HyPS P08 Rising Force teki historiaa voittamalla Alandia Cupin
21.6.2019 14:31 Uutiset / Pojat 08

Kuvassa Alandia Cupin voittajajoukkue HyPS P08 Rising Force

HyPS P08 Rising Force teki historiaa voittamalla Alandia Cupin

Ahvenanmaalla järjestetty Suomen suurin 11-vuotiaiden ja yli sadan joukkueen jalkapalloturnaus Alandia Cup pelattiin 16.?20. kesäkuuta 2019. Turnaus järjestettiin jo 42. kerran ja Ahvenanmaalle matkustanut Hyvinkään Palloseura osallistui poikien sarjaan kolmella joukkueella ja yhdellä joukkueella tyttöjen sarjaan. Tapahtuma tuo viiden päivän ajaksi saarelle miltei 5000 kävijää hotelleihin, mökkikyliin ja tietty lähiseudun jalkapallokentille.

HyPSin toistaiseksi ainoa Aland Cup -voitto on tytöiltä vuonna 2011 ja ennen tätä vuotta pojat eivät ole kannua nostaneet. HyPSin kolmesta Rising Force -joukkueesta kahdella tasaiset ja jännittävät pelit päättyivät alkusarjaan ja tytöillä taival katkesi ensimmäisessä pudotuspelissä.

“Hypsi löi sisään!”

HyPSin sekä tyttöjen että poikien joukkueet kävivät kannustamassa toisiaan kentän laidalla aina, kun siihen tuli mahdollisuus. Tyttöjen joukkue ei päässyt loppuottelua katsomaan, mutta livenä lähetetty Instagram-video tavoitti seurakaverit ja “Hypsi löi sisään! Hypsi löi sisään!” -kannustukset virittivät tunnelman kattoon.

Finaalitaival

HyPS Rising Force selvitti alkusarjan puhtaalla pelillä paukuttaen seitsemässä pelissä yli 50 maalia. Jatkopelit olivat tiukempia ja välierä KaPy Sininen -joukkuetta vastaan osoittautui trilleriksi pelin mennessä jatkoajalle ja rangaistuspotkukilpailuun. Maalivahti Pauli Hongiston torjuessa vastustajan ensimmäisen vedon ja HyPSin kaikkien onnistuessa ovi loppuotteluun aukesi.

Wiklöf Holding Arenalla pelattu finaali Salpaa vastaan keräsi miltei täyden katsomon verran kannustajia. Alkuseremonioiden jälkeen peli saatiin käynnistettyä ja Salpa menikin heti ensi minuuteilla 1-0 johtoon. HyPS jatkoi kuitenkin ahkeraa työtään ja se palkittiinkin Atte Häkkisen tasoitusmaalilla. Tämä rauhoitti pelin ja loppu olikin HyPSin suvereenia hallintaa ja historian kirjoihin merkittiin 7-1 -voitto Hyvinkään Palloseuralle.

Mestarijoukkueessa pelasivat Mikael Harainen (kapteeni), Samu Väyrynen, Omar Naseri, Jooa Alander, Luukas Räsänen, Pauli Hongisto (maalivahti), Otto Klemola, Joel Martikainen, Atte Häkkinen, Tatu Parkkila ja Gabriel Taskos. Pauli Hongisto valittiin myös turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Lisää finaalista ja tunnelmista HyPS P08 Rising Forcen Facebookissa: www.facebook.com/hypsp08 ja Instagramissa www.instagram.com/hypsp08

Teksti ja kuvat: Pete Alander


   
Lisää uutisia
Pojat 08
«  Kesäkuu   »
Kategoriat