HyPS etenee kuin eteneekin Region’s Cupin finaaliin.

16.8.2022 pelatun Region’s Cupin semifinaalipeli on saanut jälkimaininkeja, kun Palloliiton kilpailutoiminta muutti ottelun lopputulokseksi HyPSille 3-0 (ottelutulos 0-1). Tarkistuksessa on tullut ilmi, että Atlantis Akatemia on peluuttanut ottelussa kahta pelaajaa, joiden pelaajastatus on ollut joko ammattilainen tai sopimuksellinen amatööri.

Regions’ Cupin pelioikeusmääräyksissä on yksiselitteisesti määritelty, että Regions’ Cupissa voivat pelata vain pelaajat, joiden status on amatööri.

Hyvinkään Palloseuran tuore toiminnanjohtaja Jukka Räsänen kommentoi aiheesta kuultuaan ”Loistava uutinen meidän kannalta ja hienoa että saamme mahdollisuuden pelata historiallisella Olympiastadionilla. Säännöt ovat yksiselitteiset ja tällä kertaa tulos kääntyi meille. Itse otteluhan oli tasaista vääntöä, toki Atlantis FC/akatemia hallitsi kenttätapahtumia. Meidän pelaajat puolustivat upeasti eivätkä antaneet kaverille montaakaan maalipaikkaa. Ottelu olisi voinut päättyä miten päin tahansa. Kävihän pallo Esa Palomäen toimesta jo kertaalleen vastustajan maaliviivalla! Edustuksen puolella on tehty loistavaa nousujohteista duunia ja pelaajat ansaitsevat paikkansa päästä näyttämään taitonsa finaalissa. Asiassa on kuitenkin valitusaika kesken joten ei paukutella henkseleitä vielä” päättää Räsänen.

Atlantis FC:n puheenjohtaja Tino Kinnunen on harmissaan tapahtuneesta ”Kyseessä on meidän oma moka. Emme perehtyneet Cupin sääntöihin riittävän perusteellisesti. Oletimme että riittää, jos pelaaja ei ole pelannut Kakkosessa kauden aikana. Meillä oli muutama pelaaja, jotka rekisteröimme talvella myös Kakkosen joukkueeseen, vaikka he eivät sitten kauden aikana olekaan siellä pelanneet.

Finaali pelataan Olympiastadionilla 1.10.2022 jonka toinen osapuoli on Kolmosen A-lohkon kärjessä tappiotta pelaava SexyPöxyt Espoosta.