HyPSin B-pojat pelasivat itsensä Ykköseen

HyPSin B17-pojat hallitsivat karsintaottelua valtakunnalliseen Ykköseen 80 minuuttia, mutta joukkueen nousu varmistui vasta rangaistuspotkuilla. Jännittävä nousukamppailu houkutteli Kankurinpuistoon noin 200 katsojaa.

P17:n Kakkosen lohkossa 5 HyPS voitti kaikki kuusi otteluaan maalierolla 29–9. Toiseksi sijoittunut PKKU jäi HyPSille kuusi pistettä. Selkeästä lohkovoitosta huolimatta HyPS joutui karsimaan noususta P17:n Ykköseen, sillä kuudesta lohkovoittajasta vain neljä nousi.

Erilaisten joukkuemäärien vuoksi lohkovoittajat asetettiin erilaisten kriteerien perusteella paremmuusjärjestykseen, ja kaksi parasta nousivat suoraan Ykköseen. HyPS sijoittui tässä vertailussa kolmanneksi huonommalla maalierollasuoran nousun saaneisiin– FC KTP Juniorit- ja FC Viikingit -joukkueisiin.

Nousukarsintaotteluun HyPS sai vastaansa lohkovoittajien vertailussa kuudenneksi sijoittuneen FC Kirkkonummen. HyPS hallitsi kotikentällään ottelua varsin selvästi, mutta maalit jäivät puuttumaan. Maalittomasti päättyneen 80 minuutin peliajan jälkeen ohjelmassa oli suoraan rangaistuspotkukilpailu – ensin viidellä pelaajalla ja sen jälkeen tarvittaessa pelaaja kerrallaan niin, että kaikki ottelun lopussa kentällä olleet pelaajat olisivat vetäneet vuorollaan.

HyPS oli varautunut tähän armottomaan ratkaisutapaan lauantain lämmittelytreeneissä, ja tätä silmällä pitäen tehtiin jopa yksi vaihto.

*6–5-voitto rankkareilla
*

Otso Järvimaa ja Leevi Hoppania upottivat pallon Kirkkonummen maalivahdin Juho Niemen taakse. HyPSin kolmas vetäjä epäonnistui, mutta kun pudotuskilpailun aloittaneen vierailijan neljäs vetäjä teki samoin, tilanne oli 2–3. HyPSin Emppu Virtanen ja Kasper Nordlund laukoivat pallon verkkoon, ja saman tekivät Kirkkonummen viides vetäjä.

4–4-tilanteen jälkeen lähdettiin pudotuskierroksille. Niitä ei tarvittu onneksi kuin yksi, sillä HyPS-vahti Kasper Kirjavainen torjui Kirkkonummen kuudennen vetäjän laukauksen ja Oskari Halme upotti omasta vedostaan pallon maaliin. Sen jälkeen alkoivat HyPSin nousujuhlat.

Vaikka HyPS B nousi kevätkauden päätteeksi sekä Kolmosesta Kakkoseen että Kakkosesta Ykköseen, joukkue ei pelaajaresurssien riittämättömyyden vuoksi ota vastaan Kakkosen paikkaa vaan pelaa syyskaudella Ykkösessä ja Kolmosessa.

HyPS – FC Kirkkonummi -ottelussa pelasivat Saku Eirola, Oskari Halme, Niko Helaste (Anton Vuori), Otso Järvimaa, Kasper Kirjavainen (mv.), Kasper Nordlund, Relo Pakarinen, Topias Talvitie (Leevi Hoppania), Rafail Taskos (Luka Tukiainen), Emppu Virtanen ja Niko Äikäs. Vaihdossa olivat lisäksi Rami Dhouioui (mv.), Teemu Kivelä, Niilo Laukkanen ja Joose Säkäjärvi.
HyPS B:ssä harjoittelevat ja pelaavat myös Yusuf Alkovac, Olavi Halttunen, Leevi Karialho, Miro Koivusaari, Kalle Kolmonen, Joona Kupi (mv.), Teemu Nordbäck, Aaro Oikarinen, Matias Pääskynen, Sanel Raadik, Casper Saarela, Lenni Sihvonen, Elias Uussaari ja Miko Väisänen.

Vastuuvalmentaja Antti Santamäen lisäksi HyPS B:n taustalla toimivat valmentajat Jonne Elmgren, Janne Eskola ja Sami Koivula, maalivahtivalmentaja Markus Malk sekä joukkueenjohtajat Sari Kykyi ja Pekka Virtanen.

HyPSin B17-pojat juhlivat kotikentällä runsaslukuisen yleisön edessä nousua Ykköseen. Kuva Hannu Salmi