HyPS vei Radanvarren derbyn ja eteni Cupissa jatkoon

Hyvinkäällä pelattiin usean vuoden jälkeen radanvarren derby kun Suomen Cupin toisella kierroksella kohtasivat HyPS ja Rips.

HyPS-RiPS 4-0 (1-0)

Ennakko-odotukset olivat, että Rips tulee olemaan lievä ennakkosuosikki, mutta Cupissa kyse on aina yksittäisestä ottelusta ja yllätyksiä voi tulla.

Ottelu lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle ottelun kuvan ollessa melko selvä – Rips pelaa enemmän pallon kanssa ja HyPS pyrkii aktiivisesti iskemään vastaan isoihin tiloihin.

Ensimmäisellä puoliajalla Rips sai luotua pari puolittaista paikkaa, mutta HyPS oli lähempänä maalintekoa hyvistä vastaiskuista. Juuri ennen taukoa yhdestä hyvin pelatusta tilanteenvaihdosta 2004-syntynyt Otso Järvimaa viimeisteli laidalta leikaten sisään 1-0 kotijoukkueelle ja näissä lukemissa siirryttiin tauolle.

54. minuutilla sama mies lisäsi hienolla laukauksella etunurkasta tilanteen jo 2-0 ja kotijoukkue siirtyi etenkin henkisesti ottelussa selvästi niskan päälle.

Vain 5 minuuttia myöhemmin Esa Palomäki karkasi läpi ja RiPS:in maalivahti Miika Santamäki joutui kaatamaan Esan, minkä seurauksensa Santamäki suoralla punaisella ulos ja kotijoukkue yhden ylivoimalla loppupelin ajan.

70. minuutilla Esa Palomäki pelasi itselleen hienosti jalan auki ja viimeisteli 3-0 ohi Ripsin maalille vaihdetun Anton Pulliaisen.

2003-syntynyt Nicholas Mphande viimeisteli vielä loppulukemat 4-0 hienon vastahyökkäyksen päätteeksi.

– Ottelu eteni hyvin suunnitelman mukaan ja onnistuimme suunnilleen kaikessa mitä haimme. Iskimme todella hyvin vastaan isoihin tiloihin ja pakko nostaa hattua koko joukkueelle, mutta etenkin yläkerran nelikolle, jotka tekivät todella paljon töitä ja hirveän määrän juoksuja syvyyteen. Puolustimme isolla sydämellä ja ottelun merkitys näkyi alusta asti. Olimme tänään selvästi parempia ja siitä todella iso käsi omalle joukkueelle, summasi Timo Lehtihalmes HyPSin valmennuksesta.

HyPS kokoonpano: Elmeri Palander, Manu Kollanus (Waltteri Vuorio), Ville Taipale, Jonne Elmgren, Konsta Laakoli (Nuutti Poikonen), Janne Eskola (Emppu Virtanen), Nicholas Mphande, Topi Kumpulainen, Joni Nurminen (Roope Eloranta), Otso Järvimaa (Lari Järvi), Esa Palomäki