, kun kentällä tuli vastaan HJS/T08-09 tytöt. Tämäkin tiukka taisto päättyi 1-1 tulokseen.

Pelien jälkeen poikien matka kulki kohti Seminaarin koulua, jossa joukkueet tulisivat yöpymään. Oli patjaa, jos jonkinlaista, ilmapatjojen pumppujen puhinaa sekä paljon märkiä ja kuraisia pelivarusteita. Suihkut tulivat tarpeeseen, kun lähes kolmekymmentä HyPSiläistä oli pesun ja lämpimän veden tarpeessa.
Illalla oli tiedossa tietysti lajin vaihto, kun oli tiedossa jääkiekon MM kisojen välierä Venäjää vastaan. Ennen kisakatsomon pystytystä oli urheilevat nuoret tietysti ruokittava, onneksi hyväksi osoittautunut ruokapaikka löytyikin kävelymatkan päästä.
Sää ei suosinut vierailua Ahveniston maauimalassa, joten kisakatsomo kutsui, Suomi kannustettiin voittoon koko porukan voimin.

Unten maille hyytyi iltapalan jälkeen 29 päiväänsä tyytyväistä pelaajaa sekä seitsemän poikien mahtavasta käytösestä ylpeää valvojaa, iltaikäviltä vältyttiin ja kaksi luokkahuonetta täytti rauhallinen tuhina.

Toinen pelipäivä alkoi aamuherätyksellä ja pienellä aamulenkillä. Sade antoi odottaa aamulla ja pojat pääsivät kuivina Pullerin urheilupuiston nurmille.
Mustan joukkueen lauantain pelit riittivät oman lohkonsa toiseen sijaan, parhaan lohko kakkosen paikka antoi pääsyn ylimpään jatkosarjaan taistelemaan turnauksen sijoista 1-3 TPS:n ja FC Reipas Oranssi:n kanssa.
Aamun ensimmäinen taisto oli lahtelaisia vastaan. Hyvin nukutun yön jälkeen oli molemmilla peli-into kohdillaan. Peli oli kovatasoinen ja molemmat joukkueet pelasivat tyylikästä palloa. HyPSin pojilla oli pelitapa kohdallaan eivätkä Reippaan pojat päässeet maalinteon makuun, HyPSiläiset sen sijaan saivat maalattua kahdesti ja tämä oli mahtava alku päivälle!
Sunnuntain toinen taisto oli jo lauantaina kohdattua TPS vastaan. Pojat lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti ja jo turkulaisten metkut tietäen, tiukan viimeisen pelin päätyttyä 1-1, musta joukkue joutui jättämään lopullisen sijoituksensa FC Reipas Oranssin ja TPS:n välisen ottelun varaan.Jatkolohkon viimeisen ottelun päätyttyä Reippaan selkeään 7-2 voittoon TPS:stä, oli HyPS Musta turnauksen P09 kilpasarjan voittaja!

Punainen joukkue aloitti sunnuntain ottelunsa, oman alkulohkonsa voittaneena, vasta iltapäivän puolella. Taistelu sijoituksista 1-3 alkoi lähes paikallisotelulla, JoKi/Valkoisen kohtaamisella. Jokelalaiset antoivat kovan vastuksen meidän porukallemme ja ottelu päättyikin, tiukkaan 2-2 tasapeliin.
Toinen jatko-ottelu oli valkoisen porukan kanssa 1-1 pelannutta Janakkalan Palloa vastaan, punaisella oli hyvä peli-ilo päällä ja JanPa kaatui lohkon viimeisessä ottelussa selkein 0-5 numeroin.
HyPS Punainen otti näin voiton häviöttömällä ottelurivillä turnauksen harrastesarjasta!


Valkoinen joukkue aloitti sunnuntainsa joukkueista ensimmäisenä, lauantaina ansaittu lohkon 3. sija, oikeutti ryhmän taistelemaan sijoituksista 7-9.
FC Haka oli HyPSin poikien kanssa samalla vireydellä liikenteessä ja kovan taistelun lopputuloksena oli napakka 2-2 tasapeli.
Päivän toisessa pelissä vastaan asettui punaisen joukkueen lauantaina kohtaama HJS/T09 joukkue. Vaikka tytöt olivat jääneet punaisten kanssa taistelussa 2-5 tappioon, nipistivät he valkoiselta tiukan 1-1 tasapelin. Tämä jatkolohko olikin tasaistakin tasaisempi, eikä maaleilla mässäilty, ja HyPS Valkoinen jäi lohkossa toiseksi kokonaissijoituksen olleen harrastesarjan 8!


Kokonaisuutena turnaus oli menestys! Niin pelillisesti kuin reissun onnistumisen kannalta. Pojat saivat kiitosta kaikilta mukana olleilta valvojilta ja toimihenkilöiltä, tsemppi kentällä oli kohdillaan kaikissa peliryhmissä ja toiminta kenttien ulkopuolella esimerkillisen hienoa!

Kiitos kaikille turnauksessa mukana olleille pelaajille sekä vapaaehtoisille valvojille ja joukkueen toimihenkilöille!
Tällainen positiivinen kokemus rohkaisee järjestämään jatkossa turnausreissuja paikkoihin, joista ei yöksi ehdi omaan sänkyyn.

Åland Cup 2020, here we come!


   
Lisää uutisia
Pojat 09
«  Syyskuu   »
Kategoriat