HyPS ja PK-09 yhteistyöhön – Tavoitteena hyvinkääläisen aikuisjalkapallon kehittäminen

Hyvinkään Palloseura ja Pallokerho-09 ovat sopineet kaksivuotisesta yhteistyöstä. Sopimus sisältää myös option kahdesta jatkovuodesta.

Yhteistyösopimuksen myötä hyvinkääläinen aikuisten edustusjalkapallo seilaa jatkossa Hyvinkään Palloseuran väreissä ja aikuisten kilpailullinen harrastetoiminta PK-09:n keltamustissa. Yhteistyön myötä seurat tukevat toistensa toimintaa joukkueiden välistä pelaajaliikehdintää helpottamalla mm. farmisopimuksen myötä.

Ensimmäisenä sopimusvuonna yhteistyö kattaa jo konkretian tasolla miesten joukkueen ja toiseksi sopimusvuodeksi on käytännön yhteistyö tarkoitus jalkauttaa myös naisten toimintaan.

– ”Sopimuksen myötä pelaajille pystytään tarjoamaan monipuolisesti mahdollisuus harrastaa aikuisiässä ja ainakin nyt ensimmäisenä vuonna myös A-juniori-iässä. Pelaajien liikkuminen joukkueiden välillä on mahdollista molempiin suuntiin pelaajien oman motivaatiotason mukaan”, tiivistää Hyvinkään Palloseuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes.

Harjoittelua yhdessä yhteisen valmennuksen alaisena

HyPS:n edustusjoukkue ja PK-09:n Vitosen joukkue muodostavat yhden harjoittelevan ryhmän, joka harjoittelee nyt talvikaudella kaksi kertaa viikossa. Lisäksi HyPS harjoittelee omana ryhmänä ja PK-09:n kaksi joukkuetta omana ryhmänään yhtenä päivänä peräkkäisillä vuoroilla. Kesäkaudella tätä rytmiä on tarkoitus jatkaa.

– ”Tarkoitus on muodostaa harjoittelu ja joukkueiden pelitapa mahdollisimman samanlaisiksi, jotta pelaajien liikkuminen olisi luontevaa kaikkiin suuntiin”, Lehtihalmes avaa urheilullista suunnitelmaa.

Harjoittelun suunnittelusta vastaa Hyvinkään Pallosuran valmennustiimi, johon kuuluvat Timo Lehtihalmeksen johdolla Tommi Wilenius ja Petri Virtanen. Tämä valmennuskolmikko vastaa myös HyPS:n edustusjoukkueen lisäksi PK-09:n Vitosessa pelaavan joukkueen otteluiden valmentamisesta.

Yhteistyötä myös taustoissa

Paitsi urheilullisen toiminnan kehittämiseksi, yhteistyötä tehdään myös aikuisten jalkapallon toimintaedellytysten kehittämiseksi. Seurojen muodostama yhteistyöryhmä nimittäin työskentelee yhdessä olosuhteiden, varainhankinnan ja ottelutapahtumien kehittämiseksi.

– ”Meille on HyPSin kanssa ollut jo pitkään selvää, että hyvinkääläistä futista pitää kehittää yhteistyössä. Samoista pelaajista, kumppaneista ja euroista kilpaileminen ei vie hommaa eteenpäin. On hienoa, että saatiin yhteistyö pakettiin!”, iloitsee pitkään ajamastaan yhteistyöstä PK-09:n Tero Pääläinen.

Yhteistyö on astunut voimaan vuoden alusta ja sopimus jatkuu kauden 2022-2023 loppuun. Sopimus sisältää option myös seuraavasta kahdesta kaudesta, kauden 2024-2025 loppuun. Seurat aloittavat aktiivisen yhteistyön myös naisten aikuisjalkapallon kehittämiseksi.

Lisätiedot:

Timo Lehtihalmes
Valmennuspäällikkö/HyPS
0408440618 / timo.lehtihalmes@hyps.fi

Tero Pääläinen
Puheenjohtaja/PK-09
0408483071 / tero.paalainen@gmail.com