Hyvinkään Palloseura 75 vuotta

Yhdistyneitten Villatehtaitten Palloilijoitten (1934–47) toiminnan jatkajaksi ja hyvinkääläisen jalkapalloharrastuksen tarjoajaksi Hyvinkäälle perustettiin 21. tammikuuta 1947 Hyvinkään Palloseura. Samana vuonna HyPS hyväksyttiin Suomen Palloliiton jäsenseuraksi.

Nyt, 75 vuotta myöhemmin, Hyvinkään Palloseura on Suomen 26. suurin jalkapalloseura ja Hyvinkään suurin urheiluseura.

– ”75 vuodessa on tapahtunut paljon sekä seurassa, että koko seuratoiminnan kentällä. Hyvinkään Palloseura on tänä päivänä sekä toiminnallisesti, että hallinnollisesti erinomaisesti toimiva seura, jossa jokaisen lapsen ja nuoren, toki aikuisenkin, hyvä harrastaa”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Päättyneen vuoden jäsenmäärä 1 053 ja Palloliiton pelipassien määrä 924 merkitsivät seuralle paluuta koronaa edeltäviin lukemiin ja ympärivuotisten ikäkausi- ja aikuispelaajien määrässä seura ylitti tammikuussa 600 harrastajan rajapyykin.

Seuran ikäkausijoukkueista sekä B-tytöt, että B-pojat pelaavat alkavalla kaudella ikäluokkiensa toiseksi korkeimmilla sarjatasoilla Ykkösessä ja myös nuoremmat juniorijoukkueet ovat esiintyneet noususuhtaisesti edukseen sarjoissaan.

Juhlavuosi näkyy seuran toiminnassa läpi vuoden

Juhlavuosi käynnistyy koronatilanteen takia suunniteltua pienemmin juhlallisuuksin seuran perustamisen juhlapäivänä 21.1., mutta vielä kevään aikana seurassa toivotaan pääsevän jalkauttamaan juhlallisuuksia myös jäsenistön ja laajemmin hyvinkääläisten pariin.

– ”Meidän piti järjestää nyt tammikuun 21. päivä juhlavastaanotto vanhoille seura-aktiiveille, yhteistyökumppaneille ja -seuroille sekä Palloliiton edustukselle, mutta tilaisuus luonnollisesti jouduttiin perumaan. Toivomme kuitenkin huhtikuussa pääsevämme katukuvaan sekä tapahtumien, että lajiesittelyiden kautta ja huipentamaan juhlavuoden syksyn tapahtumiin. Odotamme mielenkiintoista ja tapahtumarikasta juhlavuotta ja toivottavasti ennätysten rikkomista harrastajamäärissä”, toiminnanjohtaja Bruun visioi.

Juhlavuoden päätapahtuma on 18.-23.4. vietettävä HyPS-viikko, jolloin seura kiertää päiväkodeissa ja kouluissa, sekä järjestää avoimia ovia joukkueidensa harjoituksiin. Myös Euroliigan ilmoittautumisen odotetaan käyvän kuumimmillaan tuolloin. Viikko huipentuu maksuttomaan yleisötapahtumaan Willantorilla lauantaina 23.4., jonne paikalle kutsutaan sekä yhteistyökumppanit että muut hyvinkääläiset urheiluseurat.

Juhlavuosi tullaan huipentamaan syyskaudella kahteen suureen junioriturnaukseen, poikien Eloturnaukseen 6.-7.8. ja tyttöjen HLV Ilo Cupiin 13.-14.8., Talkoostarttiin 10.9. sekä juhlavuoden päättävään seurajuhlaan kauden päättyessä loka-marraskuussa.

– ”Tulemme tarjoamaan kaikille hyvinkääläisille mahdollisuuden osallistua merkkivuoden juhliin. Yksityishenkilöille se on mahdollista tapahtumiemme sekä tarjoamamme toiminnan kautta ja yrityksille monipuolisten kumppanuuksiemme kautta. Yhteistyö kanssamme tuo 7,5-kertaisen yhteiskunnallisen hyödyn investoinnille”, päättää Bruun.

Tiivistelmä seuran historiasta: https://www.hyps.fi/seura/historia /